Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. Natashhhhh...

Natashhhhh... Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Во принцип не ми одземаат мн време. Со 2 мали деца сум дома и наоѓам време, ручекот некогаш од вечер го спремам.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Natashhhhh...

Natashhhhh... Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Менито е со 5 оброка. 3 главни и две ужинки, од кои едната ужинка секогаш е смути. За доручек има овесни снегулки, јајца, палачинки, мафини, инт лепче со намаз. За ручек месо со зеленчук, риба, тортиља, мешунки. Вечера печен зеленчук, таратур, супа... Оброците најадуваат, ако си гладна ти појачува во исхраната. Во главном сум принципиелна на менито, освен околу Велигден направив отстапки ама и тогаш внимавав на големина на порции и да избегавам бело брашно и благо.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Ти благодарам, се решив и јас кај неа. Сега ќе одам на одмор па после тоа стартувам.Со лесно на сите

4. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Здраво диеталки :hai:се надевам кај сите од Вас се оди по план..еве јас пак со иста мака..еднаш се жалев веке и пак ке се пожалам сега дека сменив 4 нутриционисти и уште немам никаков резултат:fubar:да не ги набројувам се имам тука искажано ама сакав да ве прашам дали некоја од вас има искуство со овој Влатко Таневски од Битола,уште тој ми остана не испоробам ..го следам на социјалните мрежи ми стои доста стрвака не дека неможам да се придржувам амаме интересира дали е лесен за соработка,дали се адаптира по пациентите или ... ви велам полека се фустрирам од ситуацијата па вашите мисленја ми се добредојдени:$и потребни:angel:

5. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    1.386
    Да си го побараш божидар од Битола или елица од Битола. Остај овие аматерите шо се пишат како нутриционисти и врска немат со живото.

6. SuperStarGirl

SuperStarGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Здраво. Јас соработувам со Влатко и сум презадоволна. Со неговата програма ослабев -20 kg за 5 месеци и продолжувам понатаму со соработка со него. Човекот важи за доста СТРОГ нутриционист. Ама јас немам проблем со тоа. Намерно појдов кај него пошто ми беше потребна цврста рака да ме води. Ако целта ви е да забушавате, порано не почнувајте кај него. Човекот очекува од нас, клиентите, да сме принципиелни и доследни. А, што се однесува до неговите менија, морам да ти кажам дека се прелесни за спроведување. Речиси и да нема готвење. Нема ситничарско броење на калории. Цело време сум најадена, а слабеам и тоа без некоја голема физичка активност како посета на теретани и сл. И што ми е најважно: ја изгубив потребата за јадење на благо. Јас кога пред циклус можев да изедам цело чоколадо... Сега не сакам да погледнам благо. Елица и Божидар не ги познавам и не можам да кажувам за некого што не го познавам. Но, за Влатко имам да кажам се НАЈ, НАЈ... Ме прероди!

На Kaja991 и lilo им се допаѓа ова.
  7. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Девојки пред се ви благодарам на одговорите е сега ако ми отварате нови прашања:lol: Дали би ми објасниле малку повеке како оди?
    SuperStarGirl мило ми е за тебе што си го нашла решението е сега како кажав веке и јас сама сум многу строга и принципиелна можеби затоа ме интересира Влатко :^)Го следам на социјалните мрежи ама сепак би те замолила да ми објасниш уште малку околу соработката со него..на пр јас сум веганка и доста активна ама еве имаше ред др работи што влијаеа на ситуацијата,колку време траат програмите ?колку оброци имаш дневно? дали те следи цело време мислам на тоа меренје и се што следува ?дали брзо доби резултати се разбира со придржуванје? доста сум рестриктивна со храна па затоа ме интересира дали си ги кажуваш намирниците на пр?ах да еднаш прочитав дека дава и суплименти..и колку е цената кај него ?
    Многу ви благодарам уште еднаш :angel:

