Дали некоја ги пиела овие и има подобрување? Матичната ми ги препорача, но читам повеќето пиете други апчиња.
Zdravo Jas sum 20ta nedela dali e vo red 16 ka zelezo vo ovoj period A hemoglobin 114 Pozdrav do site
И јас во прва бременост го кренав со тотхема, ама кафе не пиев зошто ми се лошеше. Сега не ми се лоши и пиев. Од вчера го прекинав и ќе видиме како ќе биде. И витамин ц почнав да земам. Но чудно е што докториве не ти кажуваат што да правиш. Сама си барам чаре.
Jas sum 19 nedela hemoglobin mi e 108 a zelezoto mi e 31 na gorna granica i maticniot ginekolog mi rece da prodolzam da pijam Heferol
Да, може. Јадев во првата бременост со мед и лимон измешано, ама не ми помогна многу. Да споделам само од сите суплементи до сега најмногу ми делуваа Малтофер таблети за џвакање (не капки), кај нас ги нема ми ги донесоа од Бугарија. Од 7 на 14 железото за еден месец и тоа само по една дневно пиев во било кој дел од денот оти на гладно ми се гади од кој било суплемент.
Јас секогаш имам високо железо. Па и во бременоста. Не правам ништо посебно, но внимавам на одредени работи. Кога јадам храна богата со железо не конзумирам никакви млечни производи за да се апсорбира. Секој ден Витамин Ц и какао. Не е заради железото туку од навика. Месо јадам многу и мислам тоа ми ја држи крвната слика инаку цела исхрана ми е катастрофа, никакво овошје ниту зеленчук. А докторите ми велеа браво си јадела спанаќ и блитва. Да се ќе биде, тоа не ни погледнувам. Многу е важно со мусака сите јадат павлака и кисело млеко, но јас не. Иако е повкусно избегнувам. Кога печам месо баш сакам и кашкавал растопен одозгора, ама не го правам ни тоа. Какао си пијам 1-2 пати на ден. И мислам тоа ме одржува. Ниту коприви ниту семиња. Но секако ако можете тоа да конзумирате, помага.
Gi pies li ovie kapsuli seuste? Mene mi gi prepisa doktorot denea pa baram po forumot nekoj sto gi piel ili da pise za nov neago pa naletav na tebe
Ги пиев месец дена само, до пораѓај ми рекоа нема потреба. Али стварно треба ептен дисциплинирано. Јас ги пиев наутро на гладно со чаша цеден сок од лимон и портокал, после мин. два саати ништо не јадев и млечни производи само за ручек или вечера ама ептен ретко. Млечните производи забавуваат абсорпција на железото затоа треба да ги избегнуваш. Хемоглобинот, хематокритот и еритроцитите се покачени, а и јас многу поубаво се чувствувам. Задоволна сум од нив. Има и прашок и капсули да знаеш. Јас капсулите ги пиев. Во едно пакување има 20 капсули, а можеш и лентичка од 10 да си земеш продаваат и така во Зегин. Едит: Сидерал Форте ги пиев, Лактиферон не.
Женчиња, 28+ сум. Железо 19, а хемоглобин за еден месец од 116 ми паднал на 106. Дали тоа значи дека треба да земам суплемент за железо? Деновиве сум на контрола, но во меѓувреме сакам ваши искуства.
Јас кога бев во ваква ситуација ми даде појачање со вит ц и вит б12 и фолна киселина. Ама немаше некаков ефект. После некое време почна да паѓа и железото и ми даде суплемент за железо
Jas sum 26+1 hemoglobin celo vreme 105 a zelezo 16 pijam 3 meseci heferol i vitamin C i nisto nema podobruvanje sega mi go preporacaa na priroda baza tableti zelezo za hemoglobin sibirski se gi zemav pa ke vidime efekt
Железото ми е 20ка но заради хемоглобинот ми даде хеферол. Како е најпаметно да се пие на гладно или после појадок? Фемибионот ги пијам после вечера. Иначе сум 16+5
Е ништо ќе се напиеш во помала количина и не веднаш откако ќе ја испиеш капсулата. 2 часа после хеферолот не јади/пиј ништо млечно. Не заборавај и витамин ц да земеш
Јас исто дека пијам кафе насабајле, го пијам околу 12/13 часот. Измеѓу појадок и Ручек. Со витамин ц, б12 и фолна, и чаша цеден сок