Женски, дали има некој искуство со губење на целулит преку некоја диета? Да вежбам не можам моментално бебе е 2 месеца. Ми треба да ослабам 3-4 кг само кои останаа после породување, но највеќе сакам да се намали целулитов. Предлог каде да одам и кој да ми направи режим на исхрана, цената не е важна.
За намалување на целулитот внесувај повеќе вода. Значи многу вода. Почни со чаша-две повеќе и постепено зголемувај додека да стигнеш до минимум 2 - 2,5 литри дневно. Нека ти стане навика. Исто така, исфрли процесирана храна и храна заситена со натриум (сол). Вклучи повеќе салати од свеж зеленчук и овошје. Сепак, за намалување на целулитот многу добро влијае вежбањето, особено пливањето. Ако немаш време за ова, некој друг тип на физичка активност. Како и да е, не се преоптеретувајте толку многу со целулитот. Секоја жена го има - некоја помалку, некоја повеќе. Со правилна исхрана и спортување се сведува на минимум.
Девојки ми треба нутриционист што се посветува на клиентот, а не само да даде шема и чао пријатно. Ми треба да ослабам едно 10кила...
Искуства со д-р Митов дали има некој? Или пак доколку сте имале искуства или знаете за нутриционист но да подготви режим балансиран соодветно на болести? Не приоритетно за слабеење , колку соодветна, правилна исхрана кај луѓе со конкртени дијагнози? Благодарам однапред
Cece Dineva, Zendelovska ili Tanja T.? Iskustva za gubenje tezina? i cena sekako? bajagi tezina treba da izgubam plus zdravstven problem so tiroidna, bez jo jo efekt Koja da ja odberam?
Јас сум кај Цеце веќе 1 месец и сум прилично задоволна. И јас имам бајаги тежина за губење. Имам изгубено килограми и сантиметри во обем и полесно се чувствувам. Со нејзината исхрана никогаш не чувствувам глад а сега немам ни кризи за благо, а бев личност што беше многу зависна. Се плаќа 1800 ден. месечно и имаш избор да одиш на контрола или Скопје или Велес. Јас одам Велес пошто ми е поблиску. Не знам како е кај другата ама Цеце е дефинитивно правилен избор.
А дали пред да се оди треба да се закаже или можеш кога сакаш да отидеш? Јас немам некој проблем,не сакам ни да ослабнам нешто многу бидејќи слаба сум,само сакам на здрава храна да бидам некое време бидејќи не знам сама баш што како треба