Јас пиев тотхема 20 ампули по 2 на ден 10 дена, железото од 5.7 ми се качи на 18.9, ама покрај тоа цело време јадев цвекло, аронија, смути од овошја, јапонски јаболка, бадеми, лешници и суви кајсии тие имаат мн железо
Жени,темава знам е за ниско железо, а имала некоја проблем со високо? Железото ми е 37 ама еритроцити и хемоглобин на долна граница.Докторка вика нема потреба од терапија за хемоглобинот,иначе цел живот сум со низок хемоглобин не само сега во бременост ама до лани имав проблеми со ниско железо дури и до 4 ми падна, а сега 37. Некој со слична ситуација?
Колку семе од коприва да ставам во тегла мед? Хемоглобинот ми екатастрофа, железото сеуште не е под граница..
Уживај дур е така. Утре д испиташ би имала друга вредност. Вредноста на железото е променлива од ден на ден
Мене ми беше железото последните 3 месеци под нормала, не можев цела бременост да јадам месо ниту било што би помогнало за тоа, а да не се лажеме според гинекологот за двајца, ситуацијата не можев да ја поправам со некој чај или коприва салата. Освен тоа млеко и млечни производи ми беа постојано на менито сакам сега сакам веднаш... Регулиравме тоа со Хаемовит плус таблети и бев задоволна од ситуацијата, со оглед на тоа што читам дека некои имале лоши желудочни тегоби од суплименти.
Јас пијам Пренатал на Jamieson, од Еурофарм ги земав. 100 таблети за 900 ден ги земав тогаш. Хгб ми е 125,а железото 11. Мислам дека поради апчињата ми е добра крвта
Мене ми даде 2 дози хеферол, по 2 пати дневно да пијам плус ц витамин од 500. Дополнително ќе се обидам со храна да го покачам.
Jas do sea terav samo na smuti i seme od kopriva ama eve go 4.5 e katastrofa. Mora heferol da se ukluci so vit c t.e. ceden limon/potrokal....aman vise so ova zelezovo cel zivot problem
И мене и хемоглобин и железо ми се под граница веќе, матичниот ми ги даде овие таблети(ќе ставам слика), откако му побарав да ми понуди нешто од што нема да имам гадење и добро ги поднесувам но не знам колку се ефикасни кратко ги земам. Дали има некој искуство?
Јас ги пијам тие,супер ги поднесувам,веќе 4..5 кутивчиња имам испиено.Железото ми беше 5...од нив се зголеми на 10,па 15 еве сега ми е 18..има и вит.ц.во нив.Јас ги пијам по едно пред јадење насабајле.Така да јас сум задоволна од нив.37ма недела сум....ќе си ги пијам до крај
Додека не пробаш нема да знаеш дали ти одговараат. Јас пиев тотхема ампули долг период, и немав мака. Плус и вкусни ми беа. Мајка ми тешко ги поднесува и гадни и се на вкус.
Супер, се надевам ќе ми помогнат и мене. Ти благодарам Да, веќе ги пијам неколку дена и добро ги поднесувам засега, прашањето ми беше повеќе дали некој ги има користено да сподели дали се ефикасни. Ти благодарам
Женски морам да споделам искуство со овие што на своја рака си ги одбрав за подобрување на железото. Пред еден месец ми беше 8 денес ми е 16. Не се гадни, немаат “железен”вкус, имаат многу состојки на природна база внатре. Се изненадив.
Од која аптека ги зеде? Како се дозираат и која цена се? Хеферолот од 3 дена пиење желудникот ми го распара
По едно шишенце на ден, ги земав 700ден мислам, 20 се во пакување. На акција беа, од Валандово од една аптека ми ги зема мм. Докупив уште 10 отпосле од мојот град од аптека,цената иста беше. Благи се на вкус, знаат киселини да ми направат ама ништо страшно, битно не ми се гадни. Дури не ми е верен резултатот за само месец дена...