Од денес почнав со користење.Не многу но за почеток добро е.Планирам да го користам секој вторник четврток и сабота
Епа и јас немав заприметено се додека не прочитав на fitness блогови на tumblr, па тестирав и навистина било, пробајте Сега секогаш се проверувам дали е пред да престанам да вежбам. Еве најдов една добра статија: http://www.livestrong.com/article/46184 ... n-running/
а јас пак се чудев зошто ли ми е ладен стомакот, мислев дека најверојатно НЕ согорувам мати иако се потам ко коњ
исхрана?????? големи количини на овошје без банана само салати зелени исто марула ,зелка, морков, цвекло ,краставици, патлигани супа домашна у секое време од денот да имаш и тоа цел лонец со морков магданос фиде јајца и капам јас јогрут сиренје варено пилешко или телешко некогаш динстано рестуван компир брза храна никако пржено никако леб и благо не и многу водаааа јас коа ме фака стрв за благо земам од тиа на виталија муслите од банана и чоколадо
ОРБИТРЕКОТ го имам дома ми стоше дома така. децко ми ме зафркаваше дека дури и прашината не се бришела повеке....но сега се решив да слабеам. моментално имам 85 решена сум да стигнам до 60 2 месеци ми оди супер. Јадам само салати и супи...ако ми се јаде благо мешам мед и една шака кикирики лесници или ореви и повкусно благо од тоа нема!!! или некогаш ако ми се пријаде благо а да сум поголем дел од денот надвор од дома купувам банана што ги задоволува моите барања. На ОРБИТРЕКОТ....пред да поцнам да вежбам се мотам со фолија.....ставам фолија на бицепсот на стомакот на бутките и на листовите....втора работа барам некоја серија на тв или си пустам филм на лаптопот си наоѓам позиција со орбитрекот и поцнувам да вежбам...везбам 50 минути усте од првиот ден....10 минути вртам нанапред 10 минути наназад па пак 10 минутри нанапред и така се до 50 а понекогас и 60 минути...и нормално и едно шише со 1.5 л вода до мене.....не само што има резултати после 2-3 дена туку и се цуствувате многу поубаво и посрекно....така да ако имате орбитрек дома користете го максимално колку што можете... =))) срекно !!!
Здраво, пред некој ден си ја купив оваа справа од BidiFit https://www.facebook.com/photo.php?...3183162.1073741825.65724343161&type=1&theater . Не е класичен орбитрек, но има супер функции, различни нивоа на отпор и сл. Ме интересира дали и со него ке ги постигнам истите ефекти како со класичен орбитрек?
Мојот фитнес ден (+ мотивации) ПОМОООШ!!!! Во саботата вечер додека спиев сум го истегнала листот на десната нога незнам дали мускулот или некој лигамент и ајде во неделата (вчера) не вежбав ама неможев ме болеше листот на десната нога и си викам ајде од понедленик ке ми помине сигурно.. и еве станувам пробав да вежбам пак ме боли листот уууф што да правам веке 3 дена не сум убаво вежбала и во саботата не вежбав... а вчера во недела колку сум само за ручек јадела мислам уште ми е тешко пилешко динствувано со сос од печурки и сенф едно парче интегрален леб и многу многу зелена салата марула,краставици,кромид.... мислев ке пукнев од толку многу јадеше си реков ајде од понедленик ама ете и сега за доручек јадев јогурт и 3 лажици житарици и после пола саат со лажица копав низ мусли кесето тражев суво гројзе и сува банана -.- него прашање ми е што д му правам на овоа лист морам да продолжам да вежбам и да ве прашам од орбитрејк има резултати јас имам меше (Сало) сакам да го оттргнам и сакам задникот и нозете да ми бидат поцврсти?
Пред неполн месец си купив орбитрек елит од топ шоп, и таман почнав да вежбам две недели справава почна да тропа. Е сега незнам како точно да објаснам, кога вртам цел круг се слуша звук како да прелапува ланецот на едно место. Се јавив во продавницата и ми рекоа да го однесам да го прателе на сервис, само знам дека многу време ќе ми го задржат таму Дали некоја од вас го имала овој проблем и некој совет да ми дадете
Истото ми се случи и мене, ама само после 2 дена користење на Орбитрекот . Се јавив и по карго им го испратив во Скопје (јас сум од Куманово). За 5-6 дена ми го вратија поправен (или нов-не сум сигурна). Само мора да им досаѓаш на телефон и да бараш побрзо да ти го пратат инаку може и 2 недели да ти го задржат
Прати го у сервис и не му ја мисли. Ке да е осовината. Ако случајно каснат со вракање (повеке од 2-3 недели) пиши ми приватна и ке ти дадам број од главниот сервисер на топ шоп.
