од вчера почнав да си вежбам во теретана и за поцеток везбав на орбитрек 40 минути на среден отпор па 30 минути разни вежби и пак 10 минути на најјак отпор денес 1,30 час на среден отпор нова сум во оваа бранша ама имам да симнам 7-8 килограми многу се знам и сега сакам совет одвас како најлесно се слабее кој начин да го практикувам најмногу ми треба за стомакот да го симнам и намалам бутовите ???? етпен ве молам за совет
Срцка и јас сакам некој да ни каже како се слабее стомак ( јас само стомак имам се др ми е во ред) дај кажете испробани вежби и исхрана за рамен стомак
Кога го купи, не ти дадоа едно кутивче со маст за подмачкување ? Смени ги батериите на мерачот, можеби таму е проблемот.
Не можам да го најдам кутивчето,се надевам нема да има проблеми ако го подмачкам со нешто друго! :roll:
Мислам дека не би требало да има никаков проблем. Но за сигурно, можеш да отидеш до Top Shop да им го кажеш проблемот па да те советуваат со што да го подмачкаш или пак да ти дадат ново кутивче
мајка ми има орбитрек, вежбаме секој ден, посебно навечер, пред спиење. Многу помага во одржување на тежината
Мојот фитнес ден (+ мотивации) луѓе може не еместо ам аи јас да си се пофалам почнав во тертана да си вежбам секој ден по 2 часа од кои 1,5 час се на орбитрек со различни брзини и 30 минути вежби за стомак грб нозе и раце е сега да прашам иам шанси да ослабнам вака или само да се зацврстам??? инаку вежбам о дпнеделник до петок викенд одмарам
Хмм...па незнам.Го имам дома и навистина ми е ко закачалка,само ми зафака место а многу ретко се качувам.Но,можеби правам грешка бидејќи голем дел сакаат да го имаат и да вежбаат,а јас го имам а не го искористувам.Фала што ја отвори темава за мотивација.
ајде да прашам нешто што ме мачи одамна. секое искуство или точна информација би ми била од корист значи немам проблеми со тежината и не сакам да ослабнам. целта ми е да затегнам нозе, половина, задник итн. дали тоа можам да го постигнам со орбитрек или повеќе е наменет за ослабнување и симнување вишок килограми. сите ми кажуваат различно па сакам да видам и ваше мислење
Има некој ослабено овде од орбиттрек??? Ако има: Држевте паралелно диета, броевте калории??? Како се мотивиравте да вежбате Го имам дома но некако не ми се верува во слабеење со орбиттрек или пак не сакам да верувам оти сум мрза
Дали вреди повеќе да го купам дома и да вежбам или да одам да вежбам во теретана ?Искуства и цени сега на орбитрек?
хеј грлс, по совет на една форумџика овде почнав и јас да вежбам на орбиттрекот и денес приметив дека одкога ви пишав, значи од 27 март до денес, со редовно вежбање од 20тина минути на најголем отпор некако ми се намалил целулитот кој го имав на нозете а и ми се затегнале и мускулите маку
Здраво,ја сум нова на форумот па сакам да прашам за мислење.добив орбитрек на поклон и сакам да почнам со вежбање.но со оглед на тоа дека прв пат ќе вежбам,по колку минути да вежбам и со кој интензитет.
почни со најмал отпор, сега 5-10 минути, подоцна пак и постепено зголемувај време, а отпорот често менувај го, сама ќе приметиш како ти одговара
Јас кога вежбам не знам зошто ама ми изгледа дека се поправам наместо да слабеам.Вежбам на лесно ниво кое нели е за топење на мастите а потешкото е за формирање мускули?Или обратно?
и јас го сакам орбитрекот многу. си одам во теретана и си вртам 45 минути на најлесниот отпор. не сакам мускули само сакам да заслабеам малку. инаку на траката за трчање едвај 5 минути можам континуирано да трчам а на орбитрекот мака си немам, подобро ми е и полна сум со енергија
Да си купиш...јас имам дома и ај можам даказажам од ко го купив поретко вежбам ама пак убаво е да го имаш дома...
Подобро ти е дома да го имаш. Некад и да те мрзело да отидеш преку ден во теретана, вечерта пред спиење ке можеш да си извозиш. Од друга страна, ако сакаш НОВ, барај на пазар 3 или реклама 5 има од Биди фит НОВИ со 1 год гаранција за многу пониска цена отколку во дуќан да им отидеш. Не знам која им е логиката зашто се поефтини на сајт, ама е квалитетно голема разлика во цена а се работи за иста НОВА справа. Позз