Во Систина мене прв скрининг ми наплатија како обично ехо, околу 2400 ден ама јави се прашај си најубаво. Резултати ти кажуваат одма. Приска си направив во државна, резултати имав за неколку дена.
Маци скринингот е ехото тоа што гледаат дали има носна коска,мерките за нухален набор,па гледаат мозочрето,рачињата...да кажам подетално од обично ехо,а па приската е математичка статистика која пресметува ризик за некои хтомозомски аномалии (даунов симдром), на внесените податоци од ехото плус твоја анамнеза дали си пушач,години ,килажа, која бременост ви е по ред и си пишува дека се си е во ред @srekice следната недела сум во ремедика,ќе ти пишам колку ќе ме кошта заборавив да прашам
@Emma2 @srekice да ви кажам со време да си закажете за втор скрининг за ремедика моето искуство е одлично. Било кого да одберете нема да згрешите максимално ми посветија внимание и Петрова на прв скриниг и Котларова на втор. Детално го гледаше мозочето,срцето и со комори и предкомори,бубрези,мочен меур,мерки за стомаче...буквано секој орган до папочна врвка и протоци . На извештај се фино објаснето и напишано детално. Мерење цервикс вагинално плус. Платив 3700ден за едно бебе дали цената за близначиња им се дуплира незнам. Многу битно за мене беше што цело време зборуваат и објаснуваат до тоа како е правилно рачето да не го држи цело време во тупаница дека ја мрда раката и сл.
У супер е ова што пиша.Па и цената реално и не е висока за на приватно.Јас очекував многу повеќе.Од понеделник вртам за да закажам.Благодарам за споделеното искуство. Кажи ми само дали ти рекоа плус за срцето дали треба додатен преглед? Прочитав погоре во систина башка ги препраќаат за тоа кај друг доктор.
Супер,фала на информација, јас за недела,две ќе закажам. Незнам за цената, за првиот скрининг не ми наплатија дупло за близначињава. Ме замисли сега Ај ќе видам, ако мора така ќе си платам. Супер, значи и ако не најдам место кај Петрова и Котларова е значи одлична. Фала уште еднаш!
Па да и јас се зачудив првиот го платив 8000 ама дека и приска правев. Не ми спона ништо за трет скрининг на срце,следна контрола ќе прашам
Здраво , штотуку се врати од лекар и ми потврдија бременост. За скрининг ми рекоа околу 5ти февруари ако се ослободи термин на клиника во Скопје ќе ми јават ,а ако не ке ми направи матичната па само за крв да одам Скопје. За скрининг ми кажа дека детално се разгледува бебушко , развој на органи , а за што се прави крвната слика? Дали мора стриктно за тоа да одам во Скопје, ако веќе скрининг правам кај матична? По колку се наплаќа и за едно и за друго на државна, каде точно се наоѓа клиниката, не сум баш упатена на оваа тема
Да,да ради приската ти наплатиле толку. Има ценовник најдов на нет, тие се цените. Излеа нема врска дали едно дали две (три) деца...
Направи си кај матичната ако има добра опрема и така неколку параметри мерат само а приска на клиника ке одиш но закажи си многу рано срц зашто на клиника земаат крв мислам до 13 за да имаш време да стигнеш бидејќи мора да е ист ден.А скрининг кај матичен кошта како обично ехо,барем кај мојата 300 денари
Матичната вчера ми рече дека нема термин на клиника за скрининг. Отворив мојтермин за да следам ако се ослободат нови термини. Но за која соба треба да гледам ?
Девојки кажете мислење за Адамова во СантеПлус ми треба за прв скрининг за рани аномалии, но побрзо ми треба. Кога ќе видите тие што мислите пишете. Фала Ви