Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Рецептите и се превкусни затоа што става тоа што вам ви е вкусно, а тоа е се индивидуално. На почетокот кажувате што јадете а што не, дали имате алергии и менито се прави според тоа.

Во принцип нема голема филозофија во самата храна, повторно се ручеци и намирници кои сите ги знаеме: грашок, леќа, боранија, риба, салати...

Чисто за илустрација моја другарка има еден ден за ручек варена боранија, друг печена риба со лимон. И ова нормално не отскокнува по ништо од тоа што сите го знаеме, ама филозофијата е во тоа што врз основа на вашата моментална тежина и крвна слика ќе ви ги распише оброците детално сосе количини/грамажа по ден за да бидете сити а да имате калориски дефицит, притоа без негативен ефект на крвната слика.

Последна измена: 1 март 2021
    На ❄️Snowflake ❄️ и Elen4e_sonce им се допаѓа ова.
  2. G2d

G2d Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Toa sto poveke vazi e deka treba da jades sekoj max 3 casa . znaci nekoj sto ne moze da go napravi toa , ili znae deka ne moze da oslabne so toj tip na jadenje , togas ne e za nego.
    Eve na primer mene toa ne mi odgovarase. I deka na rabota sum , i nemam efekt koga jadam tolku cesto( znam deka ne mi e prva dieta so ovaj rezim na ishrana)
    A toa sto ima vo programava navistina zavisi individualno, i isto taka ne e koncentrirana na primer samo na poveke proteini ili masti. Mislam deka e balansirano (po moji kalkulacii)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Не се работи дека филизофираме или не сакаме да кажеме. Рецептите за смутито, овесните каши или палачинките не можам да ги кажувам ,сепак не е во ред јавно да ги објавувам. А и пак тие рецепти се индивидуални . Секако дека има и класични ручеци како боранија и грашок, печено пилешко , меѓутоа има и нејзини вкусни рецепти. Јас кога ѝ пишав не знаев што точно ќе има во менито. Пред да почнеш бара да го разгледаш убаво за ако нешто не ти се допаѓа да измени .
    Инаку,на нејзината страна дава рецепти од некои оброци. Ако сакате можете да пробате од нив чисто да видите.

На buba4e89, wannaBeMomma и Amellie13 им се допаѓа ова.
  4. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Јас прв пат во животот со нејзиниот план пробав на пример киноа,просо. Никогаш не би ми текнало тоа да го јадам . Ама рецептите што ми ги даде ми беа превкусни и така почнав и тоа да го јадам:)

5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.791
    Еве пример нешто што ми текна во моментот:
    Чоколадна овесна каша, 20 грама бадеми, печено пилешко, смути за детоксикација, сезонска салата. Сѐ ова во еден ден на максимум од 3 часа.
    Рецепти не би било океј да споделуваме. А и ова е индивидуално што го спомнав, некој не јади пилешко пример или нешто друго.
    А и наназад имаме пишувано отприлика како изгледаат нејзините програми, значи не е со јадење едно кило овошје до ручек за шеќерот до плафон да ти се крени и да ти кркорат цревата до ручек, па за ручек нешто мех ко грашок, боранија, палента етц. секој ден ко кај еден друг прочуен нутриционист.
    Нема ни забранети јадења, така да досеа ми се случило да се почастам на одредено време и да не ми влијае тоа на напредокот.

П.С. има на Инстаграм профилот рецепти нејзини, можите и оттаму да видите. :)

На ❄️Snowflake ❄️, Elen4e_sonce, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Фала на одг :)
    Инаку рецепти не побарав, барем тие ги има милион по нет
    Чисто ме интересираше кој и е принципот
    Протеини и зеленчук. Она што се знае дека го топи салото :)

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Па не е протеинска исхрана. Опфатено е буквално сѐ. Овесните каши не се баш протеини,туку здраи јх . Јас барем побарав најминимално што може месо да јадам.

На AAKG, Amellie13 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.791
    Овесни снегулки, интегрални тестенини, интегрален леб, двопек, црно чоколадо имало кај мене. Не се само протеини и зеленчук. Убаво е што баш сѐ е вклучено и во потребните количини и нема лоша и забранета храна. :)

9. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Колку програми до сега имаш уплатено и колку кг симнато?

Кај мене има интегрални тестенини со болоњезе и цезарче салата. Овие ги пишав зошто ми беа чудна комбинација за слабеење. Вкусно, а да слебееш. Другото ми е горе-доле типично, риба, ориз, туна салата, овесни каши.

Последна измена од модератор: 1 март 2021
    На Кристина Хара му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    4 програми ,9 кг. За празниците баш не бев дисциплинирана. Имам доста бавен метаболизам и здравствени проблеми ,така да задоволна сум од резултатите. Плус без физичка активност воопшто. Се мачев со години да ослабам со разно разни диети, режими и физички активности, меѓутоа ништо не ми даде резултат. Само се дебелеев ,никако не можев да ослабам. Само од програмата на Ирина имам резултати.
    Да бев за празниците дисциплинирана ќе беа повеќе. Јас сум презадоволна и од резултатите и од програмите.

Последна измена: 1 март 2021
    На Coco31, riba79, TrinityNeo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    И јас планирам повеќе програми да одам зошто имам доста за симнување. Мислев да не сум само јас со повеќе од една :)

12. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Од мое лично искуство, што повеќе програми смениш ,подобри резултати. Плус поразновидна храна,па нема да да ти се здосади :)

На Frosty! и TrinityNeo им се допаѓа ова.
  13. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    97
    Да ви кажам дека и јас утре чекам менито од кај ирина и почнувам :) читајки ве вас колку сте задоволни решив да почнам, досега бев на herba life искрено многу пари а резултати немам големи и многу бавно слабеење

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Со лесно :) ти посакувам брзи резултати. Уште една плус за споделување искуства:).
    Со Хербалајф не сум имала искуство, ама мислам дека тоа е само еден добар маркетинг.

На Mamy. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Со купувањето на диетата исто се согласуваш на авторските права и несподелувањето на програмата со роднините од петто колено.Имаше на нејзиниот инстаграм профил објаснето зошто е тоа тајна.

Еден ден да се сподели е всушност давање правец другиот како да почне и да си создаде диета.

На Elen4e_sonce и Кристина Хара им се допаѓа ова.
  16. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.191
    Допаѓања:
    1.386
    Многу јака исхрана дава па да не ја раскажвале на други. Риба, супа, патлиџан.... За таква диета сами ќе си составите дома.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Да не треба копито од нилски коњ или слонова коска да дава???

На Limpan, buba4e89, Frosty! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.791
    А што очекуваше ти еве кажи, што треба да дава?? Пишав погоре отприлика како изгледа еден ден, сигурно не очекуваше цели програми и рецепти тука да прикачуваме. Состави си ја дома ко така и остави не нас што појма немаме па бараме помош од нутриционист.

На Кристина Хара му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Еве нека состави тој, бидејќи ние не знаеме ,па ќе се префрлиме кај него .

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.191
    Допаѓања:
    1.386
    За да ти се состави план на исхрана како прво треба лично да се работи со клиентот а не шојадиш и напрај крвна слика. Внимавајте кој ви води начин на исхрани. Незборам за инает или дека сум експерт туку пишам од лично искуство оти ијас одев кај познат нутриционист и на крај испадна полошо.