Jas go imam Orbitrek Platinum i veruvajte mi deka nema sansi da se rasiep, ima lanec i malku e bucen ali ne mi smeta, sekako vezbam so muzika , inaku go kupiv 9 000 no ne od top shop tuku od edna druga prodavnica vo Skopje koja voopsto ne mi teknuva kako se vikase. [mod-kirilica:1cafyped][/mod-kirilica:1cafyped]
Ајде важи ќе ве обавестувам како оди, инаку за сега е добро еве така веке вежбам една недела и не се придржувам строго кон УН диетата и има резултати..2 кг помалку..
Имаше една група на фб: За сите што имаат Орбитрек и го користат како закачалка. Спојлер Сори за оф-топик
И јас имам орбитрек ... го разлабавувам секој ден по 30 минути до сега не сум вртела со педалите наназад ама еве прочитав нагоре дека било како вежба за задникот па ќе го пробам и тоа
Jессс!Пресреќна сум феминки!Конечено ги убедив моите и купив Орбитрек! Е дури сега моите родители ќе видат дека не го купиле попусто,дека ќе им се исплати!!! Купив од Биди Фит,каков е тек ќе видиме ама јас пробав на него да вежбам во продавницата и одличен е!!!! Благодарам на сите феминки за советите!
Firequeen jас вртев во обратен правец со педалите на орбитрекот, и знаеш што направив? Направив да ми се откачи ланецот, го однесов во биди фит на сервис (зошто сеуште ми е под гаранција) и ми рекоа дека се разлабавил ланецот токму од тоа. Јас помислив дека проблемот е што секој ден вежбам по 1 саат точно, па од тоа да не се разлабавил, ама не било така! Така да не би ти препорачала. Задникот сам се зацврстува со нормално вртење и интензивно вежбање! А кој што го купил нема да зажали за парите само доколку е упорен, ако не е џабе си ги фрлил парите!
Вежбам 3пати неделно на фитнес кога одам и вртам по 30мин само ми е страв да не ми се зацврстат мускулите а сакам да ослабам држам и диета ...
да не е FITNESS или БидиФит можеби? Може ли да ми кажеш колку го купи и да постираш слика од орбитрекот, има на нивниот сајт неколку сакам да знам кој е, затоа што гледам дека викас дека е супер
http://www.bidifit.com.mk/index.asp?tn= ... 855&c=7927 Дали ја користел некој оваа справа, ми изгледа слична со орбитрекот само е доста поефтина, ај ве молам мислења да ми кажете. Сакам да си купам орбитрек ама не знам каде е поефтин, и може ли да ми кажете како да ја најдам продавницата БИДИ ФИТ , и ФИТНЕСС ако знае некој, јас не сум од Ск па затоа си прашувам
мене од ова ми е страв се некако ми се чини дека нозете ќе ми станат премногу мускулести. сакам прво малку да ги ослабам па после да ги зацврстам.
Орбитрекот е супер справа зошто се раздвижува цело тело + тоа се кардио вежби со кои најдобро се слабее. Но неможе да се јаде се и сешто и да се слабее. Секогаш трежба да се комбира исхрана+ вежбање! Едното без другото не одат...Сега е полесно има повеќе овошје, зеленчук...полесно е за диета
Ако не сакаш многу мускулести нозе вежбај на полесен отпор, така повеќе ќе слабееш а помалку мускули ќе имаш.
Снегулке, и да го земиш нема да погрешиш, истата намена и истиот начин на вежбање, само разликата е во цената и овој од топ шоп, овој од бидифит. Јас имам од биди фит елиптичниот со тегови, искрено повеќе ради нив го купив иако се двоумев помеѓу овој ти што го сакаш и овој што го имам, орбитрек не купив од причина што другиве два се поефитни, а ја имаат истата намена. Го имам (значи некоја копија на орбитрек, ја сепак орбитрек си го викам) веќе 3 години и ништо не му е, ми се нема ни расипано ни ништо. Сега искрена да бидам, два месеца му се немам качено, а го користам за кондиција, за слабеење не, за зацврстување си правам вежби без справа, на музиче или клипчиња .
Снегулче јас сега ја купив, супер е, задоволна дури и презадоволна. Ја купив на слепо, ме мрзеше да одам да ја гледам и си ја нарачав. Ако не се лажам Фитнесс, е некаде во Аеродром , а БидиФит ја продава справава заедно со Топ Шоп, дури и на ист број се нарачува, а продавницата е на семафорот од Зоил кон Пазарче, ако доаѓаш од центар, доаѓа десно, нема шанси да не ја видиш, има голема светлечка реклама, на сама улица се, гледаат кон страничниот влез на пазарчето.
Сакам да прашам дали Орбитрекот е исклучиво само за слабеење? Зашто јас сум многу слаба,ама телото ми е многу опуштено,сакам само да го затегнам. Пробав да вежбам ама некако немам мотивација,па ке вежбам еднаш неделно и така само 2 недели и потоа се откажувам,немам мотивација. А една пријателка имаше орбитрек,и кај неа кога одев секогаш вежбав околу 30 мин. и многу убаво се чувствував. Е сега се мислам да си купам,ама се плашам да не ослабам уште толку. А многу ми фали физичка активност,веке со месеци се договараме со другар да пешачиме или да трчаме,ама никако да почнеме А ако го имам дома,сигурна сум дека ке вежбам,само тоа ми е маката,имам 40 кг . и ако ослабнам,тешко мене Ваше мислење
Орбитрекот не е само за слабеење, вежбите кои се изведуваат на него се повеќе кардиовежби кои помагаат во оддржување на правилна рамнотежа и баланс на целиот организам, затегнување и зацврстување на мускулите кои му даваат добар изглед и елан на целото тело. Се разбира доколку не претеруваш. Делува како кондиционен тренинг. Дома го имам ама ретко заради обврските го користам, а на сестра ми и даде одлични резултати во секој поглед. Јас лично си преферирам Аеробик и јога во слободно време пошто немам некои проблеми со вишок колограми.
Јас купив Орбитрек Платинум од Биди фит со велигденските попоусти,а инаку редован цена е МИСЛАМ 10000!Имаат салон кај зелен пазар,до школото "Димитар Миладинов"! http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... &hovh=200& Еве и слика!!
И јас гарантирам за платинумот, го имам околу 8 години и ниту еднаш до сега се нема расипано... Не го користам секој ден ама сепак често го користам...