Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    97
    Фала :)

2. G2d

G2d Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Jas i ova nedela imam so Irina , no ne sum imala mnogu efekt . Maximum -1kg..
    Ne znam dali da prodolzam|-) a i programava ista mi bese za 3 nedeli, mnogu malku smenivme...

3. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Па ти пиша дека имаш за симнување 5-6кг. Секогаш помалку вишок потешко се симнува.

На Кристина Хара и ivanchos им се допаѓа ова.
  4. G2d

G2d Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Da, no mnogu malku e da simnes po 300 grama nedelno :)

5. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    18.711
    Бавно оди за помалку кг да симниш не се секирај. Еве јас ослабев 8кг за 40 дена на почетокот со Ирина, сега имам уште неколку кг за симнување исто по 300-400 грама губам неделно. Биди истрајна само и не се оптеретувај со бројки. :)

На G2d му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.791
    Не грижи се, и 1 килограм неделно е одличен резултат, па и помалку да е ако немаш многу за симнување е нормално. Повеќе обрнувај внимание во обем колку слабееш, тоа најдобро кажува. :)

На Кристина Хара, AAKG, Frosty! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Со колку кг почна ако не е тајна? :)

8. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Имаше период каде по две недели воопшто не слабеев,но пак бев и уште сум упорна . Секој организам е различен,а има и влијание здравствена состојба и физичката активност. А ако имаш малце за симнување не се откажувај и не се секирај. Нема да ги вратиш лесно килограмите што сега ги изгуби бидејќи на здрав начин си ослабела. Ако земев да се споредувам со девојкиве тука колку ослабеле ќе се откажев досега сто пати. Ама ете сум упорна :)

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    Јас почнав на 01.02, сабајлево се мерев -3.2 кг. Можеби да вежбав ќе имаше повеќе резултат, ама и ова е добро. Имав 3 неделна програма од Ирина, но продолжив сама по завршувањето на програмата, се придржувам кон нејзиниот начин, да се јаде почесто и помалку. Можеби понатака пак ќе уплатам за уште една програма зашто дава резултати. И јас се разочарувам на моменти кога стагнирам, ама си признавам дека си правев и грешки за викендите :) Поздрав до сите, и да не се откажуваме, сепак не може преку ноќ да се ослабе, а сме се дебелееле со години :D

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Тоа е до тебе не е до нејзе,индивиуално е. А вагата не ја земај за точна секогаш,најмногу се познава по облеката.

11. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    18.711
    Со 62 почнав, последното мерење бев 54. :)

На Кристина Хара и Трепетлика им се допаѓа ова.
  12. SrbinkaaaA

SrbinkaaaA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    53
    Zdravo. Kolku se plajka mesecna programa kaj Irina?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Се плаќа 1500 денари за 21 ден.

На SrbinkaaaA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    После некое време стагнација ,минус еден килограм :)

На Frosty! и Трепетлика им се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    А зошто никој не сака да пише еден ден мени како пример кај Ирина? Баш ме интересира што дава

На ❄️Snowflake ❄️, Kitten и riba79 им се допаѓа ова.
  16. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Имавме неколку пати погоре коментарино како изгледаат менијата. Не знам што не е јасно од тоа дека различни се сите програми, односно индивидуални се. Јас на пример немам риба зошто не јадам. И оброците се разновидни и не се повторуваат.
    Дава значи сѐ освен грицки, брза храна а од благи дава нејзини рецепти за здрави благи.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.791
    Точно, јас еве имам два пати неделно риба за ручек во оваа програма бидејќи обожавам. Значи сѐ си е индивидуално, а и не ми е океј да објавувам јавно нешто кое таа се потрудила да ми го склопи и сум платила за тоа.
    Плус се прави според крвна слика, некои јадења што мене ми се потребни на друг можи да не му се и сл.

На ❄️Snowflake ❄️, Frosty! и Кристина Хара им се допаѓа ова.
  18. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Како што рече Amellie,не е во ред јавно да објавуваме детали и рецепти. Сепак треба да се цени нечиј труд и знаење . Горе доле имаме убаво објаснато и за менијата и искуства.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Леле ама филозофирате. Чисто ме интересираше на кој принцип работи. Ако сте дале пари со пишување на 1 ден нема да ви пропаднат. Или да не потпишавте согласност за чување тајна :rofl:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Никој не бара мени за да ја држи диетата без да плати. Јас на пример ви побарав еден оброк да споделите бидејќи ја испофаливте дека рецептите и се превркусни. Нормално дека не планирам да ослабам со тој еден оброк што ќе го споделите.

Бидејќи видов од една (друга, не Ирина) нутриционистка мени и искрено жива глупост ми беше искрено - компир манџа, риба, итн, односно не дава рецепти со нови јадења туку баш онака хардкор јадења што сите ги знаеме и искрено кај таков нутриционист никогаш не би одела бидејќи сама сум свесна дека доволно ми е да исфрлам благо и леб и појше вода да пијам и ќе ослабам, проблемот ми е што здравите јадења не ми се толку вкусни како нездравите. Вие ја фалите Ирина дека дава топ јадења и затоа бев заинтригирана. Сепак, ви ја почитувам одлуката да не споделите :)

Еве јас иако не одам на нутриционист ќе споделам за мене - една недела не јадам благо и пијам повеќе вода и мислам дека ослабев кило-две. Почнав и да возам точак, а деновите кога не можа, правам пилатес вежби дома.

На ❄️Snowflake ❄️, G2d и wannaBeMomma им се допаѓа ова.