1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со Orbitrek

Дискусија во 'Фитнес' започната од Yvona, 17 јануари 2010.

1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    А има некоја финта во тоа 3 пати по 20 мин?
    Зошто не повеќе на пример?

2. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Јас мислам дека кај секој е различно, еве на пр јас додека вежбав лани така по 20 мин 3 пати неделно немав ич резултати, но оваа лето почнав и по 1 час и повеке да вежбам на него и резултатите се повеке од очигледни...

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.733
    Допаѓања:
    23.218
    Колку повеќе толку подобро!

3 пати по 20 мин неделно е премалку (ако сакате да ослабите) ако сакаш да си одржиш тежина ОК се прифаќа или пак некоја салам строга диета да држите и тогаш се прифаќа. Зборувам од лично искуство :)
    Јас кога вежбам на орбитрек вежбам 1 сат, и не е тешко само да не те мрзи, ако си упорен не е тешко. Многу е потешко да трчаш и да вежбаш в теретана, а вака си се качуваш на Орбитрек и си вртиш :P

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас нема шанси да издржам цел саат на Орбитрек, многу ми е досадно и со музика и со филм џабе е, најмногу што сум издржала е 30 мин :$
    Почнав јас да пешачам по околу 6 км од кои првите 3 се пешачење по угорница и потоа назад.
    Денес ќе ми биде 4ти ден и се осеќам малку стегната. Тоа и ми е целта, јас немам за слабеење, едно килце можеби, а вака не ми е досадно, имам друштво и не сум дома затворена.

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    И јас морам да се сложам дека ако се работи за слабеење, по 20 минути неколку пати неделно е стварно премалку. Ништо не постигнуваме. И јас така се излажав минатото лето, демек видиш ти јас по 20 минути вртам 3 пати у неделата. 8)
    Not. |(

Ако сакате да смалите на килажа, еден саат во денот 5 до 6 пати во неделата е сосем доволно. Јас мојот орбитрек го ставив во друга просторија, опремена со каблоска и се тоа :D, пуштам travel & living (TLC), гледам да фатам термин кога има нешто интересно пример како What not to wear, Cake boss, Say yes to the dress ... и вртам 50 минути, некад еден саат - зависи.

На babybelle и lackygirl им се допаѓа ова.
  6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Извртев денеска 1 час, направив некои лесни вежби плус и се истуширав после.
    Ама признајте каков е гуд филинг после вежбање 8)

На babybelle и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Орбитрекот денес под мене се расклопи. ;(

Како што вртев, почна ептен да крцка, ама мислев дека е ради тоа што вртам брзо, и наеднаш почна да свири и да цивка. Јас си викам ако, од мака му е тоа. :( Кога, се одвртело тоа штрафчето, скроз испадна десната подлога за нога. На сета мака па, што се триело штрафчето се беше направено на земја струготини. И јаготка на шлагот - немавме точен клуч за да го наместиме, сега чекам да ми го поправат. Ако се поправа. Мислам, штрафчиња се во прашање, не би требало да има проблеми? :?:

Арно извртев 45 минути, точно при крајот се раскости.

Си пукнав од мака. ;(

8. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26

оффф леле и мене исто ми се одштрафува пред секое вежбање си го стегам инаку секој ден вежбам по 1час иии на стомакот ставам фолија и плус ставам појас да се испотам добро иии нема некој јаки резултати башка и на диета сум поточно не јадам леб на салати само сум иии не сум мн задоволна :worried:

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не може да се каже колку е премалку или доволно, сето тоа си зависи од тежината и кондицијата.
    Покрупна девојка, што нема кондиција нема шанси да издржи повеќе од 20минути и тоа е многу, па ќе ослабе, додека на некој послаб и со повеќе кондиција тие 20минути нема ништо да му сменат.

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    ^Нема врска. Јас имам нула кондиција за трчање, да ме пуштите душа ќе немам ни 200 метри да истрчам. Ама на Орбитрекот немам никаков проблем да го вртам саат време со прилично брзо темпо. :)

Веројатно зависи од навика, што знам. Не е толку тешко колку што сите мислат дека е. :?:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Точно, и јас на орбитрекот мислам дека и цел ден можам да вртам, а трчање не можам ни пола саат. Не е ни приближно исто едното со другото, не се споредуваат, различни мускули користиш иако навидум мислиш дека е исто.
    Различна кондиција се има за различна активност, јас погоре зборев конкретно за орбитрек, не потенцирав бидејќи темата е за тоа.
    Штом можеш да вртиш цел саат, значи дека не си баш без кондиција, познавам луѓе што едвај качуваат три спрата или па не пешачеле повеќе од дома до паркингот пред зграда. Е некој таков, нема сила да врти 20минути од првпат.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. patika19

patika19 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Сакам да прашам дали е чудово исто како орбитрек?
    http://www.topshop.com.mk/streamline_pl ... tml?ils=58
    Се мислам дали да го купам ова или орбитрекот, ама ова е поевтино па ако ги дава истите резултати како орбитрекот зошто да давам плус пари.

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мислам дека не е баш исто, ама многу е слично и што е најважно ја има истата функција како орбитрекот, ова е копија на орбитрек, како што имам јас.
    Еве и овде има па спореди си цени и види кое ти се исплаќа најповеќе
    Јас имам ваква копија со 2 пара тегови - е за жал барав, ама мојот го нема повеќе во продажба, беше ваков Ептен сличен на овој, само без седиште и малку поинаку горе за држење, со такви тегчиња. [​IMG]
    Овој мислам е сличен или истиот ти што си го постирала :)
    http://www.bidifit.com.mk/index.asp?tn=fit_productview&pid=88855

14. Aisha

Aisha Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    37
    нисто не е слицно на орбитрекот, како орбитрек друг тоцак нема санси да го замени несто. ти казувам од лицно искуство па ти си знаес нај добро.

15. patika19

patika19 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Me confused. :?:
    Едната ми вика дека е слично и дека дава исти резултати а другата дека ништо неможе да го замени орбитрекот. Дај луѓе кажете што ми е подобро да земам.

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Да не се мислиш, земи си го. Го имам јас Стимлајнот и е супер.
    За домашна употреба, реално знаеме колку можеш да го користиш, па не си затворај премногу пари освен ако не ти треба за професионална примена. :D Речиси имаш 5000 денари заштеда, споредено со Орбитрек Елит, а функцијата е иста.

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Мои роднини имаат ваква имитација на Орбитрек, и морам да признаам дека помалку крцка од мојот, поквалитетен ми изгледа. :D А за слабеење се слабее, мислам, сепак тоа е тоа, нема кај да се бега, справа си е справа, ако вежбаш ќе ослабеш. Ова се всушност елиптични машини, на нашите простори е популарен Орбитрекот, ама функцијата е таа.

Мене ми го поправија, ама не целосно, колку да вртам деновиве додека се најде едно штрафче. ;(

Пу јазк, не смеам да го напињам сега, можно е пак да се расклопи. :D

18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Дузи, ова Ду-Ду да се преименува во Душевадник... Дудук низаеден. :lol:

Јас имам еден универзален клуч, го добив бесплатно, нели купете справа и ексклузивно ексклузивно ексклузивно добивате клуч гратис. :clap: Спектакуларно се прилагодува на сите можни дебелини. ХА!, испраксирана еластичност што ти се вика. :wasntme:

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Дааа, абе јас вака му застанувам, некогаш и вака ќесе доле си врзувам како каивчево,

и сам се расклопува, дел по дел. ;(

А Мерлинке со што го мачкаше твојот, против крцкотини? :D

20. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5