1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слабеење со Orbitrek

Дискусија во 'Фитнес' започната од Yvona, 17 јануари 2010.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Абе како успевате на Орбитрек по сат и пол? Јас повеќе од 10-15 мин. неможам :worried: Ај ќе проверам да не е наместено на тешко,ако не,ќе пробам повеќе време да издржувам.

2. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    Мое мислење е дека нема потреба повеке од 1 час, 1 час е сосема доволно. Мене искрено првите 10мин ми се најтешки а после триесетата минута не го ни чуствувам заморот. За слабеење врти на најмал одпор околку 4-5ка. Доколку имаш наместено повеке од 6ка заморот е поголем потешко се врти бидејки е за затегнување.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    ^ А како да знам на колку да го наместам кога истовремено сакам и да слабеам и да се затегнам ? Тоа си се врти од почетокот на најмал отпор до крај на најтежок отпор. Сега го имам наместено таман како што ми одговара (на 6ка) ама не знам на кој степен е тоа и колку пати сум го свртела за да дојдам до тој степен :D

4. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Се согласувам потполно со тебе јас без вежбање ослабев 20 кг но потоа почнав турбо со вежбање да се зацврстам, и вежбам на орбитрек по 1 час дневно некогаш 30 мин зависи од тоа колку сум уморна, но клучното е правилен, балансиран и редуциран начин на исхрана и многу течности

5. cookie-monster

cookie-monster Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Јас го имам може повеке од 2 години, и редовно вежбам, секогаш по 30 минути, а отпорот го менувам. Меѓутоа.... ми се расипа и тоа 2 пати, првиот пат тато ми го поправи, но вториов пат не верувам дека ке успее пак да го поправи. Дали знаете каде можам да го однесам да се поправи за да не купувам нов, бидејќи веке станав зависна од него? :D

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Прво утврди што е проблемот, потоа јави се во Топ Шоп и побарај број од нивен сервисер. Кажи му за кој дел (е расипан) станува збор и ќе можеш да си го купиш од кај нив. Јас така за малце нов ќе купував а делчето ме чинеше само 100 денари. :)

На cookie-monster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Епа не очекувај дека првата недела ќе стигнеш до 1час. Убаво си почнала со 15 минути, не можеш повеќе затоа што немаш кондиција и не си навикната на напорот од вртење. Зголемувај секое наредно вежбање по 5 или 10 минути и ќе видиш како тие 15 минути ќе се направат 30. Треба само да бидеш упорна и константно да вежбаш за да стигнеш до час, со прекини нема да можеш тоа да го изведеш затоа што секогаш после подолга пауза ќе се враќаш на почеток. :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Одамна немав вежбано на него, некако здосадено ми беше, ама денес се качив онака, мислев на зезање ќе повртам, ама се занесов и извртев 72 минути без да се симнам :rock: .

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    И јас имам дома орбитрек почнав пред еден месец да го користам вежбав по 15 мин 2-3 пати неделно ама сега веќе ќе ги покачам минутките :) Несакам да слабеам туку да се затегнам ,па ќе видиме каков ефект ќе има :)

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Се изненадив што 40 мин без пауза си вртев на најслабо (за потење!) Одлично е заедно со гледање серија :lol:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Јас почнав со вежбање пред 5 дена и вежбам секој ден по 20тина минути и нели би требало да ми станува се полесно? Зошто мене секој ден ми е се потешко и потешко :/
    Еве денес ми е шестиот ден и не издржав 2 минути од болка во нозете. Дали би требало да одморам еден ден? Стварно не знам зошто се повеќе би ме болеле мускулите на нозете, првиот ден кога се качив веднаш ги пројдов тие 20 минути и наваму се потешко ми оди...

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Прво, треба да си водиш сметка на кое ниво вежбаш.
    Дали на потешко, средно или на најлесното. Ти најверојатно вртиш на потешкото, што е и нормално да те болат нозете и да не можеш да издржиш.

Друг фактор, психа. :D
    Мене ми се има дешавано и на психичка база да мислам дека ми е тешко, од што ми било досадно да вртам на него. Најди си некоја занимација, као на пример, музика, филм или било што за анимација.

И уште еден фактор влијае тука, можно е да се имаш преоптеретено деновите наназад, најверојатно си почетник со орбитрекот па се имаш префорсирано.

Совет од мене, сменувај го нивото на секои 5 минути.
    Пример, 4 минути врти на најлесното, 5 на потешко, 5 на средно, за целосен ефект.
    :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    На полесно ниво ми е наместено :?: и обично секогаш слушам музика додека вежбам за да имам занимација ама еве сега кога станав пред малку и отидов да вежбам не издржав ни 5 минути... Инаку почетник сум, прв пат во животов се качувам на орбитрек а предтоа не сум била многу физички активна... ајде ќе пробам со паузи од 5 минути да стигнам барем до 20. Фала ти :)

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    неее немој да прави паѕзи поголеми од минутка инаку ќе имаш чуство како да почнуваш од почеток
    Види првите 10тина минути ти е најтешко од кога ќе поминат тие накако се навикнуваш и продолжуваш да вртиш, мене ми се случуваше да се откажам на првите 5 минути и да правам пауза од 15, но еднаш решив да издржам до крај од планираното колку и да не “боли“(всушност се убедував како то пишала анабела) и потоа веќе не ми беше проблем да вртам секој ден по толку

Секако почетник си почни со најниско ниво и побавно-небрзај, потоа менувај ниво така нема да ти е толку монотоно...

15. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Да, и јас да си кажам од ДЕНЕС почнувам да вежбам секој ден минимум по 30 минути до еден час зависи како сум со обврските.Аааа па мора веќе да се почне доста одлагав хаха доаѓа лето(ова сега како да не е лето во блуза со долги ракави сум хахах) тесни маички ова она мора да се стокмиме малку и имам уште 1ипол месец додека да облечам купачи.Инаку од денес започнав и со осумчасовната диета па виш ми лак :)

16. erzebet.00

erzebet.00 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Каква е таа осумчасовна диета? Со среќа со вежбањето ;)

17. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Вежбам по 30 мин.навечер,ги земав од аптека танана најлонските хеланки стварно имаат ефект се топат масти и не се скапи 350ден.

18. rosegirl

rosegirl Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Sekojdnevno si vezbam po 40minuti odlichno e chuvstvoto koa ke se simnam posle 40 mminuti , samo nekako slabo rezultati za 25 dena vezbanje samo 2 kila :/ koga da ochekuvam povekej rezultati ?
    [mod-kirilica:23xgxe78][/mod-kirilica:23xgxe78]

19. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    кога ќе почнеш со диета и ќе вежбаш саат време-кајмене вака за 10 дена -4кг

20. rosegirl

rosegirl Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    I konechno posle mesec rezultati :rofl: duri 3kg .
    Dali sega pobrzo ke trosham , bidejkji sekojdnevno vezba i vnimavam na ishranata ?
    [mod-kirilica:38av88bb][/mod-kirilica:38av88bb]

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.