Интересен разговор со двајца нутриционисти. Погледнете: https://www.youtube.com/live/wraIYYLjy2Q?feature=share
Здраво, Ве молам дали некој има искуство со Нутриционистката Марија Соколова? Пробав да најдам нешто ама се се постари постови. Ме интересира пред се цената, дали можам да си дозволам.
Јас кога прашав ми побара 300 евра, После ја најдов случајно Елена Мирческа со неа соработував и сум презадоволна од кај неа
Цената беше 350 евра, јас лани март-април месец толку платив и се покајав реално. Цената и е превисока за нашиот стандард, може за кај нејзе во Лондон е ОК и таа да е за еден месец и секој месец да им прави нови мение. Тука за кај нас за 350 евра добиваш програма само за 4 недели и толку тоа да го следиш цело време што искрено ќе ти се смачи и ако побараш промена тоа се доплаќа. Исто така кажува дека ти помага за комбинација на намирници- НЕ, дека те насочува и едуцира за здраво да се храниш-НЕ, само ти праќа програма околу 20тина листа во кои имаш нешто воведно, 5-6 рецепти за чај и кафе, детокс води и менито кое треба да го следиш- ТОЛКУ. Плус дека имаш цело време подршка и мотивација- немаш, секој понеделник и чат пат некој друг ден ќе ти испрати порака на Вибер што на сите им ја праќа истата и ќе и одговориш или нешто да прашаш ќе ти одговори отсечно со Да, Не, Супер, Браво и толку (по демотивирачки одговори здравје) и тоа е тоа. Искрено не вреди за парите, плус и тоа профилите и се повеќе да се исфалам самата, и делови од разговори со клиент друго ништо нема, ако ги спортедиме со профилит на други нутриционисти (на чии што профили има и совети, и рецепти ) кај нејзе само текстови ако имаш залудно време да ги читаш. Јас ја следев програмата некое време но резултати како што постира баш и не постигнав и реално се откажав и иако и кажав дека не сум задоволна и се откажувам пак знае да ми залута некоја шаблонска порака на Вибер. Тоа е моето искуство може друг има друго.
Читам сега за поддршка и мотивација, дали сите во програмите го нудат тоа? Знам за Цвета кај неа одеше пријателка само на проверката што ќе и каже и толку. Каква мотивација и се сеќавам прилично строга беше кога не намалувала како што таа планирала, а менито само овошје и манџа.
Сам ако не се мотивираш за џабе ти е се , искрено мене ми беше мотивација една жена од 50 години која беше ослабена 30 кг и си реков кога може таа можам и јас, и така беше на секое ми пишуваше јас бев кај Елена од Прилеп многу сум задоволна без вежбање ослабев 25 кг за 5месеци и ако бев излезена и пишував дека тоа што ми е за јадење нема и одма ми пишуваше што да јадам сега се поправив ама сум бремена и бев со хормонска терапија здравје боже кога ќе се породам пак ќе почнам
Да,од појадок до ужина до вечера си има доста готвењеза мене беше прекомплицирано ,баш се потрудив ама немав резулати,мислам дека сум една од ретките со вакво искуство ♀️
Здраво, не знам дали е темава баш соодветна за овде но кој знае да каже искуство со интолеранција на лактоза и глутен… Која храна е дозволена да се јаде, млеко леб,бели пецива тестенини никако, што е дозволено?
Здраво, дали има некој искуство со Илија Бузлевски. Какво е менито, дали има премногу готвење? и Која цена се програмите, дали е една недела која се повторува? И доколку некој може да сподели резултати после завршена програма.
Јас имав платено програма кај него пред две-три години. Се плаќа за еден месец , менито е седум дена и се повторува уште седум, па ти дава уште седум дена и пак повторуваш. Од сите програми што сум ги поминала мислам кај него бев најзадоволна. Готвење има доста ама ништо комплицирано, како и кај сите.