Слабеење со чај

Дискусија во 'Диети' започната од The-Queen, 13 февруари 2011.

1. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

се пие 2 дена по 1,5л на ден
    се пие 6 дена па се прави пауза од 2, па уште 6 дена?
    не сватив во овој дел :$
    Како 2 дена па 6 дена ?

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Па така ќе го пиеш 6 дена и ќе направиш пауза од 3 дена и потоа продолжуваш на нови 6 дена :)

3. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Јас денес си купив чајче Слим - микс за слабеење па дали ќе има ефект времето ќе покаже :$
    А и да си потпрашам дали некој го пие и дали има резултати?

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Грешка грешка :D сум напишала 3 наместо 2 се извинувам :lol:

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    мислам дека ми е 5 ден денес! малце сум ослабена! :D цело време сум на шоља
    и моментално сум на шоља хахахха со цигарчево и чајот
    па да ве позз :D

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.573
    Допаѓања:
    160.896
    Јас па од чајов денес ич ниту мочав,ниту нешто друго...онака ми е,обично,а еве ја пијам 5тата шоља...уште една дур да си легнам...ама,нешо не сум у ред изгледа.

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    лујџе бре, имаше еден чај на А1, прашав и пак прашувам! знае ли некој име и цена??? :D

инаку јас ќе нарачам деновиве тие апчиња Лида дајдахуа, ги имаше на форумов, во Бг многу ги користат и многу се слабеело!
    ама 50е една кутија таму, а кај нас ги нема!
    Ама лудото си ги најде на нет, 5 кутивчиња 30е :D :D плус бесплатно ги праќаат!
    само што се чека 3 недели :D
    во една кутија има 30 апчиња и се слабее од 3-10 кила!
    превртев се на нет, да не се случајно исти ко Слим лајн, ама подруги се, подруг состав, и не најдов критики на нет...... па шта буде нека буде!

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    од последниот пост до сега уште 3 пати бев по голема нужда :worried: леле бре, ќе се исцедам јас вака ако продолжам :worried:

9. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Ќе може линк од апчињата :$ да си подразмислам дали да си зимам и јас,затоа што ако вака продолжам...тешко мене :tmi:

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    На Alanna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Ве читам од првата страна...Очајно сакам да намалам некое килце,барем 5 :wasntme: ,и затоа утре решив да се наоружам со сите овие тревкички и јас да почнам..
    Незнам како се убедив,зошто многу ми е страв да не ми се вратат килограмите после :!:
    Нема такви шанси,така? :?:
    И уште нешто да прашам,кога ќе поминат и вторите 6 дена..се прави подолга пауза или..? :)

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    абе викче чекај ние да ослабеме :D :D па после да се секираме за враќање на килцата :lol: A мислам дека не, само по 2 дена пауза... а јас се мислам дали и да паузирам :?:

13. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Ако се враќаат килцата,вие сте криви :!: :D
    Па мислам дека таа пауза од два дена има некаква улога,малце одмор за организмот,така да направи ја...Два дена ваљда не менуваат многу :wasntme:

14. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    За паузата, треба да се прави, јас на пример, пијам три дена чај, и правам пауза ден-два, зависи од расположение..Не знам дали е правилен мојов начин, ама ќе пробам 6 дена по ред да пијам и да видам какви резултати ќе има...Ама и да не ослабам толку, ова е одличен начин за исфрлање на токсините, така да, придобивки има од него :)

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    и како оди кај тебе??? колку кила ослабе до сега?? :D

16. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    ^па се на се, вкупно 4, ама зезнав со исхрана, па сега се враќам во нормала... Тебе како ти оди? :)

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ааа не се мерам :D немам вага овде, ама се осеќам дека малце сум лизнала :lol: ама има време, ,мене ми е 5ти ден :) а нормално јадам.....

18. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3

4кг,а за колку дена,и мене ми требаат 4,5 килца..поздрав

19. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    ^за десет дена отприлика...Ама штом имаш уште малку за симнување, кај тебе поспоро ќе оди...Сепак, ако го почнеш, очекувај барем кило ипол да симнеш првата недела ;)

20. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    272
    Здраво Феминки. Одамна не сум пишала ништо, па решив само кратко на оваа тема, бидејќи се што е поврзано со здравата исхрана и вежбањето е дел од моето секојдневие. Би сакала прво да ви укажам на сите дека без вклучување на некаква активност нема да се здобиете со постојани резултати. И што повеќе години имате, потешко ќе слабеете... Да не зборуваме дека гените се страшна работа:) Секоја жена се бори со килограмите, со брчките, и секоја сака да постигне ефекти максимално брзо, по можност веднаш. Но сите знаеме дека тоа е скоро па невозможно. Сакам да ве потсетам сите дека убавото тело е резултат на здрав живот кој подразбира здрава храна и физичка активност. За жал, 3 пати неделно за физичка активност не се доволно, особено не после 30тата година... Под физичка активност се подразбира и пешачењето, работењето по дома. Сега е зима, нормално е секоја од нас да кажи по некое килце, како резултат на долгото седење „на топло“... Летото е лек за оние кои имаат плус само 3-4 килограми. Но сите вие кои имате вишок на килограми или кои сакате да ја задржите фигурата - МОРА да се активирате. Во Скопје има многу места за вежбање. На youtube има бееееезброј видеа за вежбање по дома, во другите градови верувам дека има фитнес и аеробик клубови, места за трчање... Ви посакувам среќа на сите! А што се однесува до пиењето на чаеви за слабеење - многу сум против - тие само имаат лаксативно дејство кое е страшно ако го навикнете организмот да биде мрзелив и да ви треба чај секогаш кога сте се прејале!?! Ако некоја од вас има проблем со затвор, најдобар природен лек е лененото семе (малку сомелено), чија семе (мексичко семе Chia), овесни трици (не корнфлејкс кој е полн со шеќери и пченка=corn), 'ржани трици и печива (не леб обоен со кафеава боја?!), германски влажникав леб без брашно итн...
    Од друга страна, страстен чајопијач сум и мислам дека чајот од коприва, од магдонос и кралот на чаевите-зелениот се невидени поддржувачи во слабеењето и одржувањето на баланс во секој организам. Извинете за должината...