Кога ми треба торта земам или од Делиција - Малина состав, или од Dolce la Terazza Медова торта Пс : според мене во Долче имаат најдобар чизкејк
Се мислам за роденден што торта да си земам. Ја пробав еднаш новата од Делиција, Звездена се вика и беше преубава, чоколадна со гријаж и се топеше во уста, ама затоа вториот пат не се ставаше во уста... Ужас беше, тврда, вкусот врска немаше со првиот пат и сега не знам дали да ја нарачам, како ќе се погоди. Вие имате искуство со таа? Исто се мислам за овошна од Делиција или Кувертира (вторава ми е пробана, не знам првата дали е поубава) или Нестле од Кувертира. Леле, не знам, кога се работи за благо, ми иде сите торти да ги нарачам, дајте предлог од Кувертира или Делиција нешто иако изборов најмногу накај Ѕвездена ми иде.
Да? Ние имаме многу нарачувано од нив порано, овошната ја обожавав, царската беше убава исто, а и некоја друга имав пробано... Ама ова може пред 2 год беше, после тоа од Делиција само и не можам да се одлучам сега. Баш штета чим така, имаа ептен убави торти, а ефтини.
Мене па никогаш и не ми биле убави од кувертира.Сум пробала,тоа благооо не се јаде,шлагот порано беше од јајца сега е хопла што е подобро зошто предходно многу мирисаше на јајца.
Ѕвездена не е со гријаж...или нашава бар не беше таква Сега пред една недела ја купив. Јас би рекла Делиција, Кувертира се полоши. Од состав убава е овошната, Шварцвалд, домашна, киндер... Мене малина од Делиција не ме бендиса. Ни М од малина не осетив во тортата. Ако сте по малина вкус мој најискрен предлог е тортата на Њујорк.
Porano da, ubavi im bea ama izgleda im udri vo glava popularnosta pa gi zamacka taka vo januari probav od tamu so nadez deka se popravile ama jok, ne bi ti preporacala, delicia se 300 pati podobri i zafir se isto taka dobri.
@Tea678 @Kitten Фала ви женски, ме премисливте од Делиција да си земам дефинитивно. Инаку, Китен да бе со гријаж е Ѕвездената, баш им отворив сега и на сајтот да прочитам да не сум грешка, има. Киндерот и малината не ми беа мене убави од кај нив, ама Ѕвездената првиот пат беше преубава, со шлаг одозгора. Ништо, ќе правам еци пеци пец меѓу овошната и ѕвездената.
Трио чоколадо, како чизкејк е. Мене ми беше ептен погодена, дека преферирам чоколадо, а не беше преблага.
А дали може да се купи и на парче претходно да пробам пред да нарачам цела торта? Трио чоколадо имам пробано во Зафир и е одлично, едно од омилените мои, ако е такво супер, а ги одбирам Моцарт овој пат поради преубавите декорации.
Предлог за слаткарница со најубави торти за детски роденден? Само не Делиција. Последните двапати ужасни беа тортите што ги нарачав.
Cake factory два пати имам од таму земено и презадоволна, препорачував на други и тие задоволни. Ем пристапни цени, побарај ги на инста или фб.