8. SuperStarGirl

SuperStarGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Месечната чланарина кај Влатко е 1800 денари. Неодамна имаше зголемување на цената поради ситуацијата со инфлацијата. Инаку дава кај секој различен број оброци. Кај мене има во менито 4 пати јадење, а кај моја другарка и даде 3 пати јадење. Инаку пред да одиш кај него, те прашува СЕ: какви проблеми имаш, што терапија примаш, што јадеш, што не јадеш, дали си физички активна... Бара да носиш и комплетна крвна слика. Нема да имаш проблем со него, ако си веганка. Програма ја прилагодува на животниот стил на клиентот. Јас, на пример, не јадам риба и морски плодови и му кажав на првата средба и тоа го почитува и не ми дал досега никогаш риба. Така да ако си веганка, сигурно ќе ти направи веганско мени. Инаку во тие 1800 денари имаш 2 диет програми кои траат по 2 недели, то ест цел месец си покриена. Пошто јас сум од Битола на секои две недели одам на контрола кај него во диет клубот на мерење и разговор. Мене ми се допаѓа што води грижа за мене и ко ќе одам на контрола буквално ме испрашува се што сум правела и како сум правела како прваче да сум. Ако те интересира уште нешто, слободно прашај Соне. :angel:

На ❄️Snowflake ❄️ и lilo им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.765
    Допаѓања:
    169.194
    Темава е слабеење ама гледам нема друга за нутриционист. Дали има некој нутриционист отворен кон plant based исхрана? Ама ми треба поќе ко почеток за долготрајна исхрана, не нешто шо е привремено и неодржливо на долг план. Значи не low cal, протеински поткрепено сакам и слично.

На Dudo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dudo

Dudo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    368
    Plant based diet според мене да си земеш некој Медитерански cookbook и терај.
    Или разгледај Cretan Diet тоа ти е скоро па исто мислам дека нема подобра исхрана од таа а сите состојки мање више ни се достапни.
    Килажата сама ќе ти се нормализира и здравјето ќе ти се подобри, уште ако воведеш од 30 до 60мин на ден прошетка или брзо одење - Супер си.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Провери и можеш да се распрашаш кај @ajde_da_jademe на инстаграм, јас бев кај него за инсулин резистенција и тој општо се води кон медитеранска исхрана и советува за претежно плант бејсд. Мојата програма таква и беше, еден оброк (некогаш и 2) дневно беше обавезно веган и тук-там месо ама многу ретко.

Има давано совети за протеин од растителен извор на неговиот инста, затоа мислам и дека би се нафатил, ама ќе мора да видиш.

Само потенцирај му дека сакаш повисок калориски внес, не знам кои се твоите потреби и како јадеш сега, ама мене, сигурно поради и проблемот кој го имав, ми даде многу малце калории (1500-1700 за мене лично се малце), ама јас искрено највеќе сакав да ми даде идеи за балансирана исхрана со протеин отколку да се држам по некоја стриктна програма и тоа и постигнав.

Воглавно разгледај, го препорачувам.

На Ugly Duckling и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    многу фала Girl :angel:ке се најавам секако со updates (fingers)

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.765
    Допаѓања:
    169.194
    Пешачам, зато и реков дека не барам за слабеење иако ми треба. Сакам долготрајна исхрана и телото само ќе дојди да изгледа ко шо треба. Запознаена сум со медитеранска ама та сепак има месо, дури и пескетаријанска диета ја викам. Фала сепак.

Мхм фала! Баш ќе побарам и прашам. Знам една од Битола е нутриционист и веган ама јади премногу тофу и да речиме, нема шанси јас секој ден тофу да јадам. :D Зато и ја чувам како последна опција.

На Ajronmen, Dudo и Srckata28 им се допаѓа ова.
  14. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    23
    Здраво, некој да сподели искуство со Симона Коруноска потпишана е Instanutricionist има профили на Фб и Инстаграм

15. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    1.660
    После месец и пол диета кај Ирина, ја прекинав. Не дека немав резултат, ама премногу готвење човече. Скапав во кујна.

16. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    И сега?

17. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    1.660
    Давајте нова диета сега

18. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    314
    Луѓе ај ве молам ако го има некој меилот на Ирина нека ми го пише па да си ја пробам и јас среќата со неа. Фала ви унапред:)

19. smurffet

smurffet Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    23
    nutricoachsr@gmail.com

На lilo и Ivana-Iva.94 им се допаѓа ова.
  20. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Јас стартувам од утре со Ирина!

На Orfea, smurffet и Ivana-Iva.94 им се допаѓа ова.