1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со Orbitrek

Дискусија во 'Фитнес' започната од Yvona, 17 јануари 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.733
    Допаѓања:
    23.219
    Кога имаш некоја поставена цел ќе издржиш и 2 сати ако треба :lol: имам голем мотив да ослабам неможам повеќе да се нервирам а посебно нема да си дозволам летово да бидам како лани летиото (бев најдебела досега имав 66 кила и цело време се нервирав, а мене ми одговараат до 60 најмногу, после 60 сум дебела :lol: и така оваа недела накачив за 10 мин повеќе сега вежбам 70 минути и плус 20тина мин на топка пилатес, на храната малку внимавам, имам пишано и во друга тема да не се повторувам, и има резултати без многу мачење (мислам без гладување), а орбитрекот е стварно најдобрата справа досега измислена за слабеење посебно за понежниот пол :nod:

2. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    Продава некој Орбитрејк?По можност да биде Орбитрејк Елит,доколку знаете некој што продава ве молам известете ме во пошта. :*

3. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    А би имало ефект ако вежбам повеќе пати на ден - пример 3/4 пати по 10 минути?

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Баш вчера читав дека за кардио вежби може да се прави поделба на времето ако немаш време за одеднаш. Е дали е навистина така, не знам :)

5. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343

Мојот е од топ Шоп и не можам да се пожалам на него.
    Секако ,ако сакаме нешто да ни служи и да ни потрае ,треба да внимаваме на него ,иако ете Орбитрек е само едно обично машинче кое дава необични резултати .
    Сакам да кажам ,можеби твоите другарки се однесувале со справата акко да е ќе трае вечно ,или пак имале некојси нереални резултати .
    Орбитрек рулз ,како и да е!

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.733
    Допаѓања:
    23.219
    Веќе имам напишано тука за мојот Орбитрек Платинум од Топ Шоп (овај беше пред орбитрек елит) го имам 3 години и ништо не му фали одвреме на време се разлабавува некој штраф ама се стегнува и како нов е (така ми беше паднато она што е за стоење на ногата ама го направив) :) така да не го прифаќам постот од феминката погоре дека од Топ Шоп за ништо не чинат :devil: баш напротив јас сум многу задоволна од него ;) еве слика од нет потполно ист ваков е мојот Орбитек ;)

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Со вртење назад кои мускули се активираат? :wasntme:

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.733
    Допаѓања:
    23.219
    Јас вртам пола сат напред пола сат назад, назад мислам дека се активира повеќе горниот дел од задникот :$ јас таму ставив задник што порано го немав многу многу :lol: и добро е да се има :$ јас ја ставам раката на мускулите додека вежбам и се сеќава кој мускул се вежба пробај така додека вежбаш ќе сетиш сигурно :lol:

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Задниот дел од мускулите на нозете, задникот и долниот дел од грбот.

На femina90 и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Луѓе јас кога вежбам на Орбитрек најмногу напнатост чувствувам во газот, во нозете и рацете скоро ич :)
    Тоа значи дека само на газот ќе имам ефект? :^)

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Хахаха... таман работа (не дека би било лошо нели :D )
    Можеби не осеќаш веднаш, ама се затегнуваат и рацете и нозете многу. После само недела дена редовно вежбање ќе приметиш како ти се зацврстува и едното и другото (дури и стомакот), а кај задникот нажалост тие промени последно се приметуваат.

12. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    :D
    Е ај да видиме што ќе испадне по некое време, да не се напраам Газла само :D

13. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    zenski zdravo... jas znam deka prasanjevo bas i ne mi e za tuka no primetiv deka drugite temi od ''Fitnes'' ne se bash posetuvani pa zatoa reshiv tuka da pisham.
    Dali znaete vezbi sto moze da se pravat doma? Kako aerobik joga nesto takvo... ama da gi ima istite na klipovi na net? Jas najdov od Cindy Crawford ama neznam dali se dobri bidejki malku mi e strav... jas imam dosta za oslabnuvanje okolu 10 kg da recam. Imam muskuli na nozete sto mi se od porano i sega koa gi pravam vezbite zabelezuvam deka muskulite mi se zajaknuvaat i nozete mi se kako kamen :D ama ne mi oslabnuvaat pa mi e strav da ne se nabildam so muskuli a da ne oslabam. Takada ke ve molam nekoj ako znae nesto za ova pisete mi...
    I da se nadovrzam na temata... i jas imam orbitrek ama doma i ne sum vo moznost da go vezbam posto ne sum vo Makedonija ali imam slusano deka se oslabnuva mnogu.... mene dodusa kako zakacalka mi sluzese ama ajde :D
    Mnogu pozdrav do site
    [mod-kirilica:10e3bhw1][/mod-kirilica:10e3bhw1]

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    После толку позитивност што ја читам за Orbitrek жими се посакувам да го земам.
    Инаку јас имам степер, и додека вежбав на него,нозете си ги средив тип-топ,немам зборови.
    А сега со фолија на него вежбам.

15. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Дечки,оние пластичните шо му стојат на ногарките ги загубив и сега крца ненормално многу..
    Некој знае како да го поправам некако оти нервите ми ги сокина со тоа "крц крц крц крц".
    Ми одмили и вежбање и се!

16. dina-dince

dina-dince Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    А дали кога вежбате се потите или не? Јас на пример започнав пак( после 6 месеци пауза). Денес вежбав 30 мин. Но порано кога вежбав од мене се цедеше вода а сега ништо... Не е ефикасно или ???

17. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    И јас имам орбитрек!! Стварно помага за топење на килограмите и за зацврстување на телото.. Летоска вежбав во 30-40 минути секој ден и имаше резулатати.. Сега зимава повторно се здебелив и пак почнувам да вежбам :muscle:
    Па за да се испотиш треба да вежбаш на потешко! :) зголемиго отпорот и ќе видиш како ќе се испотиш :lol:

18. aquamoja

aquamoja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Дали може стварно да се прошират бутините и колковите од орбутрекот а???? Јас сакам да купам Орбитрек ама ми е страв токму од тоа да не се проширам повеке во тој дел Бидејки имам широки колкови и бутини и сакам во тој дел да ослабнам..... па дали ми го препорачувате орбитрек или со некоја друга справа да пробам да ги ослабнам бутовите!! Совет ве молам..... Однапред фала

19. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    ^ Абе како да се прошират колкови и бутови? Извини, ама глупаво прашање.
    Прочитај наназд за сите позитивности од орбитрекот, кажано е дека е справа најефикасна за слабеење, особено во тој дел, значи нозе, задник...
    Купи си, вежбај редовно и ќе ослабиш здраво и брзо (доколку комбинираш со добра исхрана).

20. Galadriel

Galadriel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    dami zdravo,od neodamna i jas kupiv staticen velosiped, e ne e orbitrek no od bidi fit go kupiv. razlikata megu dvata e vo orbitata na vrtenje kaj orbitrekot e pogolema.pa zatoa e i poskap, no kako i da e sepak go koristam, no mnogu potesko mi odi so ogled deka nemam kondicija.pa zatoa sakam da ve prasam kako go koristite 20-30 min na den bez prestan?jas vezbam po 40 min vkupno no na pauzi,sepak tesko mi odi. i samo da iskomentiram za dietite-kolku i visok da imate sepak ne primenuvajte rigorozni,moze da mu napravite golem stres na organizmot i posle vreme ke se pojavi jo-jo efektot.samo balansirana i sto e mozno pozdrava hrana.jas probav sekakvi,no bez kombinacija so fizicka aktivnost -nisto. I DA NE ZABORAVAM NE SE LAZETE SO FARMACEVSKITE GLUPOSTI STO GI PRODAVAAT STETNI SE ZA ORGANIZMOT.pozz do site
    [mod-kirilica:1vkiizus][/mod-kirilica:1vkiizus]