Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Stravot e normalna rabota jas kolku se plasev na pocetokot ehee oti imav prethodno dva rani spontani abortusi za nisto trcav na eho od strav I depra me fati si mislam I sega so nea se boram ama ke bidam dobra

2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Во која недела правевте 2 скрининг? Негде читам од 18 до 22 недела, негде пишува од 20 до 24 дека се правело.

3. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Во 22 недела, правев втор скрининг

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Јас 21ва, скоро 22ра.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Jas slednata sedmica zakazav kaj Dimcev,24+4 ke sum..se nadevam ne docnam mnogu

6. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Значи ние сме ептен блиску со термините :) Искрено не би знаела да ти кажам дали е доцна ама штом ти закажале па ваљда не е, м? Јас кај Ивановски сум, прва бременост и бидејќи ми е прво искуство како каже он така правам :D за вторите ќе знаеме повеќе :lol:

На Martka и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  7. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Mene termin mi e 26.03.2019 :)inace vtora bremenost Prvata pred 7 god.bese,super pominav so 2-3 pregledi kaj maticna i tolku,a fala bogu se bese ok.Sega nekako sum povnimatelna,ok e zasega,no imam miom prilicno golem(ako ima drug so sl.iskustvo neka spodeli) taka da sum malce ponapnata sto kako ke bide..se nadevam ke isturkam se vo red do kraj :)

8. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    25.03.2019 :) Мислам дека си одбрала добар доктор за скрининг, вака доста сум читала го фалат така да таман ќе слушнеш мислење и совет и за миомот, дај Боже се да биде во најдобар ред.. Со лесно и убаво да поминете на скрининг па ќе се храбриме до крај ;)

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    По колку ви наплаќаа за скрининг? И и дали има некоја у државна правено?

10. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    803
    Јас ги правев на државно, бесплатно е со упат од гинеколог.

На Мецаа91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Нашиот прв скрининг помина, бебе е понапредно за ден - два ама докторката вика се е во ред. Немало потреба од приска пошто секој ризик е сведен на минимум. Мене ми е ок тоа ама ме збуни тоа што откуцаите беа 145, некако малку ми се видоја. Ни кажаа и пол, машко е. Се сврте и ни го покажа курето. Еве што ми запишала на извештајот 20181206_231648.jpg

На srekice и Martka им се допаѓа ова.
  12. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Честитки, убаво да си напредувате и во иднина :)Инаку ми се чини дека нормално отчукување беше некаде до 160, така да мислам дека сте си таман ;) Уживајте си во периодот што следува :inlove:

На paleska3, srekice, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Кажи колку е убаво чуството кога ќе го видиш тоа прцулче околу кое се врти целиот твој свет ,душа ти се топи :inlove:
    И јас правев прво кај матичната и мислев ок е ама кога ми направија во систина е тогаш беше поинаку, ама ниту еднаш не се покажа што е :| се и сешто правеше ни изведуваше некои точки ,ама ноџињата не ги рашири.Само нешто Ивановски ми рече за откуцаите машала брзи се ова љуто бебе ќе да е.Јас си мислам женско ќе да е :D

На paleska3, Martka, YoursTruly и 2 други им се допаѓа ова.
  14. cinderella5

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Ова немирно многу докторката вика собирајте сила од сега не застана, 45 минути бевме внатре. Два пати мереше со сонда авдоменално и уште еднаш рече ќе пробам вагинално да не утнам нешто. А за пол не прашува далу сакате дс знаете, јас и викам сакаме да ама нели е рано? А таа вика што рано вика ем е понапредно ем гледај како ни го покажува курето. Кога видов :inlove::inlove::inlove: јас навивав за машко а сите беа за девојче, пошто мм у фамилија се само машки и испадна по мое :hug: нема врска мислам полот секако се сака детето само убаво е да се знае за кога ќе се купува во боја машка или женска. Инаку јас сум презадоволна од скринингов докторката ни кажа и објасни се за бебето, толку беше трпелива и го чекаше да се смири секоја чест. П.с. јас цела ноќ заспивам и се будам насмеана од среќа дека се помина како што треба :sun: Вас резултатите ви беа ок така?
    Еве слика од мажето наше 20181206_223509.jpg

Последна измена: 7 декември 2018
    На paleska3, drugarka, Viki tonci и 3 други им се допаѓа ова.
  15. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    4.666
    Во Плодност Битола некоја да не правела скоро втор скрининг?

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Мене матичната ме гледаше абдоменално а Ивановски прво вагинално мереше се ,и имаше разлика стварно.Мереше должина ,ширина,тежина , нухален отвор,обем на глава,бутна коска,обем на стомаче,и мозочето двете хемисфери(тоа ми остави најголем впечаток) протоците добри,папочна врвка добра,фетални органи добри.Се е добро рече па дај Боже и да биде така.Од приска денес ќе ми бидат резултатите ваљда и тие се добри.
    Женско/машко исто ке се сака да се роди живо и здраво само :inlove:
    Друго ништо не испитував .А ти?

На cinderella5, YoursTruly и Martka им се допаѓа ова.
  17. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    И јас бев кај него и за прв и за втор скрининг, незаменлив ми е, и детален преглед, и убаво објаснување и другарски пријатен опуштен однос што многу значи. Кул ми е човекот едноставно :D

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Јас правев кај Обедниковски. Воглавно сум задоволна се детално гледаше сите органи, само ме изнервира тоа што демек виде некоја неправилност на главчето и демек на контрола по две недели. Ојдов за две недели и се беше во ред и ми рече дојди пак за три недели да видиме со уште еден колега ако не си сигурна и не планирам да одам. Очигледно е за пари. И првиот пат беше во границите на нормала ама демек да сме виделе дали ќе расти или не.

19. cinderella5

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Се мислам за приска дали да одам, матичнава вика оди си и така имам деновиве работа во државна, и тоа да завршам. Инаку у понеделнил сум за брисеви, пап и крвна група. Друго не ми спомна дека треба.

20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Да да,јас се изненадив.Па сликици па цд со цела фотосесија.

Па зашто да не правиш приска кога ни следува.Мене ми кажа Ивановски доста ти е приска,да беше над 35 год ќе мораше нешто од другиве тестови ама вака е ок.Јас направив брисеви денес ќе одам да ги земам,а крвна група уште пред некоја година испитував во адриалаб си знам минус сум :rofl: да не останам покуса од примање нешто :rofl::rofl::rofl:

Последна измена од модератор: 7 декември 2018
    На Martka, YoursTruly и cinderella5 им се допаѓа ова.