Јас без сладолед не можам да живеам особено во летните топли денови. Има еден сладолед од реинско овошје (мислам така се викаше) има многу убав киселкаст вкус од некоја врста јаболка
Смрзни некoлку презреaни бaнaни, пoсле тaкa смрзнaти стaви ги вo блендер, дoдaј другo oвoшје пo желбa, или кaкao вo прaв, или екстрaкт oд вaнилa. Мoже и црнo чoкoлaдo сo 70% кaкao дa стaвиш. Блендирaј убaвo дa дoбиеш хoмoгенa смесa и зaмрзни. Oдличен и брз е oвoј слaдoлед, зa децa oсoбенo.
Некако највкусен ми е Нутела сладоледот Потребно ви е Нутела,слатка павлака,млеко Нутелата,слатката павлака и млекото ѓи блендирате. Имате готов и убав сладолед. Рецептот секогаш кога го правам сладоледот ѓи погледнувам клипчињата на јутуб,
Доста јако ни лади замрзнувачот, а не може да се намали, па така секогаш сладоледот ми замрзнува, не може ни да се извади. Некое чаре има?
Кога ќе сакаш да ставиш т.е. сервираш сладолед, прво извадија кутијата од замрзнувач и остави ја 5-10 на собна температура па потоа почни. Јас така правам
Баш така. Затоа престанав да го правам. А и не правам сладолед. Сега може да се купи сладолед во кутија за евтина цена.
Мoze li se u Skopju naci turski sladoled? Btw nedavno sam probala tornado od Cermata i mnogo mi se dopadjaaa
Има во Рамстор, мислам дека е на Улкер и на Бит пазар, во близина на ДМ има фрижидер со турски сладоледи.
јас многу сакам сладолед, но сакам од оние посебни вкусови што се како нутела, киндер буено, тоблероне, чоколадо марс итн иначе да ви го препорачам радост да го пробате таму сладоледот, потсеќа на чилбокс но многу е поефтино и многу е вкусен си правиш ти каков сакаш вкус
Јас само од нутела го правам, се друго купувам А бидејќи ретко правам, овие ми се омилени со години.. Повелете.. Сите вкусови ги обожавам .. И на hаagen dazs
Претпоставуам дека овде ги нема. Ни овие, ни на haagen. (криво ми е многу што не ги пробав ко имав можност)
@IronLady , го има во Веро во ГТЦ. Деликатесен Тинекс исто го продава. Битолчани (Цермат) го увезуваат. така да го има во нивните фрижидери.