Јас бев и во 32 недела. Не е класичен скрининг како првите два туку повеќе е за да се следат протоците и да се види дали бебето расте како што треба. Ако има проблем некој да се реагира на време.
Јас во Плодност Битола платив 1500. Трет скрининг 29 недела. А и пред 10 дена бев на вонреден преглед( бидејќи матичниот ме шокира дека бебе не растело) исто во Плодност покрај тоа што не гледаше 30 мин на ехо и доплер ми направи и мереше цервикс и пак 1500 платив
Јас веќе закажав во ремедика, заборавив да прашам колку чини, вториот го платив 4400, па сега исто ќе понесам...
Трет скрининг правев во Ремедика кај др.што ме води, платив како за обичен преглед. Мери протоци, плодот дали одговара на неделите, гледа постелка и мери цервикс. Го правев во 32 недела.
Мајки, дали знаете колку чини скринингот во систина што треба да се направи најдоцна до 12 надела, и кој доктор ми го препорачувате? и пред колку време треба да се закажи?
Може да се јавеш на информации во Систина ке ти кажат за цени. Мене цела бременост ми ја води Ивановски и скрингот го правев таму и ми наплати како преглед 2500 ден,задоволна од него со прецизни премерки и објаснувања
Јас сум тотално разочарана од мојот матичен гинеколог, до крајов на месецов морам да го направам тој скрининг, иако беше запозната со тоа не ми закажа со време за на клиника, а сега до 20ти август термините се веќе пополнети.... сега се јавив во систина, скринингот за близначиња е 6100ден., како и да е таму ќе закажам за наредна недела
Според мене скринизите се едни од најбитните прегледи во бременоста така да вреди да дадеш повеќе пари за да си бидеш на сигурно дека се е во ред а секако е во ред Господ нека не чува сите