Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење без леб, благо, грицки и газирано

Дискусија во 'Диети' започната од dietgirl, 31 август 2013.

1. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Имам еден другар кој летово прекина со конзумирање на било какво благо, чипсови и газирани пијалаци. Еве после некои три месеци буквално преполовен е.

На blonde_supergirl, Afroditaaa, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Колку ослабел ?

3. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    10-15 кила има сигурно.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    А имаше многу вишок ?

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.421
    Допаѓања:
    250.501
    Исто.
    Намалив исхрана, вежбав пред два месеца. После бев доста физички активна. Леб или ич не јадам или минимално. Два оброка. Не вечерам. Газирано слабо. Благо помалку.
    После 3-4 месеци ослабев видливо, преку 10 кг.
    Од понеделник старувам со вежбање и со помалку храна.
    Некогаш знам да каснам и фаст фуд, ама другиот ден јадам помалку. Балансирам.
    После сите пробани диети, ова ми е најуспешно.
    Уште крв да проверам и ќе кажам дека е и најздраво.
    Ама да не се лажеме, и гладна сум, ама се навикнав и сега ми е ок и со помалку храна.

На christinnn, zhap4e, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Он е висок и не изгледаше онака многу дебел, да беше понизок ќе беше ептен буре. Сега е таман, не е чечкалица скроз, ама воопшто не изгледа дебело. Ко за машко е океј.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    14.419
    И јас преку балансирање си ја одржувам килажата веќе 2 години. Во сабота вечер, на пример, може ќе си каснам Силбо геврече ( слабост ми е хахаха), ама затоа во недела наутро ќе бидам само на кефир со малку мусли и многу вода. Самодисциплина и умереност се клучни. Денес ми се чудат како отварам чоколадо, јадам 2 коцки и го оставам хахах.
    @anakonda88 те молам, не ме сфаќај погрешно, ама гледам одамна пишуваш на темата. Не си барај изговори, не прашувај напразно за туѓи искуства. Почни веднаш, но не со изгладнување, туку само со постепено исфрлање на лошите продукти. Можеш ти девојко! Штом сум успеала јас, може секој!
    И да, немојте нагло со големи рестрикции. Кој шок ќе го доживее телото ако до вчера сте јаделе по 4000 калории, а денес внесете само 800 на пример. Ќе бидете прегладнети. Затоа и брзо се откажувате. Почнете постепено.

На JuLleE, aleks26, mami blue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Без овие работи само доручек и ручек во умерени количини без вечера има ефект и тоа голем.

На JuLleE и mami blue им се допаѓа ова.
  9. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Не те свакам погрешно , уживај.
    Имам вака држано режим 3 месеци , и Слаб беше резултатот , па затоа прашав дали оваа диета делува само на оние со многу вишок , незнам зошто слабо делуваше кај мене

10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Од саботата на режим,по лајт храна,леб благо не,и не вечерам,кило ипол помалку покажа вагата
    Стимул за понатака:muscle:

На Tajnaotrovna и anakonda88 им се допаѓа ова.
  11. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    Ах тие килограми...Одсекогаш се борам со нив,еве од денес решив да почнам повторно,секогаш стигнувам до некаде и се откажувам,ама овај пат одлучив ке одам до крај,разгледував по диетиве (до душа нема некоја што не сум ја започнала)се одлучив за оваа,епа кој е со мене да почнеме во друштво некако се е полесно па и оваа мака.

12. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.352
    Допаѓања:
    26.229
    Без се можам ама без тие грицки неможам. Како да ги отфтлам ни сама незнам

13. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Јас сум на режим од саботата,убаво терам до сега,ајде ке се дружиме;)

На aleks26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Од понеделникот почнав, немам многу за симнување, повеќе тежини и подуеност да избегнам со отфрлање на храна која не ми годи, а по некоја случајност е онаа во насловот :D прженици плус. Инаку за двопекот некој спомнал, да, точно е дека има дури и повеќе калории од бел леб на 100 грама, само едно парче двопек тежи многу помалку (отприлика 10 грама) од едно парче бел леб (околу 50 грама) па автоматски после едно или две парчиња двопек заклучуваме дека ни е доста. Плус потврд е и помал залак гризаме за разлика од обичен леб кој уште ако се погоди топол...отиде третина векна дури трепнеш.

На rose60, minne992, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Јас од секогаш бев зависна од благо, газирано, грицки и се безвеза. Еве не сум била дебела никогаш иако ги јадев. Но сепак фигурата знаеше да се наруши од тие глупости. Сега ги избегавам. До пред некое време по две шишиња газиран сок пиев на ден, чоколади ресани, чипсови а сега веќе не. Немам ни желба и поубаво ми е. Навечер место такви работи јадам салати (многуу кисели) и овошје многу. Телото подруго е со овошје и зеленчук а подруго е со вештачки шеќери.
    Сите оние што сакаат да слабеат или да обликуваат фигура најпаметно и е рестрикција да прават, благо, многу солено и газирано Не.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.421
    Допаѓања:
    250.501
    Имаше нешто со препечен леб или двопек, се губеа некои работи што дебелеат, ама не ми текнува.

Јас бев најскептик за ова, ама пробав. Резултати после 3-4 месеци и тоа видливи. Затоа се откажував а и другите губат волја.
    Вечер конечно почнувам со вежби. Сакам и да трчам но незнам тоа. Доволно е и вежбите, имам Тотал Џим 1000. Јас плус и многу пешачам.

На mami blue му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Со истоо и јас се соочувам,не сум дебела,ама има делови од телото каде што кога ќе почнам да се опуштам со храна,се губи и фигура,и не ми стои облеката како што сакам
    А сум зависник на благо од секогаш, првите денови ќе полудев,сега више се навикнав,дури на тортата од ФИ, со киндерот кога ја видов,ми беше сеедно:D

На zhap4e и Elissa им се допаѓа ова.
  19. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    Ај од грицки ке се откажам,од лебот исто,се одлучив за двопек,ама благото проблем,некако ко зависна сум.

20. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    Се вратив на мојата диета.Се храни ли некој вака?