Па нема некој што крши огледала повеќе од мене. Кршач на огледала level-expert. Досега не ми се случило ништо, а и не се замарам.
Се сеќавам првиот пат кога скршив огледало многу плачев,мислев котово несреќа ќе ме следи. Оттогаш имам искршено неколку и ништо..суеверие само
МРАЗАМ СУЕВЕРИЈААААА!!!!!!!!!!! ЛУЃЕТО КОИ ГО ЗБОРУВААТ ТОА МИ ЈА НАВРЕДУВААТ МАЧКАТА, А ПОСЕБНО ТИЕ ДЕЧИШТАТА ШТО ОДАТ ВО ШКОЛОТО НА МАЈКА МИ. Дека имаме приватно школо доаѓаат деца, е, сега има некои што ја сакаат уште од мала, а некои прават три стапки назад. А ако ме видат дека ја кревам во раце си ја мазам и си ја гушкам, тие ми кажуваат дека сум била несреќна, ова она... Ги прашав дали знаат дека ја чувам веќе 5-6 години и тие останаа: Од тогаш натаму секогаш кога ќе ги сретнев им кажував: Кај сте бе суеверишта? И тие си останаа вчудовидени. И да, уште се! Си го заслужија!
МРАЗАМ СУЕВЕРИЈААААА!!!!!!!!!!! ЛУЃЕТО КОИ ГО ЗБОРУВААТ ТОА МИ ЈА НАВРЕДУВААТ МАЧКАТА, А ПОСЕБНО ТИЕ ДЕЧИШТАТА ШТО ОДАТ ВО ШКОЛОТО НА МАЈКА МИ. Дека имаме приватно школо доаѓаат деца, е, сега има некои што ја сакаат уште од мала, а некои прават три стапки назад. А ако ме видат дека ја кревам во раце си ја мазам и си ја гушкам, тие ми кажуваат дека сум била несреќна, ова она... Ги прашав дали знаат дека ја чувам веќе 5-6 години и тие останаа: Од тогаш натаму секогаш кога ќе ги сретнев им кажував: Кај сте бе суеверишта? И тие си останаа вчудовидени. И да, уште се! Си го заслужија!
И јас денес си скршив мало огледалце.И сега поради тие глупави суеверија веднаш и јас со тие прости мислења.Ма нема шанси да е тоа точно.
Ако суеверијата се точни,досега јас ќе пропаднев од несреќа,имам преку 5 огледала искршено Не се потресувајте со глупости...
Случајно го собирам и во канта..а за несрекка? која срека или несрека огледалото не ми го живее животот туку јас... така да ако беше така ке требаше да сум бааги несрекна...
Скршивте огледало и што сега? ... животот продолжува и понатаму срека немало да имаш... живи глупости
Јас имам скршено огледало пред 7 години. Поминаа лошите несреќни години. Од тогаш до сега сум имала среќа и во љубов и во се, така да не верувам.