1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со Orbitrek

Дискусија во 'Фитнес' започната од Yvona, 17 јануари 2010.

1. Sandrey

Sandrey Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Јас вежбац 2 месеци на орбитрек и имав навистна добри резултати. Со пазење на исхраната и дневно вежбање по 40 минути за тој преиод изгубив 15кг. 3 дена вежбав еден одмарав и така цело време. За гладување не гладував оти не држев некоја си тешка диета само се трудев мрснотии да не внесвам! :)

аааа и немав никакви истакнати муслули на нозете иако тренирав пред неколку години ракомет и задникот го ослабев за ухууу.. |( а повеќе сакам да делувам на стомакот сепак прво кај шо не сакаш таму се губи

2. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    по колку време вртите на орбитрекот, јас по 30 и неможам поке мн жешко е:)

3. Anja.F

Anja.F Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    13
    на почетокот кога почнав да го користам макс 30 мин , сега ми се случува и повеќе. Го вежбам за рекреација , а доколку на некој му е за слабеење , најдобрите ефекти се добиваат со вртење 3о мин од сабајле пред да јадете .

4. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Јас го продавам мојот, немам време :|

5. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    сакам некој да ми кажи правилно како е да се вежба на орбитрекот сабајле пред јадење или јас како што си вежбам кај 6 часот,како има поке ефект?

6. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81

а може да кажеш каков орбитрек имаш? и за која цена го продаваш? поздрав:*

7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас имам читано дека најубаво е вежбање од сабајле, не само на орбитрек, било што и да вежбаш.

8. blueberryy

blueberryy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Најдобро е сабајле на гладно , тогаш се согоруваат најмногу калории и се полниш со сила за цел ден ако имаш време сабајле е супер и друг термин се препорачува околу 16-30

9. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Да, дефинитивно се слабее од орбитрек и тоа многу убаво. Веќе вртам секој втор ден околу недела и пол и знам дека е кратко време, но гледам разлика иако не внимавам на исхраната. Не сум ослабена, ама малку пооформена. Сметам дека е супер вежба, ем е дома, ем е кардио а се зацврснуваат нозете.

10. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Го имам орбитрекот од БИДИ ФИТ и прекрасни резултати дава само што јас несакам да слабеам туку да ставам некое мускулче а на поголем отпор многу се замарам и мислам срцето ке ми излета.

11. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Да не продава некој Орбитрек или пак да не имате случајно некои информации за продажба?
    Ги разгледав сите огласи и некако не ми фаќаат око или пак се веќе продадени. |(

12. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    Аеробик

Сакам да прашам кој е најдобар модел на Орбитрејк,бидејќи сум во план да купам а сеуште не знам за кој модел да се одлучам??? :*

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас имам Елит, не знам дали е најдобар, но знам дека е најмал и не зафаќа воопшто простор.

На lauras му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    И јас го разгледував Орбитрејк Елит некако најсимпатичен ми беше за разлика од другите :) Дали е ефикасен и дали е траен мислам не се расклапуваат деловите,бидејќи од тие што ги познавам мораат стално на сервис да ги носат,колку време го имаш,ако е добар одма да си го порачам :*

15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Го купив на старо и скоро и да не беше користен. Сега за сега се држи одлично, не се појавила потреба за сервиси и слично. Едино рачките после подолго возење се разлабавуваат ама се стегаат лесно и мене не ми претставува никаков проблем.

16. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    Доколку некој продава Орбитрејк Елит нека ми пиши во пошта да се договориме за купување. :*

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мерлин побарај на бидифит.мк таму има многу слична на Орбитрек скоро копија е за поефтина цена, ако не си купила до сега.
    А на мојов орбитрек што се наоѓа моментално од моја лева страна и ми се смешка време е да му се вратам пак, барем по 30 минути на ден. Ехее едно време по 60 минути како ги издржував ја си знам. :geek: :sweat:

18. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.432
    Допаѓања:
    4.990
    алал да ви е девојки, и јас го имам дома, вежбав додека ми беше нов, но сега ми стои како закачалка во еден ќош во оставата. Имав многу мерак, го користев секој ден по 20 минути и имаше доста резултати, не намалив во тежина нешто многу, но си го оформив телото баш на време кога растев... а сега ми помина ќејфот и тоа е тоа... Можеби ќе почнам пак! :)

19. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    4.539
    Најчесто се користи за закачување на кошули, пешкири и панталони... Слабеење сум видела, ама треба мотивација..

20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    На Орбитрек се немам качено можеби 2 и повеќе години, ама на мојот дома :!: , кога одев на фитнес вежбав ама не е тоа - тоа. Кога го купивме дома вежбав по 20 минути секој ден, после покачив на 30, па на 40 и на крај цели 60 минути вежбав секој ден дури гледав некоја серија на ТВ... сега кога би се качила, нема ни 15 мниути да издржам на тој отпор на кој што вежбав :worried: