Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со помош на нутриционист

Дискусија во 'Диети' започната од majamaja, 2 август 2010.

1. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    Одев кај Цеце со години периодично меѓутоа мое мислење е дека нетреба да се создава зависност од некого.Кога ќе прекршев нешто што неможам да го издржам таа што ќе даде паѓав во депресија.Мислам дека многу овошје дава исто и вода и треба да имаш услови тоа да го спроведеш плус сега чланарината е 1500 денари месечно што мене лично ми е многу,а тоа што ќе го ослабеш за неколку месеци го враќаш со првите 2-3 сендвича пошто организмот ти е навикнат на лесна храна,зеленчук овошје.
    Искрено ти ја препорачувам ун диетата,таа е замена за вита диет клубовите и многу е подобар режимот се јадеш не си гладна воопшто и се губат доста килограми.Јас со неа изгубив 8 кила за 5-6 недели моментално сум на диетата на Жан Митрев.Поздрав и со среќа.

2. kate-goldy

kate-goldy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    И јас бев анемична па ми се среди крвта со режимот. Она што го научив од Цеце е дека преку овошјето и зеленчукот ќе добиеш се што му треба на огранизмот а водата уште повеќе ќе ти го хидрира телото и нема да имаш свисната кожа ни па целулит. За околу 8месеци изгубив 30кг ( нус последица од бременоста) и немам свисната кожа а искрено и не сум некој тип кој вежба :$ ако сакаш ќе ти го пишам бројот во ЛП ;)

3. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    Јас слабеам со помош на нутриционист таа ми напиша диета и за 1 месец имам ослабено 3 килограми...што мислите вие дали е тоа добро или треба повеќе? инаку треба да ослабнам 7 уште 4 ми останаа за губење :D

4. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244

и јас исто така слабеам со помош на нутриционист, и за три недели изгубив 4 килограми. што мислам дека и 3 килограми за еден месец е доволно отколу нагло слабеење што воопшто не е здраво. колку што знам јас најнормално е 3-4 килограми за 1 месец да се губат :) така да продолжи си ако имаш можности да одиш на нутриционист, не само за слабеење туку и здравјето е многу убаво. :*

На simona.7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Кој нутриционист би ми го препорачале?
    Колку се плаќа?

одприлика за 10 кг.се работи да симнам,може и помалку
    .СОВЕТ?

6. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    да потоа се стекнува навика за да се храниме здраво ;) :*

7. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Тања :)

8. LadyMac

LadyMac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Јас најтопло Ви ја препорачувам Тања. После породувањето со помош на Тања си се вратив у нормала и паралелно си ја подобрив крвната слика

9. slatkosmesko

slatkosmesko Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас порано идев кај Цеце, па направив пауза неколку месеци и брзо си ги вратив килограмите. Се обидов и кај Тања но организамот не ми го поднесуваше режимот на исхрана, ми се лошеше. Патев од вртоглавица и несвестица, како што ми кажа мојата матична сум паѓала во хипогликемии. Сеа одам кај една докторка што ми ја препорачаа, д-р Ана. На режим сум од пролетта и фала богу не ме мачат вртоглавици, ослабнав 6 килограми што е можеби споро но барем знам дека е посигурно. Ми дозволи полесни физички активности, но не аеробик и пилатес, тие барале поголемо физичко напрегање и не сум смеела да почнам нагло и интензивно со вежбањето. За разлика од другиве нутриционисти кај неа е поевтино а го добивате истиот квалитет, што мене многу ми одговара. Плус тоа многу убаво објаснува ако нешто ја прашам за здравје, што може но не мора да е поврзано со слабеење. Јас само да ја споделам информацијава доколку некоја од вас планира да почне нов режим на исхрана :)

10. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    дали можеш да споделиш со нас каков е подетално твојот режим на исхрана?
    какво ти е менито

11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.532
    Јас сум пробала за месец дена 3 кила ама потоа прекинав скапо ми беше :)

12. nemat-ime

nemat-ime Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Здраво сакам да почнам да одам на нутрициониста епа сега имало некоја елена се викала во струга дали некој има одено кај неа и ако има некој број за да контактирам со неа ви благодарам од напред :D

