Пијам тотхема при крај сум со дозата што ми ја пропишаа, после колку време се прави крвна слика за да видам дали има резултати?
Можеш кога сакаш контрола само прекинуваш со тотхемата 2до 3 дена пред да правиш анализи за да бидат реални резултатите.Послем анализа си продолжуваш.
Здраво девојки, дали некоја од вас има искуство со овие капсули за слабо железо. Докторката ми препиша едни други но ги немаше во аптека па ми ги препорачаја овие. Ви благодарам.
Да дозволено е, јас и во претходната бременост пиев и немав никаков проблем со железото, еве сега пак пијам секојдневно
Kako go pravite i koga gi piete? Jas samo med i semeto go jadev sabalje na gladno ama nemase mn efekt, plus i mi bese tesko od medot na gladen stomak. Sega sum na tothema, cela bremenost pijam za zelezo ako prekinam nekoe vreme odma mi paga.
Здраво, да се надоврзам на муабетот со прашање како ја правите смесата, читам “пиете” јас направив мед и семе од коприва меѓутоа секој ден треба многу мешање затоа што семето се двои од медот пола пола ми стои во тегла, тешко иде Лимон не сум ставала
Devojki 9 ,ta nedela sum bremenost, Zelezoto pred 1mesec mi bese 17.2 , Sega ispitav I mi e 6.2, a ref.vrednisti pocnuvaat od( 6.4) , a hemoglobin 141. Ne mi dadoa nisto da pijam osven prenatalnite vitamini Femibion 1
Има некоја искуство со Малтофер и од кај ги набавувавте? Која е разликата помегу капките и таблетите?
Дали е нормален хемоглобин 11.4, а железото 23 ? Инаку сум 22 недела. Гинекологот ми даде ФЛОРАДИКС, ама ми е страв да ги пијам, да не ми се качи многу железото.
Пиј си тоа што ти пропишале , нагло ке ти опаѓа железото секако , јас од 29 на 7 дојдов и сега со тотхема ампули сум 2 месеци
прашај си матичен за секој случај ама мислам дека може јас сум 23недела тек сега ми ги препишаа бидејќи почна да ми паѓа железото.
Фала ти. Нарачав мед семе од коорива и сусам ќе пробам со тоа. Па ако треба и некој суплемент ќе земам
Ниско е, нема да го одржиш само со семе од коприва, нека ти препорача матичната и суплементи, како напредува бременоста ќе паѓа и железото.