Си купив куфер за шминки,така средна големина-можеби нешто помало. И при средување мајка ми или сестрами,им паднал куферот (и двете велат не сум јас), да им пукнело огледалото. Кога го отворив вчера куферот збеснав. Не дека верувам во такво нешто,гледам максимално да се изолирам од тие суевериа...ама па затоа срцето сеуште ме боли и се мислам како да го сменам огледалоно.На сто парчиња е скршено-ај да е само распукано ама тоа на 100 парчиња е. А мама кога го виде,одма рече: леле Снооууууууу (одма знаев на што помислила )
Јас да не се урочам самата, пу пу машала машала.. ама од како го скршив огледалото мислам дека работите ми тргнаа на нагорна линија Кај имавме само радости дома, свадби крштевки, веридби... мене лично ми се случија многу неочекувани работи... како се да ми се смена наеднаш за 360 (на позитивно).. иако чисто не верувам дека тоа е причината, али кога веќе сме на тоа... мислам дека не претставува лош знак, барем за мене.
Јас ова го сметам за уште една бабина деветина.Не верувам,тоа се само измислени работи,како и многу други.
Сега јас че ви кажам што буквално значи тоа дека 7 години несреќа ќе ве пратела : дедо ми лесна му земја ме научи Порано огледалата биле најскапото нешто и да се има огледало во домот било привилегија И ако се скрши огледалото биле потребни 7 години за да се соберат средства за ново огледало хххх нели убаво кажано....
За мене ова е глупост.Не верувам дека ќе ме прати несреќа.Многу пати се случило кај мене дома некој да скрши огледало,па ништо не се случило. Така да,без потресување.Голема работа ако се скршило.
Морам да ви кажам.. Денеска скршив огледало кај другарка ми и ми се изнасмеа, а јас готово испаничив мислев дека ќе заплчам ама не плачев.. И ајде да си идам накај дома и ми се скрши ноктот, ми избега автобусот за накај дома, и седам на клупа и и викам на друагарка ми ејј еве бела мачка ај среќа да ми донесе и коа позади неа иде црна мачка, и коа кажав на моите дома се изнасмеа.. Незнам колку е вистина ама недај боже да ми се деси 7 год. несреќа DD
Јас сум светски рекордер во кршење огледала.. значи тоа е научно докажано Моментално кај мене дома имам само едно здраво нескршено огледало. Пред 1 недела си го скршив големото од вецето ама по принцип нема шанси да помине повеќе од еден месец два , а јас да не скршам ниедно огледало .. Сепак, можам да кажам дека сум презадоволна од мојот живот моментално, само сум малку мрзёелива е сега ако тоа е влијание на мојата скршена душа значи коа сум се родила бајаги огледала биле скршени
Брзо-потезно ги собирам стакленцата и ајт в канта..се прам ко ништо да не се случило и си верувам и опа цупа нема ништо..а бе психологија е тоа
Ќе го фрлам и ќе си купам ново Инаку не верувам, тоа се бабини деветини за мене.. според мене не е точно. колку огледала имам скршено па супер сум