Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    17.108
    Ми излегува на инстаграм и од тоа што сум видела имам заклучок дека се работи за доста арогантен тип кој мисли дека само тоа што он мисли дека е исправно е всушност исправно. Буквално се расправа во коментари со секој што ќе каже мислење спротивно од неговото. А плус тоа нема баш некое долго искуство во оваа работа.

Нутриционистичката гранка никогаш не била во поголем хаос и позбунувачка. Едни тврдат дека растителната исхрана е најздрава, други се колнат во "магијата" на кето. Едни пропагираат овесни каши во сите варијанти, други велат дека проетинскиот појадок е клучот :drunk:.

И во таков хаос и двосмисленост да тврдиш дека ти само баш ти знаеш најдобро што е точно а притоа се држиш само до тоа што одговара на неколкуте спонзори кои ги имаш (во неговиот случај протеинско млеко и сирење и блендер) ми е нон-сенс. Со таков човек јас не би соработувала, плус има некоја одбивност во неговата појава и начин на комуникација. :bug:

На 54321 и lady1987 им се допаѓа ова.
  2. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Фала ти многу за споделеното мислење. Баш поради тоа што нутриционистичката гранка никогаш на била во поголем хаос, човек да не знае на кој нутриционист да му се обрати и да му верува.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    7.465
    Извинете на питање, ама јас во вампири, духови и НУТРИЦИОНИСТИ не верувам. :D

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lea_x

lea_x Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    препорака за нутриционист со добра храна?
    Од кој сте задоволни? Се мислам од овие:
    Илија Бузлевски
    Емилија Спасовска Мојсовска
    Билјана Ристеска
    Марија Лазиќ

5. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања: