Откако ќе станеш од спиење најдобро,појадуваш после 30-35 минути почни да вежбаш. Ќе имаш повеќе енергија во текот на денот, и полесно извршување на работните или домашните обврски
Одговорот ТОТАЛНО на ти е на место. Прашањето е убаво поставено и треба да се даде одговор кој доликува на истото. ИАКО да се вежба орбитрек или било што е твој личен избор и секој си знае кога сака да вежба... Некој може наутро, некој попладне, некој навечер... Не би можело да се даде конкретен одговор.
ДАЛИ некој знае во која мерна единица е оддалеченоста на орбитрек екранот? Колку, всушност, метри „истрчувам“ доколку на екранот пишува дека сум „истрчал“ 15,5 ???? Не ми е ИЧ јасно, не пишува.
I stomakot se spusta ama zavisi od konstituciata. Na nekoj pobrzo mu slabee likot, drug nozete.....nekoj postepeno celo telo. Jas go obozavam. Onaka koga me mrzi se, obavezno se zanimavam so orbitrekot, nekako kako najlesna solucija si go upotrebuvam, a bas i korisen e.
Орбитрек е нешо најдобро шо ми се десило у животов. Со редовно вежбање за кратко време има резултати. Одлична справа е, ич не ми е криво шо ја иам купено.
Po kolku vreme vezbas?Mene mi stanuva monotona,dosadna i za 10 minuti se otkazuvam..i normalno rezultati nula
По цел саат на ден, не сум пропуштила до сеа ниеден ден веќе 6.5 недели Да, досадно е ама си пуштам добра музика и вежбам, + ти треба добра мотивација и кога и да сакаш да се откажеш на тоа да ти текнува
Па треба да се додава уље на завртките на педалите каде што се прицврсуваат за орбитрекот, во спротивно можено е да се пресолат(не знам посоодветен збор, ова е дијалект). Ако погледнеш внимателно, треба да го забележиш.
Си го имам дома но во последно време служи како закачалка . Порано си го користев за зацврснување на бутовите и задникот. Се слабее но треба секојдневно вежбање барем по 40 минути.
Oo 1 saat..ja zivim za to..,a kako stekna kondicija,od prva po tolku vrtis ili pocna so pomalku?jas em pesacam ama za 1 saat vrtenje mi treba strasna kondicija
I jas go imam Orbitrek , od poodamna , vekje nekoi 10 godini .. Vo prvo vreme , eden mesec vezbav 3-4 pati vo tekot na denot po 10 min , pa kako pominuvase vreme taka zgolemuvav na vreme i teskotija na brzinite , megjutoa ne dobiv rezultat . Potoa kombinirav pesacenje , orbitrek i vezbi od siluete , no bezuspesno ( se ispostavi deka imam zdrastven problem koj me due i pokraj toa sto vezbav i smeniv nacin na ishrana ) . Bidejki orbitrekot e kaj majka mi , sega nemam prilika redovno da vezbam, mozebi sepak ke imav rezultat dokolku bese kaj mene . Kako i da e , spravata si e super , so redovno vezbanje i pravilna ishrana mora da ima rezultat
Абе го имам со години и знаев така од време на време да вежбам по 40-50минути. Иначе почнав со паузи на 15-20мин, па продолжував ама сега скроз без пауза веќе 3 недели негде. Почетокот е тежок после е навика
Јас си се зачудив од самата себе. Немам вежбано можеби 3 месеци, се заборавив, изгубив и кондиција и се’. Денес повторно почнав да вежбам и си пронајдов тактика: Dexter + орбитрек = еден час успешно вежбање. Порано кога ќе почнев да вежбам, првиот ден почнував со 5 мин, вториот накачував +5 и така полека зголемував, поради тоа што не можев да издржам од еднаш толку многу (или до психата било). Постојано го гледав тајмерот, и буквално ги броев секундите и едвај чекав да завршам, како да ми беше нешто што со сила го правам. Ама овој пат - се заборавив вежбајќи се загледав во серијата, една епизода трае околу 50тина минути. И се чувствувам толку добро, свежо и полна со енергија после вежбањево - мераци. Од сега само Декстер ќе ме дружи при вежбање.