Па ми се чини нема човек кој не сака сладолед. Омилен сладолед ми е сникерс мммммм убавини е тој,би можела секој ден да јадам колку што можам, ама исто обожавам и од чоколадо,ванила,абе секаков сладолед обожавам, не прибирам многу многу околу него.
Сладолед обожавам од чоколадо,ванила,лешник...и не само во лето јас и во зима јадам сладолед,ама со граница за пак да не се здебелам.Порано јадев многу,а сега 1 сладолед во 7-8 дена ми се јаде многу,ама мора во се да се има граница....
Најубав сладолед на топче во Скопје ми е без конкуренција од Ескимо. Па и тоа од горе што го ставаат чоколадното мх мх. Одамна не сум го испоштувала. Исто понекогаш јадам и од Џино. Кога сакам нешто поблаго го јадам тој од милка на стапче, мачо или сникерс. За освежување ми се твистер од алгида, сите 3 вкуса ми се погодени. Исто и лолипоп, ама се искурназија 20 денари ми го направиле Од големите кутии најчесто ги бирам тие со шумско овошје и ванила. Тој се јаде исклучиво со лажица директно од кутија, пред компјутер Некогаш знам да додадам домашно направен сос од вишни или шумско овошје, за уште поинтензивен благо-кислелкаст вкус или да додадам овошни мусли од виталија па да крцка
Обожавам сладолед!! Најомилен на стапче ми е: а ако нема од тој тогаш го бирам Важно да е или Магнум или нешто дупло(по возможност двете) За во кутија најомилен ми е Quatro без размислување Од сладоледите во корнет ги преферирам Родео и Top Gun Домашните сладоледи кај мене или ги прави мајка ми или јас ги правам тие што се од ќесички Најчесто го правиме чоколадниот или тој од јагода. Let`s just say кај мене дома ванилата не е една од најбараните
ах сладолееееееееееееееееед јадам постојано, нема период дома да нема сладолед. обожавам со вкус на карамела.ммммм. најубав сладолед што сум пробала во Дубровник, во една слаткара знам тие спонзори што беа и ни викаат ајде сега што сакате земете си, се е платено. и јас и другарките е тоа било сладолед, го чуствуваш вкусот, леле мераци на крајот последното топче од јаболка неможев да го дојадам.
Сладолед од свежи јагоди 300гр свежи јагоди 250-300гр шеќер во зависност колку се благи јагодите 2 шлаг пени 1 канче к.млеко Јагодите се ставаат во блендер со шеќерот и се блендираат додека не се добие кашаста смеса. На страна се матат шлаговите според упатство на кесичката. Во кашата од јагодите се става к.млеко се мапроматува со лажица и се става шлагот. Се убаво се измати и се стави да замрзне. Преубав е!
Палма си е палма. Поготово кога ти е пред нос и нема ден да не поминеш покрај неа. А како да поминеш без да земеш барем едно топче? За мене дефинитивно најубавиот сладолед, а нема вкус што не сум го пробала. Имаат околу 40-тина вкусови, а секое лето има мање-више нови. Убаво е што може и за дома на кило да си купиш, ама не е баш исплатливо, бидејќи го рачнуваат по топка. Од купечките омилени ми се на Nestle, Aloma. Е не можев да најдам слика, ама тој од нугат е нешто феноменално. А да, има и еден од Кам, во огромно пакување, германски, од ванила и бурбон. Многу е вкусен, посебно со прелив чоколаден.
еве еден рецпт од мене си го правев вчера многу е вкусно и освежувачки Потребни состојки: киви стопено чоколадо (240 мл) кокосово масло (120 мл) дрвени стапчиња Начин на подготовка: Излупете ги кивите, исецкајте ги на парчиња со дебелина од по 3 сантиметри, ставете им стапче и замрзнете ги.Измешајте ги чоколадото и кокосовото масло во еден сад додека се многу топли и оставете ги да се оладат до собна температура.Извадете ги кивите од замрзнувач и потопете ги во чоколадната смеса. Таа веднаш ќе стане „крцкава“ облога врз кивите. Послужете ги веднаш или вратете ги во замрзнувачот за да не се стопи чоколадниот дел…
Мене најомилен ми е од боровница . Не сум сретнала низ маркетиве кисичка за домашно правење сладолед од боровница, за жал. Во Палма јадев доста често од овој, и кога го пробав таму, почна многу да ми се свиѓа. Исто и Нутелата не е лош. Што се однесува до оние од продавница, одамна немам јадено и не се ни сеќавам веќе кои постојат, најверојатно има излезени и некои нови уште подобри. Порано ми се допаѓаа корнетките, било какви, дали од чоколадо, ванила, јагода, сеедно.. Само да е корнетка. Исто и Магнумот има оргазмичен вкус.
Споделете некое рецептче за домашен сладолед бе, што сте такви пааа Јас ќе правам еден денес, ако ми успее ќе го пишам, а од прост попрост е
15 гр. ливчиња од чај нане 200 гр. шеќер за дијабетичари 500 гр. вода 1 белка Водата, шеќерот и чајот да постојат 20 минути во еден соодветен сад. Потоа се процедува течност и во неа се додава 1 изматена белка па се замрзнува. Одличен сладолед за овие горештини нелии ???
Јас ќе споделам рецепт за сладолед-торта 400 грама шлаг пена Едно чоколадо за готвење Две кесички желеатин 300 до 500 грама бисквити Ореви,лешници мелени или овошје по желба около 300 грама Едно литро млеко Млекото да е ладно се става во пдолабок сад во кој што се мешаат шлагот.желатинот и се миксираат се додека не се добие густа смеса. Смесата се дели на три дела/во едниот дел се ренда чоколадото,во другиот се ставаат претходно издробените бисквити и во третиот се става по желба мелените ореви,лешници или овошјето,а може и да не се става ништо.Во длабок сад-калап се става ред од смесата со чоколадо,ред со бисквити и третата смеса.Сето ова се става во фрижидер за да се смрзне и се јади .На здравие нека ви е