Мене мислам од Фемибионот витаминиве железото ми е до плафон. Ок, пазам и со храна, ама мислам витаминиве си го прават своето.
Откако знам за себе, сега во бременост прв пат имам добро железо. Имав и 24ка, сега последно 17ка. Ќе видам како ќе е сега кога бебуш ќе почне повеќе да накачува. Иначе фемибион пиев првите три месеци, сега сум на премама. Кафе не пијам, ама млечни производи внесувам доста.
Вака кога го мирисам убав е, и кога го пијам. И после тоа вп уста ми останува еден гаден мирис на метал, железо. И никако не се трга. И ако пробам храна кога ќе се помеша мирисот како метал да јадам и ајде на повраќање. Мене железото ми е супер, јас за хемоглобинот го пијам, под граница ми е.
I jas go piev isto za hemoglobinot koj bese 102, sega e 134 samo od sirupot. Zadovolna sum, probaj so casa voda ili nekoj sok.
Тоа гадното може да е и од бременоста , Цело време имав некое гадно чувство на вкус во устата некаде третиот месец од бременоста.
Здраво сакам да ве прашам какви суплементи земате за покачување на хемоглобин во бременост? Никако да ми се покачи веќе 3 месеци ☹ Пиев sideral, а сега докторката ми ги препорача Haemovit plus.. дали некоја ги пиела... не гледам некое подобрување ниту од нив
38ma vekje. Sekoja naredna krvna slika imase podobruvanje na hemoglobinot. Najdobar ti e sirupot, od apcinjata uste tolku ke ti se gadi
Супер се, многу добро се поднесуваат, не го надразнуваат дигестивниот систем. Плус освен железо имаш и Б витамини и фолна. Пред бременост бев анемична ради обилни циклуси и само ова ми средуваше крвна слика.
Здраво, може да ми сликате какво е пакувањето на floradix ама таблетите. Гледам на интернет има различни по пакувањето да не згрешам. Позз
Јас не марев многу, само гледав да е со витамин Ц, а пред и после земање да не конзумирам кафе и млечни производи некој час. За почеток пробај после појадок, ама обавезно и витамин Ц со нив.