Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слаткар

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од Angelche, 14 јули 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Според тебе може да биде каков сака. Немораше да ми реплицираш, затоа што па и не ми е гајле каков е според тебе :lol:

2. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Кога сме до рап од љубов,летото кога САФ имаа концерт во Кадмо,после една песна Пикисипи рече "колку пари,толку музика".
    И САФ правеа рап од љубов пред 15 години.А сега,љубовта е работа.
    А Слаткар денеска стана успешен човек.Зад себе има добро распродаден албум и преполна Метрополис Арена.Почна од 0 и се искачи на врвот.
    Слаткар го живее својот сон.

На shiningstar, Ashling и NICKRIVERS им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Нели да не ги споредуваме? Или кога-како? :)

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    А од кај знаеш дали тоа е неговиот сон? Може сон му е да се искачи на...Алпите?! :D
    Или да стекне светска популарност?! (Што е искрено мишн импасибл за него.) ;)

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Дааааааа, јаки соништа се живеат кај нас Macedonian dream она...

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    ^
    епа за една година слава да наполниш цела Метрополис со цени на карти од 250 и (пази ВИП) 600 денари или колку и да беа е сон за некого,бидејќи никој од поновиве ѕвезди да ги наречам не успеал за една година.
    Башка то и одлично тезгари чоекот, на стар албум уште ли уште собира хонорари.
    На пример Влатко Илиевски на свирките негови да ги пееше само неговите песни, сега да имаше некоја-никој немаше да отиде или само неколку негови големи фанови.

7. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Не е споредба,само ете го рапот од љубов.
    Ти Ангелче кога веќе си одлучила да коментираш прочитај некое интервју,гледаај го концертот од Метрополис па ќе видиш дали сонот му се Алпите.
    П.С. Имам многу повеќе причини да го почитувам,отколку да го мразам и плукам.Така да,секој со своите причини.
    PEACE

На NICKRIVERS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Парите го менуваат човекот, ама секоја чест за момаков што успеа да спечали парички. Па и ништо чудно, публика му се копиљаци што мислат дека се „пронаоѓаат“ во неговите песни, откачуваат и се трескаат од земја, што е и прилично вообичаено за таа возраст, тогаш се е толку еуфорично и драматично.

Тоа воопшто не е критериум за квалитет, јас лично такви текстови не можам да сфатам, нити пак млади девојчиња што кубат коси на нешто како „Ти си топ за да те е*ам, ти си топ за да ти влезам“ и слично.

Искрено мило ми е што сега има пари и не знам ти што, ама далеку е од квалитет, или статус на ѕвезда.

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Го жалам ако му е сонот да биде забављач на простата народна маса. Изгледа само за толку и му сече.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
  11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Остави,за некоја година ке им помине.... :)

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Се согласувам дека има дел од неговата публика кои или се девојчиња во пубертет и заљубени се во него или момци кои наеднаш станале wanna be Слаткар :).
    Меѓутоа виде момаков дека може да успее,ја фати шансата и кој би застанал кога знае дека може да оди напред.
    Раперите знаат дека еден е Аго :) И незаменлив.

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.584
    Пак ќе си коментирам. Не, не ми се свиѓа и не може воопшто да се споредува со Еминем или кој и да било квалитетен рапер. Ги читав мислењата и прочитав некаде дека сите рапери пљукаат по женските. Е сега, може повеќето, ама баш сите?! Не верувам. Не ме држете сега за збор, ама јас во песните на Марчело не сум видела да пљука по женски. И сите женски и машки сметаат дека Марчело е лигав и нема поима од рап, ама не е тоа тоа, он пее за животот.. Да не зборувам за Шаила.. српски олд скул рап. Дечките се топ, се одржале со години.. имаат некои песни што се така по безобразни, ама не може баш да се наречат, дека пљукаат по нас.

Туку извинете за оф топик, да си се навратам на темата. Никој НЕ МОЖЕ да ми негира и да ме убеди мене дека тој не пљука по девојките. Ете видов едно мислење каде Хипица посочи текст, каде што он јасно го кажуваше тоа. И што, во неговиот свет, се се врти околу пари и пи*ки?! Не, не само тоа е, друго нема. Дечкото си е увек фино напушен, јее, је.. Сакам да пцујам и цензура не ми треба.. Ма, пцуј си ти колку сакаш, само јас да не те слушам и гледам! А веќе, колку и да не ги слушам неговите песни, неможеш а да не ги научиш на памет, кога се пуштаат на секоја радио станица и постојано се вртат на телевизија.. Океј, барем се вртеа, пред некое време. И значи колку ми идат на живци оние децана што ги гледам низ населба, пуштиле до даска на мобилен песни од Слаткар, ееј ти си топ за да те е*ам, ти си топ за да ти влезам и дечките мислат дека се хардкор. |( Ехе, да знаеа они што е хардкор рап.. Јас искрено порадо би ги слушала Марчело, Едо Маајка и Шаила него овој. Слаткар? - :puke:

14. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    http://www.youtube.com/watch?v=hnODDqYUoUs
    http://www.youtube.com/watch?v=yoEnHC8ddVw
    http://www.youtube.com/watch?v=ev5lqcF815E
    http://www.youtube.com/watch?v=mGKPU2uJkrQ

Слаткар срам да ти е!
    Незнам како уште те слушаат.
    Толку го навредуваш женскиот род.
    Срам за Македонија.
    Зошто се роди, зошто??
    Неможам да те гледам, одма ќе помислам дека во песна ќе ме ставиш и ќе ме навредуваш!!!
    Незнам кој му дал микрофон да пее на Слаткар најозбилно -.-
    "спушти се доле" -.-
    се осеќам толку понижено кога го слушам, како мене да ми се обраќа исто, како за мене да ги пишел сите текстови.

15. elenap

elenap Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Не сакам воопшто рап. Единствен рапер кој заслужува мое внимание е Kanye West. Се другото ми е с*ање. И навистина не сфаќам како женските го сакаат Слаткар. Па тој ги иссмејува. Плус воопшто не му се убави песните и кога би се занемарил текстот, пак би биле ужасни.

На Rock-a-Fella и Ashling им се допаѓа ова.
  16. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    и јас навистина не сфаќам како ти не го сакаш Слаткар и само Kanye не ти е срање.

17. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    elenap се согласувам, навредува премногу.. мислам ни цензура не го спасува
    ма тој цел треба да се цензурира!

damn да можев сама ќе си стегнев "ми се допаѓа" на мислењево -.-

На elenap му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.584
    Мхм.. Ама овој наш драг господин Еклер ги има наредено сите песни до една со пцуење, навредување и понижување на девојките и се прави хардкор.. А, сега ако Еминем на пример има една, па дури и 2-3 такви, он е тапа, така? И ајде му дојде и таа идеја на Слаткар, да направи една, ете да ја речеме асална песна - Да полетам. Си помислил он, ееј, ајде сите рапери така прават и јас ќе направам, па да се наложат пи*ињава (зашто он нас нели така не нарекува и се знаеме у кој смисол мисли.. :^) ). Да ме сакаат повеќе, да полнам сали, да стекнам слава со една така поубава и тажна песна.. Ама он дали го мисли навистина тоа што го пее, дали тоа му е од срце? Или се на што он мисли и се околу што се врти неговиот свет се пи*ки, пари, коли и дуфката.. Ха-ха. А инаку Ашлинг, ми се допаѓа твојата иронија. ;) Мммх.

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Еминем е Еминем и во никој случај неможе да се спореди со Слаткар. Јас радо би слушала песна со добар и емотивен текст него ли пцовки. Кој се пронаоѓа во нив нека си ги слуша.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697