@NarCis@ колку пати неделно вежбаш и по колку време? Кога запримети резултати? Сакам да го купам, немам време за теретана и слично, а 5-10 кг. сакам да намалам.
Кристина, не вежбам веќе месец дена, почна многу да шкрипи, а дома сме кнап со време да го средиме. Инаку вежбав секој ден по 15-20 мин. Ама после тоа вежбав и други вежби, а со орбитрекот ми беше како загревање. Резултати кај мене имаше за прилично брзо време, со тоа што не толку на вага, колку во изглед, затегнатост, најмногу на бутови.
Браво Нарцис... Кај мене немало некој ефект. Макс.сум вежбала по 40,45 мин. Некако се откажав скроз од него ама сепак не ми се продава "скапата закачалка" што би рекол маж ми
Може прашањето не е за тука, ама не знаев каде да го поставам. Ви се има ли случено мониторчето да се расипе? Колку би чинела поправка отприлика?
Здраво девојки, вчера почнав да вежбам на орбитрек и извртив 30 мин на секои 10 мин правев пауза по 2мин. Мислев дека нема да можам да станам од болки во нозете ама ништо не осеќам. Дали е нормално или нешто не е во ред со орбитрекот?
Сакав да прашам колку калории отприлика се губат за 1 час вртење на орбитрекот? Затоа што мониторчето е расипано и немам претстава колку трошам. А досега немам вежбано, таков ми го дадоа, кај и да е ќе го носам на поправка. Стрелката за отпорот околу 30 мин е свртена кон мене на долната страна и уште 30 мин надесно. Фала однапред.
Кај мене на среден отпор на секои 10 мин по 50 калории...е сега рачунај за 60 мин отприлика 300 калории. Јас вежбам претежно по 40 мин и завршувам со 200 калории. Поздрав
Здраво девојки, ме интересира дали знаете како би транспортирале орбитрек, односно дали има можност за лесно расклопување и склопување, или сепак е подобро да не се чепка и да се префрли така како што е?
Вчера го купив Орбитрек Елите, долго време го мислев, инаку се трудам да се придржувам на хроно исхрана, ама со работни обврски па мали деца потешко ми оди. Не ми треба многу да намалам во тежина, 5-6 кг да симнам ќе биде топ, ми треба за оформување на телото, нозе, стомак, горниот дел на рацете, мислите ќе имам ефект? Колку време да возам дневно, вчера од љубопитност 5 пати по 5 мин, ама сакам план да направам... помош, благодарам
Јас скоро земав платинум, на почетокот едвај извозував 20мин, со тек на време зголемував и сега вртам по 40-45мин. Ги имам испрочитано сите мислења на темава и генерално важи тоа дека на послаб отпор е за слабеење, а на посилен за оформување и дефиниција. Се надевам дека колку толку ти помогнав
Вчера и јас 20 мин реков за старт на планот ама денес нозете не ме држат, листовите ме болат, рацете малку помалку... Ама претпоставувам така е нормално, да издржам првиве недела две, па ќе се навикнам и на побрзо темпо. Сега засега планирам на најслаб отпор да возам. Фала ти за информацијата. @GlowGirl Убабо е да имам мотивација плус, кои се твоите резултати досега, и дали си генерално задоволна?
Со години вежбам на истиот тип орбитрек. Дневно по 40-50 минути, 4-5 пати неделно, на среден отпор, средно темпо. За раце нема некој ефект, додатно вежбам со тегови, ама на нозе и задник сменив форма уште првите месеци кога почнав да го користам. Мене ми е супер, посебно во услови кога морам дома да вежбам, немам време за друго.
Јас сум презадоволна, после две недели веќе ми лизна стомаков, на нозете се виткам со фолија и дополнително поти и се надевам топи, мене ми е најбитно да ослабнам, а за тоа треба и малку повеќе време и трпеливост.. Резултати за 2-3 недели, ќе ве известувам
Ова ми се допаѓа, ако и кај мене има ефект уште во првите недели, ќе бидам презадоволна. Планирам да терам долгорочно. Како што спомна @Elenpelen погоре, немам ни јас време за нешто друго, а и поекономично е вака, нели? Ќе се сликам за она пред и после , ептен мерак имам на таква фотка. Во црни тесни хеланки и маичка на прерамки. хм... Едвај чекам да си го видам телото такво какво што ми беше пред само две години. По породувањето со втората ќерка за скоро 6-8 месеци си бев старата ама што се случи потоа не знам.
Немој со фолија, само полошо правиш. Дополнително се потиш со фолијата и губиш течности и минерали и го дехидрираш организмот. А мастите така воопшто не се топат. Процесот на разградување на мастите се одвива откако делото ќе ги потроши залихите на гликоген(јаглехидрати складирани во телото околу 500гр=2000кцал) , е тогаш за енергија телото троши масти.
Хелоу , имам хипотироидизам веќе 3 години и нон стоп се вртам во круг со килажа. Сакам веќе еднаш да ги намалам килата што ми се вишок со исхрана и вежбање. Планирам да почнам да вежбам на орбитрек барем по 40мин дневно, но незнам дали ќе имам ефект само со вежбање и исхрана. Дали некој кој што го има истиот проблем како и јас пиел/а некои топачи на масти или аминокиселини (со оглед на состојбата незнам дали смеам да земам такви супменти како топачи и сл.) и дали имал/а ефект од оваа комбинација - исхрана, орбитрек и суплементи за топење масти? Секое искуство би ми било добредојдено, бијдеќи во Јули правам свадба па сакам барем до тогаш да симнам барем малку.