Печурката само што не паднала, а и кучето како да го правело дете од осмо одделение. И девојчето е утнато.
Најјакото е што пак маживе се сонценца за жалење дури и во приказнава. И тука ги умешаа бе. И така, секогаш кога си незадоволна кажи си, Керенс вил би Керенс секогаш и секаде.
Последниов пример со тортава е типичен показател дека луѓе кога немаат други проблеми, ќе си измислат по некој за занимација Значи ТОРТА е во прашање, не е крај на свет, не ја разбирам потребата од толкава ТАГА како пропаднал роденденот. Гостите сигурна сум дека не може помалце гајле да им е за тортата дали девојчето од фондан личело на оригиналната слика, луѓето си имаат свои животи и проблеми. Да не зборувам дека детево што му се слави прв роденден појма си нема што е торта воопшто, целава тема околу тортата е перфекционизам и ништо повеќе. Како ви се замара толку со една торта, којзнае кој притисок во иднина на детето ќе падне да има совршен живот. Да не му се верува на чоек.
Ајде вака да пробам ИЗВИНИ што се пожалив! Пошо разбрав дека групава е за тоа за торти и декорации. Очигледно е дека јас погрешно сум ја разбрала групава. Ок е сега за да ми се откачиш? М? И драмата ја направите ти и таквите ко тебе... Не јас. Се пожалив, да, ама па дека тага Мага бои мамички драми... Па па па ... Дај сериозно макни ми се.... И пишав претходно... Тоа е моја работа дали имам или немам проблеми. Има други групи каде ќе пишам за нив. Но една факинг торта да порачам и таа да ми ја сјебат... Дај ... Те молам Па до кога бе аматеризмот ќе биде подржан? Ситница е, тоа го прави животот. Аман... Разбери жено една.
Имам пишувано тука. Аромати- нарачана торта со мечиња, корпа, ѕвездички. Оригиналот беше од Моцарт. Поубава ми ја донесоа од нарачаното, а исто и вкусна. Шарлота (годинава презадоволна, без грешки во име)- со елен, верверица и сл, имаше мала измена, да речеме не беа исто позиционирани, но убави, а не деформирани. Овие ми се покоплицирани, а за едноставни торти не ни правам муабет, како сум нарачала, сум добила. Така да, твоето не држи вода. Само затоа што не е како оригиналот, не значи дека треба да биде деформирано.
Многу хистеришење не само за торта, туку и за мислење на некои луѓе на форум што ти се непознати, не е на арно. Ќе ти се откачам ако јас сакам, не обратно. Јавна платформа е форум.
Па јас ти викам не се замарај најлесно е да пишеш,ај да ти се во близина или да збориш директно со нив тогаш се како мумии. Пишувањето е најлесна работа и овдека на форумов никој не се познава и си зимаат за право да мешаат фамилија и деца и се живо.Ама да ми е некоја така пред мене знам јас што треба ама вака се кријат позади телефоните и само штракаат глупоштини.Батали ги не се замарај
Да бидиме реални, драмење е и не знам како се очекува копија да изгледа 100% на оригинал. Синкир гостите ќе приметат и после цел живот ќе оговараат како на тој роденден ја виделе најгрдата торта на светот. Ко бевме помали одевме во слаткарница и си биравме од албум со слики од торти што имаа таму, ниедно дете ниту мајка во мое сеќавање никогаш не се побуниле. А тортите беа...нормални, со шлаг и некое сликче. Се сеќавам еднаш им однесовме слика со девојчето од цртанот Јаготка која тогаш ми беше омилена, секако дека не изгледаше 100% како оригиналот нацртана ама во сеќавање ми е дека ми беше најмногу ќеф за таа торта тогаш. И тоа е најбитно на крај на денот, детето да е среќно, а за тоа не е многу потребно. Возрасните се тие кои комплицираат повеќе отколку што треба, реално. Дете ко дете ќе е среќно што прави роденден, има торта и другарчиња да покани.
Е па по драмиш што сум пишала Сама себе се побиваш со ова што го пиша. Сериозно имаш проблем Фрустрации. Та се многу, не еден проблем Си кажа... Ок ти е сега? Полесно ти е ? Задоволна? Шо убаво. Сега синкир... Оди купи си торта од детство и не смарај
Па не драмам, си кажувам мислење. Реалноста е дека само ти драмиш околу тортата за роденден на кој луѓе дошле да те испочитуваат, ни се замараат со твојта торта, ни се замараат каква е и што значи, буквално небитна е на никој освен на тебе. Факт е дека ако олку си перфекционист за една торта која патем не изгледа ни непристојно, ни лошо, не сакам да замислам каква си во останати сфери од животот. Тоа што нас тука ни викаш и хистеришеш не менува дека сум во право
Без слика ништо. Многу луѓе вака се фалеле. И коментирале за други роденденски торти. Се додека не им отидеш на роденден па ја согледаш вистината. @MissJD за две години ќе имаш сосема поразлично мислење за тортата. Почекај да почнеш да идеш на родендени. Нека и е среќен роденденот на малата, нека е здрава и жива.
Ај не филозофирајте. Грото сте дрски и безобразни со коментарите. Возрасните комплицирале, те ова, те она. И мене Ве- микс ме зезнаа, па јас се изнервирав, иако можеби не им било гајле на гостите. Бебе од година, две не се сеќава понатаму каква торта имало, а ти збориш за поголеми деца какви торти имале .
Па жената не рече дека не си поминале убаво и не рече дека гостите не ја пофалиле тортата.Јас не прочитав никаде такво нешто и зошто воопшто ја напаѓате женава не сте ми јасни навистина.Сакала таква торта не и ја направиле иста и се пожалила.И плус на нас кога ни покажуваа на каталог како што кажуваш ти тортите беа 500 ден а сега е 5000 не е исто.За торта од 5000 ќе си кажеш дали можеш или неможеш да ја направиш а не самите да си додаваат и одземаат.Роденденот пак ке си помине и се ке биде во ред ама и она има право да се пожали дека тортата не била како што ја нарачала и што е тука проблемот?
Многу е интересно како се обидуваш да докажиш на сите дека не драмиш додека драмиш. Повеќето со убаво ти кажаа дека тортата не е ужасна, а ти им викаш дека те смараат и да се откачат. Форум е ова, не можиш да очекуваш секој да се согласи со тебе, смири се малку.
Чоек дај намали со !!!!!11111 како со бот од партија да збориш. Не знаеш нормално да се изразиш? Твоите чувства за утната торта дефинитивно се пренагласени, најреално ти кажувам, ни те знам, ни те познавам, немам ништо против тебе лично, ама објективно изгледаш ко некој што нема ниеден друг проблем и се оптеретуваш со небитни работи.
Абе и мене ми е жал за мене искрено, можев и јас да сум ти и сите проблеми да ми се торта, ама јбг таква ми била среќата