1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со Orbitrek

Дискусија во 'Фитнес' започната од Yvona, 17 јануари 2010.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    од вчера почнав да си вежбам во теретана и за поцеток везбав на орбитрек 40 минути на среден отпор па 30 минути разни вежби и пак 10 минути на најјак отпор денес 1,30 час на среден отпор
    нова сум во оваа бранша ама имам да симнам 7-8 килограми многу се знам :tmi: и сега сакам совет одвас како најлесно се слабее кој начин да го практикувам најмногу ми треба за стомакот да го симнам и намалам бутовите ????
    етпен ве молам за совет :*

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Срцка и јас сакам некој да ни каже како се слабее стомак ( јас само стомак имам се др ми е во ред)
    дај кажете испробани вежби и исхрана за рамен стомак

3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Кога го купи, не ти дадоа едно кутивче со маст за подмачкување ?

Смени ги батериите на мерачот, можеби таму е проблемот.

4. erzebet.00

erzebet.00 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

Не можам да го најдам кутивчето,се надевам нема да има проблеми ако го подмачкам со нешто друго! :roll:

5. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Мислам дека не би требало да има никаков проблем. Но за сигурно, можеш да отидеш до Top Shop да им го кажеш проблемот па да те советуваат со што да го подмачкаш или пак да ти дадат ново кутивче :)

6. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    мајка ми има орбитрек, вежбаме секој ден, посебно навечер, пред спиење. Многу помага во одржување на тежината

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Мојот фитнес ден (+ мотивации)

луѓе може не еместо ам аи јас да си се пофалам почнав во тертана да си вежбам секој ден по 2 часа од кои 1,5 час се на орбитрек со различни брзини и 30 минути вежби за стомак грб нозе и раце
    е сега да прашам иам шанси да ослабнам вака или само да се зацврстам???
    инаку вежбам о дпнеделник до петок викенд одмарам

8. Eci98

Eci98 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    Хмм...па незнам.Го имам дома и навистина ми е ко закачалка,само ми зафака место а многу ретко се качувам.Но,можеби правам грешка бидејќи голем дел сакаат да го имаат и да вежбаат,а јас го имам а не го искористувам.Фала што ја отвори темава за мотивација.

9. Gorgina

Gorgina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    ајде да прашам нешто што ме мачи одамна. секое искуство или точна информација би ми била од корист :) значи немам проблеми со тежината и не сакам да ослабнам. целта ми е да затегнам нозе, половина, задник итн. дали тоа можам да го постигнам со орбитрек или повеќе е наменет за ослабнување и симнување вишок килограми. сите ми кажуваат различно па сакам да видам и ваше мислење :)

10. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Можиш да се зацвртстиш само ако вежбаш со поголем отпор. :!:

11. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Има некој ослабено овде од орбиттрек???
    Ако има: Држевте паралелно диета, броевте калории??? Како се мотивиравте да вежбате
    Го имам дома но некако не ми се верува во слабеење со орбиттрек или пак не сакам да верувам оти сум мрза

12. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Дали вреди повеќе да го купам дома и да вежбам или да одам да вежбам во теретана ?Искуства и цени сега на орбитрек?

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    хеј грлс, по совет на една форумџика овде :hai: почнав и јас да вежбам на орбиттрекот :) и денес приметив дека одкога ви пишав, значи од 27 март до денес, со редовно вежбање :!: од 20тина минути на најголем отпор некако ми се намалил целулитот кој го имав на нозете ]:) а и ми се затегнале и мускулите маку

14. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Здраво,ја сум нова на форумот па сакам да прашам за мислење.добив орбитрек на поклон и сакам да почнам со вежбање.но со оглед на тоа дека прв пат ќе вежбам,по колку минути да вежбам и со кој интензитет.

15. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    почни со најмал отпор, сега 5-10 минути, подоцна пак и постепено зголемувај време, а отпорот често менувај го, сама ќе приметиш како ти одговара

16. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Јас кога вежбам не знам зошто ама ми изгледа дека се поправам наместо да слабеам.Вежбам на лесно ниво кое нели е за топење на мастите а потешкото е за формирање мускули?Или обратно?

17. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    и јас го сакам орбитрекот многу. си одам во теретана и си вртам 45 минути на најлесниот отпор. не сакам мускули само сакам да заслабеам малку. инаку на траката за трчање едвај 5 минути можам континуирано да трчам а на орбитрекот мака си немам, подобро ми е и полна сум со енергија

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    5 дена во неделата по 1,5 час на орбитрек и за 15 дена -6 килограми :D

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. serena123

serena123 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Да си купиш...јас имам дома и ај можам даказажам од ко го купив поретко вежбам ама пак убаво е да го имаш дома... :D :) :rofl: :rofl: :rofl:

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Подобро ти е дома да го имаш. Некад и да те мрзело да отидеш преку ден во теретана, вечерта пред спиење ке можеш да си извозиш. Од друга страна, ако сакаш НОВ, барај на пазар 3 или реклама 5 има од Биди фит НОВИ со 1 год гаранција за многу пониска цена отколку во дуќан да им отидеш. Не знам која им е логиката зашто се поефтини на сајт, ама е квалитетно голема разлика во цена а се работи за иста НОВА справа. Позз