Сладолед

Дискусија во 'Рецепти' започната од Viiiiip, 18 април 2010.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Дефинитивно Шварцвалд од Милина- абе стварно милина е сладоледот луѓе :clap:
    Ем преубав ем ефтин 1200мл за 100 ден. Кој може да го најде обавезно нека го проба оти го нема секаде: Нема да зажалите

2. hiena.epa.sto

hiena.epa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Похован сладолед

Ми имаат кажано дека постои вакво нешто и би сакала да пробам,па ако некој знае како се прави или има идеа нека пише :)
    Знам дека похован сладолед има во ресторанот Ореов Лад но не сум имала прилика да одам таму па.... :?

Мислењето е изменато од модератор.
    Пишувајте кирилица, и друг пат користете големи букви и бои само кога сакате да потенцирате нешто!

3. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    На hiena.epa.sto му/ѝ се допаѓа ова.
  4. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    1.097
    Обожавам сладолед и многу ретко го правам дома секогаш си купувам од слаткарница.Омилени ми се вкусовите од страчатела.капучино,ванила,јагода,од бисквити,чоколадо,лимон,праска.

Прикачени фајлови:

5. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Обожавам сладолед и тоа најмногу од чоколадо......ммммммммм, најубав ми е. Најчесто купувам, но знам да направам и дома понекогаш и да си ставам и чоколадно преливче одозгора. Абе прекрасен е.... :lol:

6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Многу сакам сладолед, на лето обавезно си правам. Ќе изнакупам повеќе вкусови да имам за секој ден различен :lol: Некогаш и правам микс, ставам овошје, стопена чоколада ммм ми се здојаде сега ама нема :(

7. sss-lady

sss-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    а знае некој да ми каже домашен рецепт за сладолед :) иначе јас сум луда по готвење и секогаш сакам да пробам нови и нови рецепти :) тоа ме прави срекна :D :D :D :D :D

8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    во еден сад мешате 3 јајца и 4 лажици шекер го изработувате убаво...во друг сад 2 шојли ( за млеко) млеко и 150 гр шлак пена ( од било кој вкус сакаш) и тоа го изработуваш тие две смеси ги спојуваш и ставаш во сад и во флижидер...

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Обожавам сладолед, ама не приготвуваме дома, идеш си купиш и ајт.. Го обожавам магнум - бадем, а и сакам сладолед од чоколадо и страчатела. :)

10. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Сладоледд :inlove: Си купувам од продавница не прават дома :) Највеке сакам од чололадо и од сникерс :l:

11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.365
    Допаѓања:
    142.445
    Рецепти немам за споделување :) , ама и јас го јадам цела година, буквално сум зависна од него. Најмногу сакам сладолед од ванила, и омилен ми е од МекДоналдс. Најголема казна ми е кога одам во мекдоналдс со децата, и не смеам да си купам ако нив ги боли грло. Еднаш пробав да ги смувам со крофна како замена, ама како ме гледаа додека го јадев, морав да се откажам и на крај памет не ми падна друг пат да си купам ако не можам да им купам нив :D

Од слаткарниците најмногу ми се допаѓа во Палма, иако порано мислам дека беше повкусен, во последно време некако го расипаа. Сакам и страчатела, а и од тие чоколадните, ама со додатоци - на пример тартуфо, нутела, сникерс (од црниот) и слично :D
    За малку ќе го заборавев сладоледот кај Џино. Можеби и повеќе ми се допаѓа од колку тој од Палма, ама има помалку вкусови, тоа му е маана.

Многу го сакам и сникерс, ама тој што е во кутија, а и марс. И магнум дабл карамел... и не знам уште кој се не.

Го сакам и во ладно нескафе, а мнооогу го сакам на вафли!

И не сакам овошен сладолед.

12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Oфицијално одручеква ја отворив сезоната за сладолед . Покрај мене и другарките си купиа и сега сите ги боли грлото . Па не ги терав јас да го јадат брзо :D Инаку домашен рецепт за сладолед немам и не ми притребало оти не обожавам од чоколадо :) Повеќе сум по обошните сладоледи од фриком :)

13. katerina777

katerina777 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    обожавам сладолед.го сакам толку многу па јадам дури и во зима :) .најмногу сакам марс,најубав ми е а може да помине и било каков друг ама чоколаден да е :inlove:

14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Како успеав да ја пропуштам темава , стварно не ми е јасно.
    Јас сум еден од најголемите сладоледо-јадачи во моето маало. :D Не, сериозно, редовен посетител на Палма, башка пред нос ми е, не иде да ја одминам, грев е. Секој ден си каснувам една-две-три топкички.
    Дефинитивно најубав сладолед имаат, иако еве да кажам, изјавувам јавен протест што цело време ја накачуваат цената на сладоледот и практично поефтино му доаѓа да си купиш кило сладолед, отколку 4 топки во палма.
    Тие сладоделите на стапче, мапче, кутивче и не знам што ги прејадов како мала. Магнум си е магнум.

И чоколадо си е чоколадо.
    Исто и сите верзии на чоколадо, страчатела и лешник. Во мојата порција мора да има кафеава топка сладолед, без тоа нема добра порција.
    Овошните од секогаш ми биле интересни за гледање, а не и за јадење. Се имам веќе изјаснето за садоледот од јагода- бугарски суви смоки, идентични.

За сладоледов се распишав како да дискутирам за којзнае што. :D Ама стваарно многу сакам сладолед, можам и да живеам на него, поготово летоска, кога дневно јадам по кило. :tmi:

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    старфиш, абе
    ние комшики сме биле
    :wasntme: :wasntme: :rofl:
    извинете на офф

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ааааааа, ја летоска дневно не поминувам без 3 сладоледи :wasntme: .
    Каков било јадам, чоколаден, од карамела, од ванила, овошен СЕКАКОВ!
    Не е битно дали е Бест, Магнум, Марс или Лолипоп,Хит, јас сладолед не одбивам!
    Уште од пред една недела си ја почнав сезоната. :lol:
    Сега еден на 2-3 дена, после 1 на ден, па ќе почнат и по 2-3. :D

17. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Ахх обожавам...најмогу ги сакам милка на стапче и сникерс сладоледод
    од корнет несакам многу.....најубави ми се од чоколадо и карамела....а и несквик сладоледот многу го сакам....

18. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Леле денес одејќи накај работа поминав покрај фрижидер со сладолед и да не речам ама лиги ми потекоа :P Не практикувам да јадам сладолед пред мај месец , знаат крајниците да ме заебат, ама после дефинитивно ќе си земам еден од 1 кг страчатела , ммммм па полека со лажиче дома :lol:

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    прекрасен е сладоледот, послне него лешник, боровница обавезно во секоја порција, лимон или вишна и чоколадо не сакам ванила! иначе многу е убав сладоледот од фрижидер на ул македонија веднаш до гирадиго што е,прекрасно нешто и што е најважно големи се топките!!!

20. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Порано јадев многу повеќе,а сега и да седнам да јадам тоа ќе биде Палма затоа што им е најубав сладоледот и само од таму можам бесконечно да гнетам.А овие што се на стапче некако не практикувам да ги јадам.