Низок ризик е до 3мм,и мене исто 2.1мм ми беше и приска правев low risk ,баш прашав да не е многу нешто плус тестирања неинвазивни да правам нема никакба потреба ми рече во нормала си е
На мене во 11+5 недела ми измерија 0.90мм и јас се плашев иако ми рекоа дека е во ред чим е помалку од 3мм и на крај се помирив дека логички тие повеќе се разбираат од нас. Инаку втор скрининг кога се прави?
И јас се помирив цвеќенце, па ваљда ако имаше потреба од загриженост ќе ми кажеше др. За друго до сега сум задоволна од неа, ама меркава ми се виде многу мала и ме загрижи. Решив сега да не се преокупирам толку оти само стресови си правам. Инаку за втор скрининг јас ја прашував матичната да ми даде упат за во 20 недела оти после фаќаат празници и ми рече демек во 22ра недела се правел скринингот не можело од сега упат, ама ќе инсистирам следен пат па ќе видиме.
Жени на 23 ти имам закажано за втор скрининг на ГАК од 8ч. Дали мора да сме точно на термин таму, дали би не примиле ако закасниме? За првиот скрининг бев со приоритетен и незнам како е со термините?
Gledaj da bides tocno na vreme tamu mene Dr lazarova me iskara zenata oti zadocniv pola saat I imase pravo se menuva redosledot
Ако задоцниш малку нема да е проблем, 15-30 мин на пример, секако нема да те викнат на време, каснат и они, мене и за двата скринизи ме викнаа 1 час подоцна од терминот.
Незнам што да правам, сакав и мајка ми да присуствува ама не ми се ризикува, одвај чекам да го видам бебушот купив благо уште сега за да мрдаме утре фала ви на одговорите
Секој две недели сум таму и ги викаат баш на терминот такада не ризикувај биди си на време. Кај која докторка инаш закажано?
Леле знаеш дека незнам кај кој Др сум, знам само дека пред месец дена кога закажував барав кај докторка а имаше слободно само кај доктори крунивски или нез како беше познаваш некој сличен таму?
Штотуку закажав прв скрининг кај Др. Петрова во Ремедика, за 2 недели од денес. Со Господ напред!! Некој да одел кај неа?
Ти благодарам ..уште да успеам да издржам овие две недели, мислам ќе скренам од нервоза и параноја Женски, има ли некоја што во скоро време ќе прави прв скрининг, како издржувате??
Има, да. Јас сум наредна недела кај истата докторка и воопшто не се стресирам, како што ни е пишано така ќе биде. Мене ми е страв од кандидава што не поминува...
Ќе се излечи,мора!! Браво за позитивноста, мене ради годиниве ми е страв највеќе Со среќа па се читаме со убави резултати Дај Боже!!