На Lady777 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Како што знам јас нема дипломирани нутриционисти во Македонија,Тања има завршено курсеви или слично а другите се самопрогласени нутриционисти,кои всушност имаат субспецијализација во диетологија,а пред тоа учеле медицина.Не викам дека незнаат што зборуваат и дека не знаат режим на исхрана да состават,ама тие режими им се еднолични кои најчесто вклучуваат само овошје и зеленчук или варива најразлични.
    Не е исто да си диетолог и да го познаваш организмот доволно да начкрташ неколку оброци,треба да ја познаваш и храната и нејзиното дејство во организмот,поголемиот дел на нутритиенти во неа и правилна комбинација на истата,со цел да не се изгубат хранливите состојки и да се апсорбираат максимално.
    Поарно најдете некој странски нутриционист,платете по интернет,мислам дека ќе имате многу подобар успех.
    Ова не е плукање кон нашите,да не ме нападнете одма :D

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Па нормално нутриционисти се тие што читнале некој книги за некоја диета а немаат основно познавање за биохемија и метаболизам.
    За нив резултатите се тие што се важни и да ослабнат луѓето,ништо повеќе,а не им е важна телесната композиција и нивното здравје.
    Колку поригорозни и полуди толку подобри,а сите се држат на името ништо повеќе.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady777

Lady777 Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, исто и јас имам за неа слушнато но немам број и никаков друг контакт не можам да најдам.Те молам доколку најдиш било што ...пишими , поздрав. :inlove:

16. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    не туку тропај глупости знаеш ли ти што се не се изучува на факултет за нутриционизам ?

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ја знам програмата и размислувам да се запишам вонредно следната година.Тоа е моето мислење не мора да значи дека е точно.

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Па и не е баш точно СтефШеф, не се сите нутриционисти лаици и даваат само ригоризни диети кои го загрозуваат здравјето.
    Моја другарка почна да посетува нутриционист, не толку а да ослаби, туку зашто имаше нарушено здравје и страшни проблеми со желудникот и варењето на храната.
    И даде сосема фина програма за исхрана, многу детално структурирана само со здрава храна, никако пржена, па дури ниту печена и што е најбитно од се, јадење на 5 до 6 оброци на ден.
    Но да напоменам, дека здравата храна е скапа, семиња, масла од Биокулт се доста скапи, по 400денари за 200-300 грама, не секој може да си го дозволи тоа.
    Тука е единствената мака и проблем според мене, но дека сите хутриционисти се лажги си опашки и немаат основно познавање од метаболизам и билошките процеси на организмот не би рекла.
    Да беа такви, немаше да ги тераат да јадам по 5-6 пати на ден и повеќе од тоа дури па ни да вежбаат барем лесни вежби, ако не и нешто повеќе.
    Баш препорачуваат и месо и риба дури и свинско имаше на мениото на другарка ми, али варено, без сол и зајтин, со други зачини и здрави сосови, еднаш до два пати неделно што за мене е сосема океј.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не мора да се иде до екстремности како чиа семиња,киноа,хељда,доволно е тоа што се има и да е ефтино.
    Здравата храна не мора да е скапа,ленено семе и рибионо масло за 1 месец ме коштаат 200 денари.
    Една исхрана месечно здраво кошта за девојче минимум 2000 денари,тука вклучува ориз,житарици,семки,тестенини,урда,пилешко,младо сирење,мешунки како грав,леќа,грашок,соја и наут и јатки како кикирики,бадеми,фстаци,ореви.
    Поентата е дека не сакам да давам имиња,многу малку почитувам што сум имал контакт со нутриционистиве и моето мислење е дека името им го прави тоа да луѓето идат кај нив.
    Ќе земат ќе научат пример некоја исхрана или диета според нешто и ќе станат нутриционисти.
    Тоа не е поентата на нутриционистот,поентата е да според неговите стандарди да направи исхрана.
    Основата е многу лесна во теорија,луѓето во пракса не сакаат да ја практикуваат :)

20. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    е па ако ја знаеш програмата неможеш да речеш дека немаат основни познавања од биохемија и ред други работи