јас пијам тотема со чаша цеден портокал, обавезно после главен оброк и тоа не веднаш туку после 20-30 мин после оброк.
Јас на своја рака си купив Тот хема ампули. На секое одење кај матичната ми дава различен лек. И си ги вади како од едно за реклама што и е поставено. Најверојатно имаат некаква поврзаност. И ефектите се слаби. Еве неколку дена пијам ампули. Ќе видам што ќе биде. Четврток ќе правам крвна слика.
Моето искуство со Тотема е супер. Од 6 вредност ми се искачи на 18 вредност. Испиени 17/20 ампули . Кога како ќе ми дојде во денот ги пијам не гледам да е исто време секој ден. Ги мешам скоро со иста количина сок колку што има во ампулата
Јас испив 20 ампули Тотхема и се разочарав, железото од 6 само на 9 ми се покачи. Сега пијам хемовит плус капсули, малку се поскапи ама ќе видиме како ќе биде, треба цел месец да ги пијам ама немаат гаден вкус како тотхемата
Колку е долна граница на железо? Мене вчера ми рекоа 11.4 дека е моето, ама ништо не кажаа дали е ок или не
Koja nedela si? 7 e dolna ama ako si na pocetok/sredina treba da go potkacis malce posto posle epten cica beba
Мене цела бременост ми беше одлично, како влегов во 8ми месец нагло падна, ама му треба на бебче и си зима, нека има она а мама ќе си прима лекови
I mene isto zatoa kazuvam okolu 20ta 15, vo 25-26 padna na 4.5 i pocnav heferol. Predtoa samo seme od kopriva i smuti
И покрај терапија и редовна исхрана, без гадење железото ми е 6. Се разочарав. Сега терам со тотема ампули. Ќе видиме. И цвекло ќе јадам повеќе. Оф многу се исплашив вчера. А бебињата машала 600 грама во 24 недела + 2.
Мене хемовитот ми се ок, по 2 недели пиење железото 15, хемоглобинот 126 Претходно ми беа железото 7, хемоглобинот 110
И мене ми се ок, еве неколку дена ги пијам топ ми се. Планирам една лента цела да испијам па да проверам, ми беше 9 сега ќе видиме
Ne se nerviraj,stom nosis bliznaci nema sansi bez suplementi. Jas so edno sum pa tie nedeli otprilika mi padna epten, a pred toa samo so ishrana top mi bese
Јас денес испитав железо 4,6 а хемоглобинот 100. Пијам Тотхема и изедов цела тегла мед со коприви. Дали пиењето кафе може да влијае? 28 + 3 сум. Пред еден месец ми беше железото 6.
Kako proagaat nedelite maloto poveke ti cica. Jas isto bev so heferol po 2 na den go kaciv zelezoto. Koa pocnav i acerola so niv da pijam i hemoglobinot mi se kaci
Чим пиеш тотхема а железото ти е 4,6 смени ги. Тоа е многу ниско железо, а и хемоглобинот ти е ептен низок. Пробај со хеферол, барем на граница да го одржаваш
Zdravo Jas sum 20ta nedela dali e vo red 16 ka zelezo vo ovoj period A hemoglobin 114 Pozdrav do site
Ако ги пиеш во исто време со кафето или брзо потоа влијае. Кафе и млечни производи треба да се избегнуваат кога се зема железо оти ја попречува апсорпцијата. И добро е и витамин Ц да пиеш со тотхемата. И јас сум 28 недела, ми падна на 7,7. Претходно ми беше 12. Во првата бременост имав послабо железо од почеток, тотхема најмногу ми го качи, ама многу ми се грди за пиење. Имам пиено се и сешто од суплементи на железо (флорадикс, друг еден сируп на допел харз, ферум лек, ферофолик, малтофер, сидерал фолико) и проверував крвна слика секој месец, така да ова од искуство зборам.