Stravot e normalna rabota jas kolku se plasev na pocetokot ehee oti imav prethodno dva rani spontani abortusi za nisto trcav na eho od strav I depra me fati si mislam I sega so nea se boram ama ke bidam dobra
Во која недела правевте 2 скрининг? Негде читам од 18 до 22 недела, негде пишува од 20 до 24 дека се правело.
Значи ние сме ептен блиску со термините Искрено не би знаела да ти кажам дали е доцна ама штом ти закажале па ваљда не е, м? Јас кај Ивановски сум, прва бременост и бидејќи ми е прво искуство како каже он така правам за вторите ќе знаеме повеќе
Mene termin mi e 26.03.2019 inace vtora bremenost Prvata pred 7 god.bese,super pominav so 2-3 pregledi kaj maticna i tolku,a fala bogu se bese ok.Sega nekako sum povnimatelna,ok e zasega,no imam miom prilicno golem(ako ima drug so sl.iskustvo neka spodeli) taka da sum malce ponapnata sto kako ke bide..se nadevam ke isturkam se vo red do kraj
25.03.2019 Мислам дека си одбрала добар доктор за скрининг, вака доста сум читала го фалат така да таман ќе слушнеш мислење и совет и за миомот, дај Боже се да биде во најдобар ред.. Со лесно и убаво да поминете на скрининг па ќе се храбриме до крај
Нашиот прв скрининг помина, бебе е понапредно за ден - два ама докторката вика се е во ред. Немало потреба од приска пошто секој ризик е сведен на минимум. Мене ми е ок тоа ама ме збуни тоа што откуцаите беа 145, некако малку ми се видоја. Ни кажаа и пол, машко е. Се сврте и ни го покажа курето. Еве што ми запишала на извештајот
Честитки, убаво да си напредувате и во иднина Инаку ми се чини дека нормално отчукување беше некаде до 160, така да мислам дека сте си таман Уживајте си во периодот што следува
Кажи колку е убаво чуството кога ќе го видиш тоа прцулче околу кое се врти целиот твој свет ,душа ти се топи И јас правев прво кај матичната и мислев ок е ама кога ми направија во систина е тогаш беше поинаку, ама ниту еднаш не се покажа што е се и сешто правеше ни изведуваше некои точки ,ама ноџињата не ги рашири.Само нешто Ивановски ми рече за откуцаите машала брзи се ова љуто бебе ќе да е.Јас си мислам женско ќе да е
Ова немирно многу докторката вика собирајте сила од сега не застана, 45 минути бевме внатре. Два пати мереше со сонда авдоменално и уште еднаш рече ќе пробам вагинално да не утнам нешто. А за пол не прашува далу сакате дс знаете, јас и викам сакаме да ама нели е рано? А таа вика што рано вика ем е понапредно ем гледај како ни го покажува курето. Кога видов јас навивав за машко а сите беа за девојче, пошто мм у фамилија се само машки и испадна по мое нема врска мислам полот секако се сака детето само убаво е да се знае за кога ќе се купува во боја машка или женска. Инаку јас сум презадоволна од скринингов докторката ни кажа и објасни се за бебето, толку беше трпелива и го чекаше да се смири секоја чест. П.с. јас цела ноќ заспивам и се будам насмеана од среќа дека се помина како што треба Вас резултатите ви беа ок така? Еве слика од мажето наше
Мене матичната ме гледаше абдоменално а Ивановски прво вагинално мереше се ,и имаше разлика стварно.Мереше должина ,ширина,тежина , нухален отвор,обем на глава,бутна коска,обем на стомаче,и мозочето двете хемисфери(тоа ми остави најголем впечаток) протоците добри,папочна врвка добра,фетални органи добри.Се е добро рече па дај Боже и да биде така.Од приска денес ќе ми бидат резултатите ваљда и тие се добри. Женско/машко исто ке се сака да се роди живо и здраво само Друго ништо не испитував .А ти?
И јас бев кај него и за прв и за втор скрининг, незаменлив ми е, и детален преглед, и убаво објаснување и другарски пријатен опуштен однос што многу значи. Кул ми е човекот едноставно
Јас правев кај Обедниковски. Воглавно сум задоволна се детално гледаше сите органи, само ме изнервира тоа што демек виде некоја неправилност на главчето и демек на контрола по две недели. Ојдов за две недели и се беше во ред и ми рече дојди пак за три недели да видиме со уште еден колега ако не си сигурна и не планирам да одам. Очигледно е за пари. И првиот пат беше во границите на нормала ама демек да сме виделе дали ќе расти или не.
Се мислам за приска дали да одам, матичнава вика оди си и така имам деновиве работа во државна, и тоа да завршам. Инаку у понеделнил сум за брисеви, пап и крвна група. Друго не ми спомна дека треба.
Да да,јас се изненадив.Па сликици па цд со цела фотосесија. Па зашто да не правиш приска кога ни следува.Мене ми кажа Ивановски доста ти е приска,да беше над 35 год ќе мораше нешто од другиве тестови ама вака е ок.Јас направив брисеви денес ќе одам да ги земам,а крвна група уште пред некоја година испитував во адриалаб си знам минус сум да не останам покуса од примање нешто