Абе како успевате на Орбитрек по сат и пол? Јас повеќе од 10-15 мин. неможам Ај ќе проверам да не е наместено на тешко,ако не,ќе пробам повеќе време да издржувам.
Мое мислење е дека нема потреба повеке од 1 час, 1 час е сосема доволно. Мене искрено првите 10мин ми се најтешки а после триесетата минута не го ни чуствувам заморот. За слабеење врти на најмал одпор околку 4-5ка. Доколку имаш наместено повеке од 6ка заморот е поголем потешко се врти бидејки е за затегнување.
^ А како да знам на колку да го наместам кога истовремено сакам и да слабеам и да се затегнам ? Тоа си се врти од почетокот на најмал отпор до крај на најтежок отпор. Сега го имам наместено таман како што ми одговара (на 6ка) ама не знам на кој степен е тоа и колку пати сум го свртела за да дојдам до тој степен
Се согласувам потполно со тебе јас без вежбање ослабев 20 кг но потоа почнав турбо со вежбање да се зацврстам, и вежбам на орбитрек по 1 час дневно некогаш 30 мин зависи од тоа колку сум уморна, но клучното е правилен, балансиран и редуциран начин на исхрана и многу течности
Јас го имам може повеке од 2 години, и редовно вежбам, секогаш по 30 минути, а отпорот го менувам. Меѓутоа.... ми се расипа и тоа 2 пати, првиот пат тато ми го поправи, но вториов пат не верувам дека ке успее пак да го поправи. Дали знаете каде можам да го однесам да се поправи за да не купувам нов, бидејќи веке станав зависна од него?
Прво утврди што е проблемот, потоа јави се во Топ Шоп и побарај број од нивен сервисер. Кажи му за кој дел (е расипан) станува збор и ќе можеш да си го купиш од кај нив. Јас така за малце нов ќе купував а делчето ме чинеше само 100 денари.
Епа не очекувај дека првата недела ќе стигнеш до 1час. Убаво си почнала со 15 минути, не можеш повеќе затоа што немаш кондиција и не си навикната на напорот од вртење. Зголемувај секое наредно вежбање по 5 или 10 минути и ќе видиш како тие 15 минути ќе се направат 30. Треба само да бидеш упорна и константно да вежбаш за да стигнеш до час, со прекини нема да можеш тоа да го изведеш затоа што секогаш после подолга пауза ќе се враќаш на почеток.
Одамна немав вежбано на него, некако здосадено ми беше, ама денес се качив онака, мислев на зезање ќе повртам, ама се занесов и извртев 72 минути без да се симнам .
И јас имам дома орбитрек почнав пред еден месец да го користам вежбав по 15 мин 2-3 пати неделно ама сега веќе ќе ги покачам минутките Несакам да слабеам туку да се затегнам ,па ќе видиме каков ефект ќе има
Се изненадив што 40 мин без пауза си вртев на најслабо (за потење!) Одлично е заедно со гледање серија
Јас почнав со вежбање пред 5 дена и вежбам секој ден по 20тина минути и нели би требало да ми станува се полесно? Зошто мене секој ден ми е се потешко и потешко :/ Еве денес ми е шестиот ден и не издржав 2 минути од болка во нозете. Дали би требало да одморам еден ден? Стварно не знам зошто се повеќе би ме болеле мускулите на нозете, првиот ден кога се качив веднаш ги пројдов тие 20 минути и наваму се потешко ми оди...
^ Прво, треба да си водиш сметка на кое ниво вежбаш. Дали на потешко, средно или на најлесното. Ти најверојатно вртиш на потешкото, што е и нормално да те болат нозете и да не можеш да издржиш. Друг фактор, психа. Мене ми се има дешавано и на психичка база да мислам дека ми е тешко, од што ми било досадно да вртам на него. Најди си некоја занимација, као на пример, музика, филм или било што за анимација. И уште еден фактор влијае тука, можно е да се имаш преоптеретено деновите наназад, најверојатно си почетник со орбитрекот па се имаш префорсирано. Совет од мене, сменувај го нивото на секои 5 минути. Пример, 4 минути врти на најлесното, 5 на потешко, 5 на средно, за целосен ефект.
На полесно ниво ми е наместено и обично секогаш слушам музика додека вежбам за да имам занимација ама еве сега кога станав пред малку и отидов да вежбам не издржав ни 5 минути... Инаку почетник сум, прв пат во животов се качувам на орбитрек а предтоа не сум била многу физички активна... ајде ќе пробам со паузи од 5 минути да стигнам барем до 20. Фала ти
неее немој да прави паѕзи поголеми од минутка инаку ќе имаш чуство како да почнуваш од почеток Види првите 10тина минути ти е најтешко од кога ќе поминат тие накако се навикнуваш и продолжуваш да вртиш, мене ми се случуваше да се откажам на првите 5 минути и да правам пауза од 15, но еднаш решив да издржам до крај од планираното колку и да не “боли“(всушност се убедував како то пишала анабела) и потоа веќе не ми беше проблем да вртам секој ден по толку Секако почетник си почни со најниско ниво и побавно-небрзај, потоа менувај ниво така нема да ти е толку монотоно...
Да, и јас да си кажам од ДЕНЕС почнувам да вежбам секој ден минимум по 30 минути до еден час зависи како сум со обврските.Аааа па мора веќе да се почне доста одлагав хаха доаѓа лето(ова сега како да не е лето во блуза со долги ракави сум хахах) тесни маички ова она мора да се стокмиме малку и имам уште 1ипол месец додека да облечам купачи.Инаку од денес започнав и со осумчасовната диета па виш ми лак
Вежбам по 30 мин.навечер,ги земав од аптека танана најлонските хеланки стварно имаат ефект се топат масти и не се скапи 350ден.
Sekojdnevno si vezbam po 40minuti odlichno e chuvstvoto koa ke se simnam posle 40 mminuti , samo nekako slabo rezultati za 25 dena vezbanje samo 2 kila :/ koga da ochekuvam povekej rezultati ? [mod-kirilica:23xgxe78][/mod-kirilica:23xgxe78]
I konechno posle mesec rezultati duri 3kg . Dali sega pobrzo ke trosham , bidejkji sekojdnevno vezba i vnimavam na ishranata ? [mod-kirilica:38av88bb][/mod-kirilica:38av88bb]