А зошто прекина да јадеш? Јас баш откако останав бремена јадам секој ден аронија и др сезонски овошја и го одржавам некако. Не дека мене не ми се намали, ама не колку што очекував.
E zasto de od pusti strav sega utre ke zemam .seme od kopriva I med I ke odam I kaj maticniot gin da vidam sto ke mi dade I on I trebalo na eho da se vide bebeto dali napreduva Kako so treba taka procitav na net kolku e tocno nez
За семето од коприви и јас сум читала и убаво и неубаво, ама гледам сите трудници го јадат. Јас искрено не јадам. Ама за овошје мислам нема за што да ти е страв.
Ќе го правам и јас медот со семе од коприва и какао јас така го имам користено пред многу години кога железото ми беше 4-5. Сега од 18 ми падна на 16 за еден месец и ќе почнам да си го јадам на своја рака.
На мене ми дадеа да пијам шируп флорадикс за железо многу ми е грозен ама за бебчето мора да се издрже гинеколого ми кажа дека е потребно да го пијам здравје за пораѓајо
Ќе ви се вмешам во темава ама само за совет Кога бев трудна пиев ХЕФЕРОЛ капсули + Витамин Б12 + Витамин Ц. Цела бременост железото ми беше супер. Доколку немате резултат со други таблети, консултирајте се со гинеколог и доколку потврди, пробајте. Кај мене имаше резултат. Поздрав и лесна бременост ви посакувам
Jas gi piev prethodno heferol I sega vo bremenost pak mi gi dadea oti zelezoto zavcera mi izleze na dolna granica I hemoglobinot isto ida prethodno imav drasticno podobruvanje od heferol pred nekolku god
Да, мене многу добри ми беа. Само мене во аптека ми спомнаа дека се пијат заедно со Витамин Ц . Прашај си за тоа
тоа heferol што точно е? капсула или..? и препишано ти е од лекар со рецепт или може и вака да се купи?
Верувам дека ова повеќето го знаете, но пак да повторам. Пред пиење било каков препарат за железо избегнувајте производи што содражт калциум и кофеин 2 час пред и потоа. Истото важи кога јадете храна богата со железо. Обавезно комбинирајте ја со свежи салата со витамин ц, а млечни производи избегнувајте. Се надевам не сум досадна. Ама за во случај некој ако не знае де.
Здраво. Гледам голем дел од вас го конзумираат семето од коприва па сакам да ве прашам. Дали семето го конзумирате мелени или не? И гледам дека го комбинирате со мед, јас бидејќи сум алергична и не смеам да конзумирам мед со што би можела да го комбинирам?
Не те разбирам како мислиш мелено Во зегин си купуваш семе и тоа го мешаш со една лажица мала малтекс. Кога одев на нутриционист, дозата беше одсабајле една супена лажица семе од коприва и едно мало лажиче малтекс. Мешаш додека не добиеш некоја еднолична смеса и го јадеш
Мислам дека можи и како чај да се пија, вариш со 1 лажица семе од коприва со 250-300мл вода и го пиеш цело со се семе.