Пијам лактиферон 2 месеци, паѓа наместо да се покачи. Денес однесов резултати 93 ми е хемоглобинот, а сум 34та недела, ми препиша тотхема ампули, да се крени демек со нив. Јас крводарител бев до лани, ама еве сега.. Докторката вика бебушот трга од тебе и затоа ти паѓа и слабеј крвтта.
Јас пиев сок од цвекло и лимон, јадев мелено семе од коприва со мед и го пиев овој прашок за железото пробај види
Јас засега немам проблем со железото, ама има пријателка која заради миом имаше страшна анемија. Што се не птоба од препарати и на крај јас случајно видов објава каде вика за оваа проблематика треба препарат за железо+витамин ц+б12+б6+фолна. Со оваа комбинација успеа да си ја среди и одржува крвта.
Јас пиев сок од цвекло и лимон, јадев мелено семе од коприва со мед и го пиев овој прашок за железото пробај види
Или цвеклото го прави како сок, или ако така ти е грдо пробај рендано со исцеден лимон врз него, без други додатоци (без зејтин, оцет, сол). Пробај и насабајле по една лажица мед со семе од коприва плус лимон/ цеден сок од лимон.
Jas go jadam izrendano cvekloto so morkov I isceden limon I ladno cedeno maslinovo maslo I preubavo mi e vaka
Па сигурно дека ќе пијам лимон и мед ќе јадам со семе од коприва, отколку ампуливе. Ги пијам навечер и повраќам се шо ќе јадам, денес јс испив од сабајле на гладно и цело време ми се гадеше. И устата цел ден ми мириса на железо. Не можам да ги пијам во секој случај...
Prasaj go dr za heferol jas heferol piev vo bremenosta em se poeftini od tothema odat na recept em ne se tolku gadni
Во чаша стави сок од боровница околу 1/4 од чашата и после дополни со ампулата. Вака се трпат колку толку, не се осеќа мн вкусот на железо.
Јас зедов хеферол и 500мг витамин ц. Плус си направив во 2 тегли таан тегла од кам ја зедов , сируп од урма исто од кам и семе од коприва измешано со 2те. Железото пред 14 дена ми беше 4,8...
За сите што се борат со анемија во текот на бременоста, единствено тардиферон ми качи железо за 11 дена а на пораѓај отидов со 115, а цела бременост се мачев со сите пробани препарати за железо, бев и со 89 хгб
Јас ги пиев во бременоста по препорака на гинекологот поради осетлив желудник, супер се покажаа. Имаше подобрување веднаш после првото пакување. Исто така е важно што не предизвикуваат запек.
Здраво јас сум бремена 8 недели пред 3 недели железото ми беше 22 а денес по 3 недели 10 дали е можно толку брзо да падне од бременоста
Може брзо да падне мене од 22 на 8 ми има паднато ми дадоа сидерал капсули 20 дена да пијам и повторно ми се врати на 22. Кај мене ефективни испаднаа само што се скапи 1100 денари се мислам