Мојот фитнес ден (+ мотивации) Девојки да ве прашам орбитрејкот мора да оригинален т.е. од топ шоп купен бидејки дома немам а во сите теретани кои што ги знам нема оригинален орбитрејк нели иста е формата на спаравата исто се врте ама не пишува орбитрејк поточно не е купен од то шоп има веза тоа или сепак се исти на мене ми треба за сало тргање... денес 10 минути брзи кардио вежби од јутуб околу 50 чучневи и плус 15 мин од фемина вежби..
Мојот фитнес ден (+ мотивации) Битно е колку ќе потрошиш и колку калории ќе внесеш. Ако си помалку ќе стопиш маснотии нормално да не гладуваш и да имаш балансирана исхрана што значи доволно протеини,масти и јаглехидрати. Запомни на телото не му е гајле дали ти си на орбитрек или трчаш. Крајниот ефект се калориите потрошени и внесените калории. Битно е да видиме резултати затоа те поздравувам и продолжи со работата прав спорт си
Мојот фитнес ден (+ мотивации) Ти благодарам мноогу се надевам до летото ке го симнам вишокот кај мешето значи штом нема веза дал сум на орбитрејк ке си почнам јас во теретана на истит таков велосипед ако можам да го наречам само што не е од топшоп ке вртам 3 пати неделно по 30-40 мин и готово
Мојот фитнес ден (+ мотивации) Колку килограми сакаш да симнеш? За колку време сакаш да симнеш за да биде реално да не си направиш нешто со твојот имунитет
Мојот фитнес ден (+ мотивации) Колку килограми сакаш да симнеш? За колку време сакаш да симнеш за да биде реално да не си направиш нешто со твојот имунитет [/quote] Вака кај мене реално јас сакам да го стопам салото на мешето што го имам и во задникот малку да се стегнам сакам до лето значи може и цел јуни да вежбам ама веке до јули да бидам средена ајде да речеме 4-5 кг сакам да симнам сега сум 2ра смена на школо и немам некој режим оти во школо неможам да носам манџи и слично така да уште наредната недела сум 2ра смена а тоа се само понеделник и вотрник после следуваат празници и од понаредната сум 1ва смена и незнам длаи диета да почнам или некој здрав режим да исхрана ... еве ти ако имаш некоја идеа како ке постигнам да го стопам салото и да се затегнам, благодарам многу
Вака кај мене реално јас сакам да го стопам салото на мешето што го имам и во задникот малку да се стегнам сакам до лето значи може и цел јуни да вежбам ама веке до јули да бидам средена ајде да речеме 4-5 кг сакам да симнам сега сум 2ра смена на школо и немам некој режим оти во школо неможам да носам манџи и слично така да уште наредната недела сум 2ра смена а тоа се само понеделник и вотрник после следуваат празници и од понаредната сум 1ва смена и незнам длаи диета да почнам или некој здрав режим да исхрана ... еве ти ако имаш некоја идеа како ке постигнам да го стопам салото и да се затегнам, благодарам многу [/quote] Јас нудам 3 месечна бесплатна програма како персонален тренер. Целта ми е да формирам добро резиме и да дадам резултати,затоа што не сакам да ги убедувам луѓево дека тие пари што ќе ги инвестираат во персонален тренинг е за нивно здравје и со тие пари инвестираат во себе. Единствено што барам е слика пред и потоа и пофалба на мојот сајт. Ако си заинтересирана слободно побарај ме на skype : vegen4life
Кога го земав орбитрекот ми понудија како комбинација со него да земам и хеланки тие што потат за поубаво и поефикасно дејство со нив да вежбам.. Бидејќи тогаш не носев дополнително пари, а и помина време од 3 месеци откако го купив (во меѓувреме си вежбав со нормална опрема), вчера патот ме водеше накај топ шоп па си ги купив тие хеланките што се со патенти. Сакав да прашам дали некој ги користи и какво искуство има со нив, дали се добри резултатите ?
Како персонален тренер секој продукт што ветува топење на масти без никаква активност е најголемата човекова глупост... http://lists.askthetrainer.com/top-5-worst-fitness-gimmicks.html
Како што имам пишано погоре вежбам секој ден на Орбитрек, кога имам време возам точак или ролери.. Така да, хеланките (ќе) ги комбинирам со активна активност, но секако дека не ја гледам улогата топење на масти доколку мирувам Во секој случај, благодарам