Едно прашање девојки - зелениот чај има ли ефект ако го пијам ладен? Топол чај на времево, не, но да не се губат некои состојки, затоа што ладен со малку лимон, ептен ми е права ствар на жешково.
^ Леле да не ширам дезинформации, но мислам дека некаде прочитав дека зелениот чај го губи своето својство доколку се пие по 30мин. од неговото подготвување. Но не ме фаќај за збор, не сум сигурна.
еве се приклучувам и јас на темава.од пред една недела почнав со пиење на мешавина од чаеви.рецептот го најдов на форумов.незнам уште дали има резултати од чајот бидејќи не се имам мерено.ќе го пијам уште некое време па ќе ви пишам дали е ефикасен.инаку немам пиено чаеви за слабеење порано ова ми е прво искуство па се надевам нема да се разочарам..позз
Јас ќе почнам од утре со Саси водата,за малце дитокс, ама проблемот ми е што не можам да најдам свежо нане во изобилство...во двор имавме,ама го ископале и немам повеќе. Мислам дека обичен чај од нане не би ми завршил многу работа... Каде да најдам свежо нане?
^ Порано имаше нане, камилица и останати билки и чаеви на зелен пазар, многу бабички селанки продаваа што си собирале по селата. Знам дека дома често купававме од нив, зашто знам дека беа 100% природни. Види да не стојат уште, надовор од пазарчето, кај кулите, или на влезовите, не на тезги онака си продаваа самостојно. Лилит ако не ти е тешко ќе можеш да ми кажеш каква е таа Саси вода?
Во 2 литри вода се става рендан свеж ѓумбир, сецкана лупена краставица, еден лимон и 12 ливчиња свежо нане. Цел ден ќе си пиеш од неа.
Лилит, свежо нане и јас пред многу скоро време имам гледано исто на зелен пазар, тука на почетокот тие бабите продаваат, како китки. Има и на бит пазар по тезгите само тие ми беа мене сомнителни.
А дали сте пробале чај од следниве состојки: Во 2.5л. вода, се ставаат 6 кесички зелен чај, 4 цедени лимони и малку нане? Слушам добар бил за топење на масти...
Лилитке, го имаш во поголемиве маркети, стрикно во СП Планет во Ѓорче, китка ти е 20 денари и тоа убаво нане баш, мириса цел дел околу пиљарата од него
Во Рамстор речиси секогаш има, многу ретко се случува да нема. Го има и она дивото за мохито, и она другото за грав Пред некој ден кога бев ги имаше двете. Туку водата што ја зборите од вечер се прави за следниот ден, или од сабајле, па се пие цел ден? Многу освежително звучи, морам да ја пробам.
Подолг период го пијам само зелениот чај по 2-3 пати на ден.Сега сакам да го направам миксот од чаеви и тој да почнам да го пијам + чајот од Кирколина што го спомнувате.Мислите ли дека ќе му биде голем шок на организмот ако цел ден ги пијам чаевиве или да го откажам зелениот чај?Помош
Пробај го прво миксот па ако не ти делува пробај го другиот чај но одделно јас го пиев миксот но не се имам мерено да видам дали имам ослабено
оваа саси вода, треба да се процеди пред да се пие, така?? или се јадат плодовите и ѓумбирот? ги купив сите намирници, вечер да ја направам. колку часа треба да стои? и колку време е дозволено да се пие или нема одреден период?
Женски го пијам миксот од чаеви вчера и денес, но некако не осеќам дека ме тера у вц Дури мислам дека и повеќе ми е подуен стомакот. Може е рано сеуште или па дека го пијам ладен, да не не треба така
ЕВЕ ГО МИКСОТ: Во 3л зовриена вода се става: 4 кесички чај од магдонос 4 ќесички чај од мајчина душица 4ќесички зелен чај 2 ќесички кантарион да стои пола саат па се вадат ќесичките, се додава 3 лажици мед и 4 исцедени лимони се пие 2 дена по 1,5л на ден се пие 6 дена па се прави пауза од 2, па уште 6 дена Јас си продолжив да го пијам зелениот чај во комбинација со кирколината и целулит микс чајот на Алкалоид. Си направив некој распоред и мислам дека нема да ми дојде многу на чаеви во текот на денот.