Еден бивши ми даде новчаник со огледалце и ја глупа, несакајки ми се скрши. Ама ништо не се случи така да не верувам
Не верувам во ова воопшто.Многу ми е банално некако. Кој има среќа во животот,ќе има па и милион огледала да скрши.Кој нема пак ќе нема.
И сега ќе си купам друго Сериозно да сум суеверна но во ова со скршеново огледало не верувам ( или можеби не сакам да верувам зошто имам скршено 2 до сега )
и јас имам скршено огледалце, но едноставно не верувам во тоа дека носело несреќа, мене баш ми се убави годиниве среќна сум си
Не верувам во оваа несреќа од 7 години. Баш оваа недела забележав дека едно мало огледалце што го носам во ранецот сум го смачкала како што сум седела. Кога го фрлав сите ме забележаа и почнаа да ми кажуваат фрази од типот: "Аиии сега 7 години несреќа" ; "Брзо фрли го, брзо" Добро бе луѓе, олабавете. Многу пати сум скршила огледало, па не сум забележала којзнае каква несреќа. И претходново лето, другарка ми на одмор скрши големо огледало, па ништо и се нема случено. Според мене ова е само празно верување и нема никаква вистина во него.
Скршеното огледало се фрла и се купува ново ако имаме потреба , ако не нема да си трошам пари. Не верувам дека ке ме следи некоја несреќа...
Минатата година во рок од една недела скршив 2 огледала! До сега сум добро сеуште не сум умрела.. ќе видиме понатаму
Лани скршив огледало. Многу се изнервирав, ама само моментално..не верувам во суеверието дека ќе ме следи несреќа во период од 7 години..