Јас ништо од ова немам пиено, железото го покачив само со мед и семе од коприва измешани во тегла. Наутро по 1 лажица јадев, само со ова си немав проблем, од се друго имав нагон на повраќање
Спањаќ, коприва... ама не во комбинација со кисело млеко, ориз или компир. Проби и мед со семе од коприва(мислам и гумбир). Телешко месо. + пиј сокови од портокал и лимон. така побрзо ќе влези железо во крв. +ова со цвеклото исто е супер.
Isto taka i grav , leka , temno cokolado, brokula, suvi slivi , kakao ...sodrzat zelezo.A ako pies i tableti , pij gi zaedno so vitamin C , doktorite taka preporacuvaat, podobro dejstvo se imalo .Ili vitamin C ili pak sok od portokal ( priroden ,ceden). Jas na primer bidejki pijam i prenatal vitamins( zadolzitelni vitamini vo prvite 3-4 meseci od bremenosta) i vo niv ima odredena kolicina vitamin C , so zelezoto ke ispijam samo pola v.C ( onoj od 500 mg sto e).Mozebi ni celo nema da ima steta , no i pola e dovolno. Tuka pak kaj mene testeninite bas gi preporacuvaat.I vo priracnikot sto mi go dadoa gi pisuva , a i doktorkata sama mi povrdi .Zdravi se testeninite , bile obicni ili integralni . Mislam deka se moze da se jade umereno .I jas na pocetok se zamarav, no dva doktora mi potvrdija deka moze se da se jade vo umereni kolicini, a da se vnimava samo salatite/ovosjeto ubavo da se izmieni , mesoto da e ubavo ispeceno, sto sekako golem del vnimavaat i pred bremenosta na ova , no ete sega malku poveke .
Мешиња да ви кажам дека за железото мене ми падна под 100 и за 2 недели го качив на 120 со помош на семе од коприва со мед а ми препишаа и тотхема и триста други aпчиња реков прво ќе пробам природно ако не бива ќе купам се и почнав со семе од коприва со мед, чај од коприва цвекло сок со лимон блендиран и повеќе овожје.. Така да од природно нема поубаво еве ви мој совет и мое искуство дека само на природна база качив фазла од 20 мерни единици или како сметаат две единици јас си сметам 120 а во резултатот пишува 12,0 а во некои 120 зависи од лаб... ПОЗДРАВ МЕШИЊААА
Не им помага на сите ова за жал. Јас и трудна и нетрудна од природни лекови немам никаков ефект. Две години без прекин јадев семе од коприва во мед и сок од лимон плус јатки, секој ден свежа салата од цвекло и морков со лимонов сок, чај од коприва по три шолји дневно. Една единица не ми се покачи ни железо, ни хгб. Едноставно не делува кај сите. И јас се сложувам дека од природно нема поубаво, ама кога нема ефект...мора и вештачко.
Во право си секој организам различно реагира мене очигледно природново ми го прима сепак вреди да се проба и природно
@Fani80 јас со ампули Тотхема го оправив железото, ништо друго не ми помогна. Од природна алтернатива можеш да земеш семе од коприва (да го јадеш со мед) и повеќе цвекло и спанаќ.
Mamicki krvta mi e uzas, 2 pati vadam zelezoto 90 .. Mi dadoa tothema da pijam no slabo mi ide .. No mnogu jadam limon. Obavezno barem pola na den i mi e strav da ne mi stane po beter od limonot??
Нема како да стане крвта лоша од лимонот. Може само да го подобри сврзувањето на железото оти е богат со витамин Ц.
Цвекленце е највкусната варијанта од сите опции за подобрување на железото. Лимонот како што наведе дуфи погоре нема како да влијае на железото во негативна смисла. Ти посакувам подобрени резултати
Милa јa дa ти кaжaм не сaмo тебе нa сите труднички еднa другaркa имaше мнoгу прoблем сo крвтa пoчнa дa гo земa секoј ден oвaј сируп ќе гo нaречaм и крвтa му е oк и имунитетoт гo зaјaкнa и земa Премaмa зa бремени вaкa Дoзaтa е сo: 1кг цвеклo 1кг мoркoв 1к лимoн Пoлa кг мед Сите oвие рaбoти се цедaт вo сoкoвник и се мешaт сo медoт и секoје сaбaле си пиеш пo некoлку гoлтки мoжи и преку ден пред јaдење се чувa вo фрижидер и дoзaтa е зa месец aкo сaкaш и пoлa дoзa мoжи aмa медoт истo и зa еднoметриумoт е убaв сирупoт
Знае ли некој кои се нормални референтни вредности за железо во крв кај трудници? На резултативе има само мажи и жени, но нема за бременост а сигурно се различни.
Кај резултатите мои пишува дека нормално референтни вредности се од 8.95-37.90 , проверувам во лабораторија МВР -поликлиника . Баш сабајле проверив па дека настината сум цела недела од 32.9 железото ми паднало на 20.19 , ама супер е за 27+3 недела