Патот го започнува од 1829 год со отварање на првата слаткарница во Солун, 1918 год слаткарници во Куманово и Битола, и 1974 во ГТЦ Скопје и 2024-та слави 50 ти роденден.... Вие сте легенда на Скопје !!! Шехерезада во ГТЦ.
Ми треба ентузијаст на торти Ме интересира, дали Жарбо тортата во Моцарт е иста со Жарбо тортата во Дела Роса во Охрид (тесноно)? Ако има некој јадено, нека ми каже. Исто така, ако знае некој кај можам да нарачам лесна торта со пандишпан, убав крем и јагоди пример. Благодарам
Како се со цени Аромати? Не ми се дава 6000 за торта, околу 40 парчиња ми требаат, нема да е некоја комплицирана на изглед со куп фигури. Дајте предлог некој.
И мене исто ме интересира, сега баш разгледувам за роденден на детето, и исто цените како им се движат.
Препорака за торта од Канела плавата? Да е некоја богата со ореви/лешници, смачено ми е од чоколадни и овошни торти.
Ве молам за препорака на убава и со богат вкус (лешници, ореви) торта од Канела Прима? Само нутела малина и егзотик до сега ја порачувавме па малку да смениме.
Здраво Ми треба торта за вердба и бидејќи јас сум од друг град, а живеам во скопје, да ми препорачате некоја слаткарница што стварно прави убави торти и на лик и на вкус. Исто така може прашањето не е тука, но немам идеа од как би нарачала погача исто ако може да ми предложите. Благодарам.
Слаткарница Delicia, преубави се искрено, а и цените им се океј. Имаш и во Ченто и во Аеродром. Погача - Специјал.
@Micika12 за торта во Гријаж, немаш утка со нив. Има и други слаткарници ама мене лично од таму ми се топ.
Чисто за инфо, пред некое време земав торта од Жито маркет. Не знам како се викаше (имаше некое име), на вкус кремасто чоколадна и беше околу 700 ден. Топ беше вкусот, башка спакувана многу практично.