Na kratko. Dietata t.e. ishranata e da ne recam identicna na un dieta. Od sabajle na gladno se pie voda pa sok od portokal i posle se jadi dorucek koj e najcesto od mesano ovosje, babani, krusi, jabolko, avokado itn sekoj den dorucekot e razlicen ama se sostoi od mesano ovosje. Rucekot e sekoj den razlicen, kompir, oriz, pcenka, grasok, testenini, meso plus salata i 7 den e den za detoksikacija se pie sok po cel den, davaat lista na sokovi si odbiras i cedis cel den i pies sok. Za vecera samo salata. Glad jas osekav prvite dva dena dodeka se naviknav. Plakam 1500 denari mesecno. Ne e skapo plaknajeto skapa e hranata i dodatocite kako himalajska, maslinovo, cia seme, gumbir, hlorela, leneno maslo, orgasnki cimet i site ovie dodatoci treba da se organski plus ovosje i zelencuk. Leb ne se jade. Hranata mora da e varena ili pecena bez maslo so himalajska sol. Salata se zacinuva so himalajska sol, limon i maslinovo. Voda se pie 2 sati posle rucek i vecera po 1 i 5l, jas dosega 1,5l nemam ispieno cel den. Navecer ako osekas glad posle vecerata jadis ovosje. Javi i se ke ti objasni se. Problemot e sto ako ne si vo moznost da odis do kaj nea ke si cekas dolgo vreme da ti prati programa za slabeenje ili vo mojov slucaj 2 i pol meseci. Bitno vredi! Oslabeno imam 4kg a na slikite so se slikav pred da pocnam i denes sabajle izgledam ko da sum -10kg. Toplo ti ja preporacuvam. Valentina Gligorova baraj ja na fb. Imase od nea uspesna storija vo hrono gotvac jas taka doznav za nea. Ako nesto treba tuka sum.
Cece, samo Cece!!! Od koren ke vi go smeni zivotot i plus ke ve napolni so pozitivna energija i tuka e za razgovor vo sekoe vreme - licen psiholog zenata e 3vo1 carica
Потребни ми се сите информации за начинот на слабеење кај Др.Драгица Зенделовска. Па, тие што биле кај неа, ве молам да ми објасните како изгледа прегледот, треба ли крвна слика, колку чини, дали треба да се оди кај неа само еднаш или треба и понатаму да се оди кај неа и сл. Секоја информација ми е ептен добродојдена и однапред ви благодарам.
Почнав со режим на исхраа пишан од нутриоцинист сега за сега сум на почеток и е супер не сум гладна и не ни осекам дека сум на некој режим
цела недела сум на протени за ручек и што за ручек тоа за вечера само пола количина за доручек смуди од овошје по желба ,сушено овошје,пудинг од авокадо и рогач или овошје по желба
Препорачајте ми некок стварно добар нутриционист ве молам , хитно ми треба да ослабнам.. За тања слушам негативни коментари..
Па ја баш не би рекла ништо негативно за Тања Турунџиева, туку обратно. За неа имам само позитивни коментари.
крвна комплетна слика јас и однесив и хормонален статус школо учел некој за тоа не е од кутара туку така
ВТ ДИЕТ КЛУБ - БИТОЛА дали знае некој колку се плаќа..може и во приватна порака подетално ме интересира .позз
Знае некој каде работи Цеце во Велес? Не сум од Велес а во сабота ќе биде таму. Кај некоја сала “25 Мај” ми кажаа, ама гугл мапс нешто не ми помага
Имам број, се јавив, само тоа ми го кажаа, кај таа салата дека е. Е сеа бидејќи немам одено во Велес ниту еднаш, ми треба отприлика салата кај се наоѓа ако можеш да ми кажеш, што има одоколу некој кафиќ, било што
Незнам, јас сум од Скопје. Ако ти кажале спортска сала најверојатно лесно можеш да ја најдеш, ќе прашаш некој таму, Google maps
Dali nekoj ima ideno kaj Biljana Risteska slucajno po net barajkji nutricionisti naidov na nea. No, baram diplomiran nutricionist bidejkji imam problem so hipotiroidna i non stop sum samo na salati ovosje i seta lesna hrana ama pak imam visok 4 kg ne mi se pokacuva kilazata ama ne mozam ni da namalam nekoe kg. A stom zemam da jadam normalno vednas mi se pokacuva kilazata poradi tiroidnata. A voedno i sekoj den pesacam barem 1 ili 1 ipol sat. Nemam sila da vezbam zosto mnogu sum malaksana od tiroidnata.Sekoe mislenje mi e od znacitelna polza.