Кога ќе скршиш огледало ќе нема пред што да се нашминкаш ќе излезеш надвор беш шминка и луѓето од тогаш кога ќе те видат ќе добијат уплав и ќе се кријат 7 години од тебе... Спојлер зезам ќе се кријат додека не си купиш ново огледало Спојлер без навреда само се зезам
Собирам делчињата и фрлам у канта Не, шала на страна, не верувам во суеверијата за скршени огледала, пошто некако сум талентирана за кршење огледала, месечно мора сигурно 2 да искршам по дома, па еве жива здрава, најмилите исто живи здрави среќни, сите заедно така да не верувам лично многу многу.
Скоро беше , скршив едно огледало. Па ништо посебно не се случи. Ниту некој умре, ниту некој се разболел ,фалабогу. Само после тоа ,си ја запознав љубовта на мојот живот.
....сега ново поубаво , во облик на срце .Си го сакам. Мислам во старо време огледалата биле реткост и чинеле вистинско богатство, па за да се внимава да не се скршат се измислил митот за скршени огледала. Денес ги има многу, да не го скршиме,пак ќе посакаме ново.
Колку огледала имам скршено, па мислам дека цел живот треба несреќа да ме следи.. А баш напротив, среќна сум суеверие, мит, што и да е не верувам.
Ќе запалам темјан и дома ќе прскам со светена вода. Несреќа да не се случи де нели Ништо нема да направам. Колку огледала имам искршено па ете здрава сум и права сум.
Имам кршено многу огледала,и што? не верувам никако на ова суеверие дека носи несреќа..како демек ако не скршиш огледало се ќе ти оди ко подмачкано не ми смета што кршам колку што ми смета што Татко ми ми вика
nisto,ke iscistis stakloto i ke si kupis novo ne veruvam vo vakvi raboti, imam skrseno mnogu ogledala.
Римјаните биле први кои направиле огледало од стакло. Тие верувале дека нивниот изум има потенцијал да украде дел од душата на човекот кој го користи. Ако одразот на личноста која се огледува е искривен, тогаш и нивната душа ќе биде оштетена и заробена. На цела среќа, Римјаните верувале дека нивната душа може да заздрави после седум години, но додека не помине тој период, личноста ќе ја прати лоша среќа, бидејќи нема цела и здрава душа за да се бори против злото. Во случај ако личноста сака да ја намали седумгодишната казна постојат два метода. Едниот вклучува собирање на сите делови од огледалото и ситнење додека станат прашина, а другиот подразбира закопување на парчињата огледало под дрво за време на полна месечина.
Eh kolku gi imam iskrseno pa , do sega fala bogu , ne sum imala nekoja golema nesrekja . Nikako ne veruvam na ovoj mit sto i da e , edno e sigurno , ako ne si iscistime pozadi sebe , ke ne snajde nesrekja ke si bocneme parce od ogledaloto vo nogata
Имам скршено 2-3,па еве ништо не се случило.Не верувам во такви работи,ни пак ќе те следи несреќа 7 год.