Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    11.603
    За колку време се чека кај Ирина додека ја подготви програмата?

2. Altea1

Altea1 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    48
    Мислам Ирина работи со термини, јас откако и пишав податоци за 2 дена ми ја испрати програмата

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.520
    За која Ирина станува збор ? :)

4. Altea1

Altea1 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    48
    Нутриционист е. Имаат пишувано многу членки за неа во темата на претходните страници. Ќе ја најдеш на инста и фб како nutricoach

На $ophia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nananaan___

nananaan___ Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Zdravo dali nekoja ima informacija koja cena e kaj Ilija Buzalevski meseceno i kaj Cveta Dineva ?

6. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    11.603
    Ова е инстаграмот. Screenshot_20250429_114714_Instagram.jpg

Мене ми ја направи истиот ден бидејќи имаше термин.
    Денес почнувам прв ден, од вчера се ми е подготвено, и искрено пресреќна сум колку брзо се спремаат оброците.
    Изминативе 3 месеци со помош на друг нутриционист симнав 11кг, беше ефективно не викам не, ама од кујна не излегов, час готви, час миј садови, башка и со секој оброк (освен појадок) имаше и салата, што не ми се допаѓаше баш.
    Сменив затоа што тоа на долг рок не можев да го практикувам, а сакам програма која би можела да ја применувам и кога нема официјално да сум "на диета". Пошто џабе трудот, ако не ја задржам навиката да јадам оброци со помалку калории, ќе ме снајде јојото.

За ефикасноста на програмава од Ирина, ќе видам за неколку недели од сега, мада очекувам да ми оди потешко, бидејќи последни килограми се кај мене. Башка и 5-6 години поминаа откако преминав 80+кг, па колку подолго си на поголема тежина, толку потешко му доаѓа на телото да се навикне на помала.

На Mumoftwo30, $ophia и Altea1 им се допаѓа ова.
  7. Altea1

Altea1 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    48

Исто и мене баш оброците ми се допаднаа, најмногу дека немаше којзнае каква егзотична храна туку скроз нормални намирници. Јас намалив 17,5кг и останав бремена во меѓувреме, па сега не сум на строга програма да внимавам ептен ама гледам да си јадам по нејзините рецепти заради мое и здравје на бебето. Веќе сум во 7 месец бременост, немам зголемување на тежината повеќе од она што е нормала за време на бременоста, а тоа ми беше најголем страв, познавам многу што на пораѓај одат со 20-25кг плус

На $ophia и MarigoldA им се допаѓа ова.