Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    ајде ако може и мене да ме известите околу тоа за плаќање

2. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Девојки сакам да ве прашам дали некоја од вас има посетувано нутриционист поради здраствени проблеми и секако дали имало резултати:| единствено од др.Зенделовска имам такви информации а итно ми е потребно па си мислев ке имате некое искуство:nod:

3. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    2.265
    Вaкa нa некoлку местa пишaв пa и тукa...aјде пoмoш..лaни бев сaмo нa свежa исхрaнa јaбoлкo,пoмaрaнџи,зелкa и печенкa јaдев и oслaбнaв бев 50кг кoлку и сaкaaм..пoсле бев 3недели сaмo нa сoк и кaфе стигнaв 48...пaa летoскa се пoпрaвив ии пoјдoв нa фитнес и јaдaм пaк истo свежa исхрaнa плус сoјa и леблебијa пoвеќе иии имaм 55кг ...не ми е јaснo сегa кaкo сo плус вежбaње пoвеќе кг ? Фaлa Ви oднaпред, убaaв ден

4. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    I jas sakam ova dá mi kaze nekojt

5. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    Zdravo! Moze nekoj da mi pise koja cena e kaj Cece?

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Не е точно дека губењето на килограми во бременост е штетно. Напротив, на бебето му одвојуваш повеќе простор да си расте и му ги даваш само потребните и хранливи состојќи.

7. copacabana

copacabana Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Доколку сакате да слабеете јас ја препорачувам протеинската исхрана. Да се внесуваат повеќе протеини, а да се намалуваат јаглехидратите. Оваа исхрана се препорачува и за спортисти и за тие без никави активности. Не се гладува а се постигнуваат одлични резултати.

8. Jovanovski94

Jovanovski94 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    49
    Мојата мајка оди кај нутриционист поради здравствени причини но и вели дај нешто да ослабам
    и има 48 години мислим а мој врснички другарки имаат 20 а мојата мајка е помлада на изглед пу пу машала а мојата баба не оди кај нутриционист изгледа како 40 годишна - 50 годишна незнам како така но вели поради маж што нема 20-30 години не ја јадел никој вели ахаха

На lunchy и Спонџ Боб 98 им се допаѓа ова.
  9. Natalie Shine

Natalie Shine Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    15
    За правилно функционирање - примарно за извршување на основните функции во нашиот организам потребна ни е енергија која што ја добиваме преку консумација на јаглехидратите ( основниот извор на енергија ). За разлика од јаглехидратите, тука се и протеините кои основна улога во нашиот организам имаат за градба на клетките, ткивата, органите ... Секоја хранлива состојка си има своја правобитна функција и сметам дека не смеете вашиот организам да го ограничувате на внес на една состојка. Во овој случај каде што Вие препорачувате протеинска храна, треба да знаете некои основни начела: СО ВНЕС САМО НА ПРОТЕИНИ, ДОАЃА ДО НАМАЛУВАЊЕ НА ТЕЛЕСНАТА ТЕЖИНА НО СО ТОА САМО ЈА НАМАЛУВАТЕ ВАШАТА МУСКУЛНА МАСА ( бидејќи тогаш протеините не се трошат наменски како што треба за изградба, туку се трошат како создаватели на енергија, бидејќи нема внес на ЈХ ) А НАТАЛОЖЕНИТЕ МАСТИ ВИ ОСТАНУВААТ АКУМУЛИРАНИ и многу побавно се отстрануваат. При овој начин на хранење доаѓа до состојба на КЕТОЗА, која има многу негативни ефекти: констипација, проблеми со одредени органи ( најмногу се оштетуваат бубрезите )...

На ghost21, emmacool и macunka им се допаѓа ова.
  10. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    Успеав за 4 недели да намалам 11 кг ... И мн сум задоволна :

11. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Го потвдувам мислењето на феминката со претпоследниот пост над мене, од лично искуство. Поради такви ограничувања за внесување на одредена храна , за малку не завршив во болница :D но добро е што прекинав на време па ситуацијата сама по себе ми се среди.
    Значи бев на една диета ( препорачана од нутриционист ) каде што исхраната ми беше богата со многу овошје и зеленчук, многу течности и сл. Но леб не јадев воопшто, млечни производи ептен ретко ( само еднаш месечно ) , и месо исто така.
    Секој организам е различен нели , но ете кај мене тоа имаше негативен ефект врз здравјето.

На Natalie Shine му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Сподели како плиз

13. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Ова твоево да убаво е ама воопшто не е здраво!

На zuzu82 и Natalie Shine им се допаѓа ова.
  14. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    што не е здраво? Наутро едно овошје за ручек варена храна без запршка еден ден месо , повеке денови зрнеста храна? Што е здраво да се јаде по 10 милки на ден?

На ♡BuBaLe♡ и peperutche21 им се допаѓа ова.
  15. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    Наутро млака вода потоа овошје со грст бадеми, за ручек нешто варено без запршка и огромна салата. Не вечерав ако ти се вечера можеш салата.

На ♡BuBaLe♡ и Neodlucna им се допаѓа ова.
  16. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Велат дека со лунарната диета, се губат килограмите неповратно. Па ако е така си велам сите ќе имавме атлетски градени тела :D Ја има и на страната на Фемина. :)

17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Негде прочита дека го пишав дека е здраво чоколадо да се јаде?????????
    Телото мора постепено да ја губи тежината бидејќи му треба подолго време за да ја меморира!
    Капиш?

На Natalie Shine и zuzu82 им се допаѓа ова.
  18. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    не знам што да ти кажам, не се согласувам со тоа дека не е здраво, напротив. Потполно е океј да се јаде варена храна за ручек колку сакаш и слично наутро овошје исто така..

19. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    претпоставувам дека си на режимот од нутриционистката од гевгелија. како се чуствуваш, дали си изнемоштена од диетата? дали пиеш кафе или нешто што е надвор од диетата ?

20. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    пијам кафе колку сакам и веке ослабав 20+ кг и не сум олку строго почнав со јадење али леб благо газирано никако повеќе овошје пак варено само некој интегрални колачи..