Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    ^Сите до една да донесеме на свет здрави и живи бебиња!

На Sreka16, minneymouse82, lejlla и 4 други им се допаѓа ова.
  2. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Закажав кај д-рДрашко во систина во понеделник, така да ќе видиме што ќе каже тој. И самиот матичен ми препорача сега да направиме ехокардиографија а не на 28 недела, да бидеме мирни. Така да ... дај боже да е се во ред ...

На bela.m и Andonia им се допаѓа ова.
  3. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Здраво идни мајки,
    јас сум 7ма недела. Првиот скрининг ми препорачаа да го направам кај Др.Петрова- Ремедика.
    Дали имате добро искуство? И која е цената ?
    Поздрав до сите

4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Здраво драга, со лесно нека ти врви бременоста. Јас и првиот и вториот скрининг ги правев кај неа. Задоволна сум од прегледите. Темелна е многу.
    Првиот го плативме 3800, а вториот 4400. За првиот кога се јавив да се информирам за цената, ми кажаа 4400, а ми наплатија 3800...
    Нема да погрешиш со изборот. Препорачувам!

На Coco31, Andonia и Nora.A им се допаѓа ова.
  5. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508

Ти благодарам. <3

6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    6.151
    Женски,бев денеска во државна за приска и скрининг. Арно ама системот 2 дена не им работел, па ме вратија за нареден четврток (иначе сум од Велес) да одам . Па сакав да ве прашам, доколку некоја од вас оди на скрининг во текот на наредната недела, во државна, ако не и е тешко да извести дали средиле таму, оти стварно не ми се исплати да се м'кнам до Скопје и назад а да не им е средено системчето.

7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359

Леле навистина? Ми олесна на душава искрено цело време се оптеретувам со тоа па и дека прва бременост ми е и уште попанично .. па и дека ми рекоа амниоцинтеза не сакав да одам на таков ризик и нз повеќе се исплашив..

Фала ти многу и да ти е здрава и жива девојката :) :hug::l::l:

На betty oh и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  8. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    Zdeavo majki,ako moze da mi kazete vtoriot akeining koja nedela.tocno se pravi???

9. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    I mene mi bea rwzultatite slicni na tvoite. I doktorkata skopje mi preporaca isto za prenaralniot test ppradi toa syo so amniosinteza jmalo riziki za bremenost. Se dvoumev ne sakav da rizikuvam i go napraviv i izleze deka e se vo red. Iako maticnata tuka mi rece deka vo.posledno vreme na site trudnici skoro vaka im izlagaat rezultatite no site rodile zdravi bebinja. Ti odluci si kako mislis deka ti e najdobro spored tebe :hug::hug::hug:

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    18.379
    Од 18та до 22ра недела

На Alex*** му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Првиот скрининг ок е да го правам кога ќе сум 12+5? Не е касно, нели?

12. Aleks_ze

Aleks_ze Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Каде го имаш правено праена тестот?

13. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Кога се прави третиот скрининг и што поточно гледаат на него?

14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Таман си е. И јас тогаш го правев :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    Fala :hug:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359

Каде го правеше пренаталниот тест и колку те чинеше?
    Незнам искрено сеуште се двоумам, сум можела да го направам до покасно тој тест така да најверојатно ке почекам до следниот скрининг, па доколку нешто не е во ред ке го правам..

17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    Мајки само верба во Бог и позитивни мисли, јас првиот скрининг го направив кај др.Димчев во систина, се беше во ред, го прашав докторот дали да правам и приска, ми рече немаш никаква потреба ни од приска ниту од други тестови, посебно за приската тука кај нас ми вика може само да те испаничи затоа што си со две, па да ти извадат некој безвезе резултат, а не го земаат во обѕир тоа дека се две па да се испаничиш, па мисли за други тестови и тн. Така да јас не ја правам приската, ќе останам само со скринингт, несакам да си правам дополнителни стресови

На Miss.N и bela.m им се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Лејла јас скрининзите ги правев кај Петрова во Ремедика. На првиот скрининг го добив истото објаснување од неа. Немаш потреба за Приска ми рече. И нормално не правев.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    @bela.m @lejlla искрено паметно од ваша страна, и моја другарка сега исто не го правеше и баш таа ми велеше не си прави дополнителни стресови јас не како што ке ми велат така ке правам и ете ми :)

јас направив во Плодност и после пренатален па амниоцинтеза стресови еден куп.. да се чудиш од кај да почниш.. бараш др мислења итн.. до сеа ништо не направив од тоа пошо се беше во ред на скринингот и сеа следен скрининг ке видиме само тоа викам дај боже секаде се да е во ред.. сега многу и за пари ги прават и ги тераат сите со овие нови тестови.. али браво за вашите доктори и тоа во приватни болници се али не ве тераат кај нас тука како морално не те прашува сакаш нејкиш те прака во лабараторија веднаш..

20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    6.151
    Кај мене другарка ми, кога дојде ред за првиот скрининг ( она е во Германија) докторот и рекол се е во ред, се познава носната коска, нема потреба од приска, ама доколку сакаш можеш да направиш. Она не направила зошто немало потреба. Истото и мене ми го рекоа коа бев трудна со првото, се познава носната коска , и се друго е во ред. Еве сега со второво, докторкава фала богу ми рече вака ѓенерално се изгледа во ред пу пу пу, ама пак направи си приска. Бев минатата недела , ми рекоа системот не работел, па утре ќе одиме пак.