Форумџика на годината

Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Дечки ајде help. Се мислам меѓу Бузлевски и Ирина Георгиева.

2. vesna007

vesna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Здраво. Дали има некоја од вас искуство со нутриционист/ка а да е во перименопауза или менопауза. Или бар 45 години. Дека сосема е друга исхраната за млади девојки а друга за жени од менопауза. Фала.

3. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    531
    Пробајте го фастинг методот. Исхрана само помеѓу 12 и 18 часот, во мали количини.

На riba79 и TrinityNeo им се допаѓа ова.
  4. vesna007

vesna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Кај др.Митов е два месеца 2500 (или 3000 денари редовна цена). Толку. Смета дека после тоа сама ке знаеш како треба.

Праќа генеричка програма (скоро иста или иста кај сите), и може да се комуницира со него. Масти скроз исклучува, што според мене не е во ред. Бар за мојата возраст и состојба. Јас сум 3 недели и 1 кило плус. Знам на други многу им помогнал, но можеби не јаделе здраво претходно.

На simoncelicius и bella.s им се допаѓа ова.
  5. vesna007

vesna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Ми рекоа тоа не е за постари со пореметени хормони. Моментално сум на фастинг со само здрава храна но со поголем прозорец и едно кило плус.

На Кристина Хара и Dimi_ им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.576
    Допаѓања:
    201.781
    Колку постари и кои хормони?

На Dimi_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vesna007

vesna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Jas sum 45 godini. Pokoplicirana e mojata situacija. Anti-TPO pokacen poradi sto mi identifikuvale Hashimoto. Treba da menuvam kolk. Hormoni sega skoro nemam pak provereno, premnogu e skapo na privatno (gi davam site pari za fizikalni za kolkot i suplementi) . Na drzavno sea da se pikam na Ginekologija ne e preporaclivo.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    За тироидна на патофизиологија мислам, пред јануари нема термин, а ТПО во Биотек е 950 денари ако ти е само тоа, и ако ти се брза, баш со една колешка дискутиравме за тоа пред некој ден, и она си има мака со тоа. За исхраната со интернистот или докторот што те води, тој што дијагностицирал Хашимото.

9. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Здраво дали некој има искуство со Маја Велковска сега гледам има некои промотивни понуди за 21 и 40 ден па сум со размислување да пробам

10. WarriorPrincess

WarriorPrincess Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Пред една година, имаше објава на Фемина од жена во Македонија која дава месечен предизвик за здраво слабеење и беше бесплатно. Дали некоја од вас знае во моментот дали некоја нуди бесплатна програма, бесплатен нутриционист или нешто слично? Благодарам однапред

11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.602
    Dali imase rezultati so autifagijata?kolku vreme ja primenuvase?

На Dimi_ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    531
    Петти месец, изгубив 12кг и изгледам помлад за неколку години. Не се препорачува во никој случај кај луѓе што земаат лекарства.

На E*N и riba79 им се допаѓа ова.
  13. fateful

fateful Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    491
    Eмилија катастрофа, ми пишала дека не јадам "нешто" а јас тоа го јадам и во претходното мени таа намирница ја имаше во рецепти. Не се замара, рецептите манџурии секој ден, преку еден ден боранија, никаква разновидност во исхраната, мени ти праќа со молење, не можеш да си испазариш на време. Ми личи дека сака само да соработува со некои јавни фаци. Емилија еднаш и веќе никогаш.
    И да не заборавам дека ми ставила намирници кои не ги јадам, а тие што ги јадам пишала дека не ги јадам, изгубена е скроз

На Frosty!, ohlala, E*N и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mia...Mia

Mia...Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    132
    Здраво...на Инстаграм го следам icebbf редовно објавува одлични резултати, да не има некој искуство да сподели

15. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    1.388
    Ице е на стероиди долги години и е професионслец со долгогодишно искуство. И тоше зафиров ти е добар ментор за исхрана, тренинзи, напредок, совети....
    Баш ијас го следам ице и солиден напредок имат девојките али храната мора да е средена и мора да имаш добри тренинзи.

На Mia...Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. En4e_21

En4e_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    Дали некој има искуство со нутриционист Цветанка Петрова?

17. vesna007

vesna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Дополнување: Скоро никаков контакт. Кога му реков дека немам ефект, ми рече намали со зејтинот во салатите. Не е во ред што се нафаќа така несериозно. Според мене за 2500 денари се брука. Јас не сум некој до Кина, тука од Скопје, со 50 тина пријателки околу 40 години. А алапача сум за вакви работи. Или работи нешто или не. Јас ке платев и многу многу поевеќе. Не е поентата толку си палтил, туку јас барав резултат, подршка, режим за мене. Може им помогнал на луѓе кои не се хранеле здраво претходно, но на некој кој го пази секој залак, внимава што јаде, без конзерваси, колку е можно природно, никаква помош. Никаква.

Исто и кај Митов, кој е доктор со највисок просек и специјализации. Македонска работа. Пола мени беше се што ми е забрането од доктор, а другиот дел рецепти за 6 до 8 души ... Некој манџи се со исти состојки.

Последна измена од модератор: 24 ноември 2020
    На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    1.388
    Барај некој со долгогодишно искуство кој има поголемо познавање. Александар стојменов од скопје ти е еден единствен доктор и нутриционист во мк и сите се со позотивни резилтати од кајнего. На денешно време сите се нутриционисти со платен сертификат без лично познавање и искуство..
    Зејтинот не е проблем за килажата туку тука играт мешањето на масти и хидрати.

19. Healthy.girl

Healthy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Подетално за Александар и како може да се најде, некој линк од профил или контакт?

20. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    1.388
    https://instagram.com/dr_stojmenov?igshid=6c6qm30lj2qp
    Еве линк од инстаграм профилот и исто можи да го најдете на фб. Пишетему порака и ќе ви кажи подетално се. Дечкото има доста познавање.

На Healthy.girl му/ѝ се допаѓа ова.