Со овој рецепт железото ми беше 27 до крај на бременост: 100гр цвекло 100гр суво грозје 100гр ореви 100гр мед Сок од 1 лимон Се ставаат сите состојки во блендер да се соединат и се јаде 1 лажичка на гладно насабајле и навечер. Пиев и какао во зрно (5 на ден), мед со семе од коприва, суви кајсии, аронија, спанаќ.
Super ti e receptcevo i jas na pocetok so vakvi od 7 na 13 go kaciv ama sega i pokraj ova si padna na 4.6 pa mora preparat plus ova ne prekinav da si pijam sekako nema steta. Jas cel zivot sum so nisko zelezo i ne ni ocekuvav drugacie da bide vo bremenost
Kolku vreme pies? Jas od ponedelnikot moze i da e rano, a moze i da ednostavno kaj mene taka kaj tebe vaka
Исто и јас од понеделникот почнав. Секој организам различно поднесува, а и во првата бременост ги пиев, исто имав мака со желудникот..
Пиј си што ти препишале за железото, не прекинувај ама гледај вака и на природен начин колку можеш да придонесеш. Претпоставувам знаеш ама пак да пишам, ц витамин обавезно 10 минути пред железо и 2 саати пред и после да не внесуваш млечни производи.
https://drmitov.mk/кои-се-најдобрите-извори-на-железо-во-3/ Ова може ќе ви помогне Јас плус јадев варени јајца , гинеколог ми рече дека тие помагале да се сврзе железото.
Денес испитував крвна слика и железото ми е 29.4 на горна граница. А пијам и витамини за бременост да не ми се покачи уште. Може да штети покачено железо на плодот?
Uzivaj vo treto tromesecje ke ti usisa se beba imaj si rezervi Mene u mesec dena od 13 na 4 mi padna taka da.....
И мене на првата крвна слика ми беше 26, ама како поминуваат неделите се повеќе се намалува. Како расте бебе се повеќе влече. Мислам дека супер ти е железото за неделата. @saki13
Бицка, како ја пиеш тотхемата? Јас од денеска почнувам, 20 ампули по една на ден ама не ми кажаа дали на гладно дали на јадено, фала
прво пиев витамин ц, па после 15 мин тотхема ( ја растварав во ептен малку сок од боровница, да го прикрие вкусот-ова по насока од гинеколог), 15 мин до пола саат после тоа јадев и никако не јадев млечни производи до два саати после тотхемата
Јас ако се напиев на гладно (исто во сок ја турав) одма ми се вртеше во главата. Наутро прво јадев по едно лепче намачкано, па ја пиев, па одев на работа. И само со едно пакување Тотхема го кренав железото. Ама сите производи за железо се многу грди по вкус. Тоа е
Пробав јас денес на гладно, еве уште ми се гади ми се повраќа ми се врти. Здравје од утре како тебе, прво лепче па лекче