Vaka jas vtor skrining pravev kaj Petrova i taa mi rece d dimeri i skrien seker da si ispitam preku maticnata ako se dobri rez (bea dobri) duri 30-32nedela da otidam za tret skrining, i sega sakav i za tret kaj nejze no na boleduvanje bila pa me prefrlija kaj dr. Afrodita...i sega i taa mi kaza do 36ned da si odam na pregledi kaj maticnata i vo 36ned isto preku maticnata da ispitam nekakvi infektivni brisevi pa so rez da otidam kaj koj doktor odlucam za poragaj i tamu ke mi napravat ctg...ako e se vo red povtorno do 38 se vrkam na pregledi kaj maticnata samo a od 38ned redovno odam na ctg kaj niv... toa e se kako sto razbrav kako sto mi kazaa
Да задоволна сум, те гледа на 4Д и на обично ехо. Само единствена маана е што е многу ќутлив и за се треба да го прашуваш освен ако има нешто самиот ти кажува. Ако одиш прашувај си се што те интересира. Не сум била на второ мислење
Првиот скрининг др. Димчев - Систина го прави со вагинално или абдоменално ехо? И дали е истиот принцип и кај Котларова и Петрова - РеМедика? Tnx
Скроз исто како првиот, абдоминално ехо и трае подолго. Се гледаат детално сите органи, по потреба ќе ти измери цервикс вагинално.
Мене прво со абдоменално, па со вагинално. Можеби оти на преден ѕид постелката па не гледаше убаво ама мереше и цервикс. Ако не гледа одма ти кажува дека вагинално.
Јас првиот скрининг го правев кај Котларова во Ремедика ме гледаше абдоменално, но ми кажа ако не се види убаво абдоменално, вагинално ќе те гледам.
Zdravo, razgivarav so doktorot i mi kaza deka skrining vo 4D na drzqvno ima samo Skopje. Pa bi sakala da ve prasham dali po drugite gradovi e na privatno?
Мене ми закажаа на 15 април трет скрининг во Ремедика 32 недела ќе бидам тогаш,се надевам дека ќе се смири ситуацијата до тогаш