Jas zemam heferol.1 nautro i 1 navecer.Isto zemam.edno feroglobin i sok od cveklo,morkovi i jabolka.Mi se zgrozi da vi kazam.pravo od sokot.Ama to e mora .Ke vidam dr mesec zdravje dali ima rezultati.
Па не мора нонстоп сок да биде, прави си салати сега или пробај други рецепти за подобрување на крвта. Јас сега сум на режим, инаку како би испила еден овошен сок да знаете
Ич не сакам салати од никогаш,земам ете хеферол 2 на ден,со сила не можам да јадам нешто што не ми е убаво
Ти верувам, мене особено ми е смачено од цвеклото. Од утре планирам да јадам по 5 зрна какао и да купам семе од коприва да измешам со мед, тука баш прочитав за тоа. Дали некој може да ми го каже соодносот мед и семе од коприва и по колку се јаде на ден?
Мене минатиот месец ми беше железото 6, денес испитував се покачило на 11, испив едно паковање тотхема по 2 пати на ден и во пола тегла мед дополнив семе од коприва исто сабајле и навечер по една лажица. Само не ја полни теглата до горе бидејќи тешко се меша а пред секое јадење ќе треба да измешаш убаво бидејќи семето се крева горе а медот останува на дно. Еве ти уште една слика што треба да јадеш за железо и запази уз тоа да земеш витамин Ц и пред и по консумирање еден час да не пиеш кафе,чај,млечни производи.
Фала ти. Јас железото го качив на 27 за еден месец. Хемоглобинот споро се качува, не знам веќе што да правам, па да пробам и со семето. Од твојата листа 2-3 намирници немам пробано ама утре одам да купам.
Денес правев крвна слика хемоглобинот ми е 114 многу се израдував,на контрола сум за 3 недели кај матичниот ке продолжам да си ги пијам апчињата до тогаш и намирниците што ги внесувам за железо
500 гр. мед, 50 гр. семе од коприва и два исцедени лимони е рецептот! Јас земам на гладно ( наутро) една голема лажица. Мене на 31.01.2020 железото ми беше 6.6! За неколку дена пак ќе испитувам и ќе пишам дали се покачило!
Прашање до сите што пиете апче за железо, дали пиете и ц витамин? И на колку размак го пиете железото и ц витаминот? Уште не сум почнала да го пијам зошто пијам антибиотик и пробиотик и веќе незз кои апчиња смеам да ги мешам...
Фала, сеа читав на нет, никако не смеам пеницилин и апчиња за железо да мешам. Ќе мора да почекам до недела кога ќе завршам со антибиотикот. Денес почна да ми се врти. Никогаш не сум била анемична....
Јас пиев Фероглобин, ц вит, антибиотик, пробиотик и фемибион 2 во исто време. Не знаев дека не треба.
Не знам за Хеферол немам пиено ама напиј се на гладно и после пола саат јади си. Ако ти се тешки, јади одма после тоа.